Családi kiruccanásProgramok hétvégéreVárosnézések

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást

3 perces olvasási idő

Mi a közös Hévízben és Hajdúszoboszlóban, vagy épp Zalakarosban és Egerszalókban? Ha más nem is, az, hogy olyan közkedvelt fürdővárosok, ahol talán már jártatok is. Pedig rengeteg hely van még, ahol minőségi gyógyvíz és szuper fürdőkomplexum vár – elvégre a gyógyvizek országa vagyunk! 10 olyan kevésbé ismert fürdőváros következik, ahol ugyanolyan fantasztikus élményben lehet részetek, mint a népszerűbb helyeken; talán csak annyi különbséggel, hogy nem lesz akkora tömeg.

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást
Hertelendi Termálfürdő, Magyarhertelend

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást

Szarvas – Élmények és gyógyulás a Körös partján

Tudtátok, hogy Szarvas volt a történelmi nagy Magyarország földrajzi középpontja? Bizony, emlékmű is jelöli a különleges helyet a Körös partján. Szarvas egyik legnagyobb vonzereje éppen az, hogy közvetlenül a Körös mentén terül el. Így akár a Körös partján szeretnétek egy privát stéggel rendelkező szállást foglalni,  akár a Szarvasi Gyógyfürdő csábít, jó helyen jártok! 

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást
Szarvasi Gyógyfürdő

Szarvas igazi fürdőváros, ahol nagy múltja van a fürdőkultúrának, hiszen már a török időkben is működött nyilvános gőzfürdő. A Gyógyfürdőben termálmedence, gyógymedence, úszómedence, pezsgőfürdő, és szauna is mind-mind megtalálható. 

+Programtipp: A Szarvasi Arborétum igazi csoda, az egyik legnagyobb hazánkban. A Hármas-Körös holtág mellett fekszik, ahol akár 100 éves mamutfenyőket is megcsodálhattok, ne hagyjátok ki!

Szállások Szarvason >>

Igal – jódos gyógyvíz a somogyi dombok ölelésében

Igal városa méretét tekintve kicsi, jelentőségét tekintve nagy. Erdők, dombok, és szőlők ölelésében bújik meg a Somogy-Tolnai dombság vidékén. Az Igali Gyógyfürdő már a ’60-as évek óta működik, 81 fokos vize 651 méterről tör fel. A jódos víz jót tesz számos betegségnek, legyen az mozgásszervi, keringési, nőgyógyászati vagy urológiai. 

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást
Igali Gyógyfürdő, háttérben a somogyi dombok erdei

De nem csak a fürdő miatt érdemes ide utazni! Hangulatos utcák és történelmi emlékművek tarkítják a települést, a közeli, 309 méter magas Csúcsos-dombról pedig csodás panorámát kapunk a környékre. 

Szállások Igalon >>

Makó – Exkluzív fürdőzés a különleges Hagymatikumban

Ha Makó, akkor hagyma, illetve: hagymafürdő! A hagymakupolát formázó építészeti műremek látványnak sem utolsó, pedig a móka csak azután kezdődik, hogy átléptük a küszöbét. A Hagymatikumban nem kevesebb, mint 18 medence és egy exkluzív szaunavilág vár. Olyan nincs, hogy ne találnátok meg itt, amire vágytok, legyen az csúszda, barlang medence, gyerekpancsoló, relax medence, élmény medence vagy gyógytorna medence. A makói gyógyvíz és a marosi iszap megteszi jótékony hatását! Fürdés után pedig irány a makói városnézés!

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást
A makói Hagymatikum kívülről

+Programtipp: A makói Lombkoronasétány egy rendhagyó tanösvény, ahol szó szerint a lombok között, magasan a föld fölött sétálgathattok. A függőhíd egy kilátótoronyhoz vezet, ahonnan nem csak lépcsőn, de akár csúszdán is lejuthattok. Nem egy hétköznapi élmény, az biztos!

Szállások Makón >>

Bogács – csend, friss levegő és termál a Bükkben

Tiszta szerencse, hogy amikor az 1950-es években olaj reményében fúrásokat végeztek, olaj helyett termálvíz tört fel Bogácson. Bogács Egertől 18 km-re, erdő mentén terül el, Gyógy- és Strandfürdője pedig kicsiknek és nagyoknak is tartogat szórakozást, gyógyulást. A 9 medencével rendelkező fürdő 2014-ben csúszdaparkkal bővült, és azt is jó tudni, hogy minden szombaton éjszakai fürdés van! Ha falusi környezetben, a világ elől elbújva szeretnétek fürödni, Bogács lesz a befutó.

10 kevésbé ismert magyar fürdőváros, ami nem okoz csalódást
Bogácsi Gyógy-és Strandfürdő

+Programtipp: Ha a természet vonz, másszatok fel a bogácsi kilátóhoz, ahonnan a Bükkre, az Északi-középhegységre és a Hevesi-síkságra is pazar módon rálátni. Ha azonban a városi nyüzsgés vonz, pattanjatok autóba és irány Eger romantikus, történelmi belvárosa!

Bogácsi szállások >>

Hegykő – hangulatos falu a Fertő tó partján

Több, mint 1400 méter mélyről feltörő gyógyvíz az osztrák határ mellett, a Fertő tó nádasokkal szegélyezett partján, domb tetején – ez a hangulatos Hegykő. Bár a falut kétezren se lakják, de gazdag múltja a honfoglalás előtti időkig nyúlik vissza. Jótékony termálvize miatt a páratlan környezet teszi vonzóvá – a Fertő-Hanság Nemzeti Park vidéke –, de a határhoz, illetve Sopronhoz való közelsége is praktikus úti céllá teszi. Ha nem szeretitek a tömeget, viszont fontos a gyógyulás és a természet közelsége, vár a hegykői Sá-ra Termálfürdő!

Sá-Ra Termálfürdő, Hegykő

+Programtipp: Jó időben pattanjatok két kerékre a Fertő-tó körül, de ha a történelem és kultúra vonz, két jelentős kastély is van a közelben: az Esterházy-kastély Fertődön, illetve a nagycenki Széchenyi-kastély.

Hegykői szállások >>

Berekfürdő és Karcag – ahol a „Nagykunság aranya” csobog

Fürödjetek fás, tágas ligeten a Hortobágyi Nemzeti Park szomszédságában, tömeg nélkül! Berekfürdőn a ’20-as években tört fel a „Nagykunság aranya”, vagyis az 56 fokos forrás, a régió egyik legjobb minőségű gyógyvize. Azóta a tanyavilág kiépült, a Berekfürdői Termált felújították, és immár kinti-benti különféle élmény- és termálmedencékkel, szaunával, csúszdával várják a fürdőzőket. Ha a népszerű üdülőközpontok helyett egy félreesőbb, nyugalmasabb helyet kerestek, ahol baráti árak és tiszta, kulturált környezet vár, válasszátok Berekfürdőt!

Berekfürdői Termál

Berekfürdőtől 10 km mindössze Karcag, ahol már a városi légkör is jobban megtapasztalható, és itt is található egy szuper gyógyfürdő: a 4 csillagos minősítésű Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, egész éves nyitva tartással. Akár Berekfürdőn, akár Karcagon foglaltok szállást, bőven lesz opció a fürdésre!  

Kinti termálmedence: Akácliget Gyógy- és Strandfürdő Karcagon

Szállások Berekfürdőn és Karcagon >>

Tamási – Tolna megye legnagyobb fürdője

Ti is azok közé tartoztok, akik szeretik a változatosságot, és egyik medencéből a másikba evickéltek, hogy mindent kipróbáljatok? Akkor menjetek biztosra Tolna megye legnagyobb fürdőjével, a Tamási Termálfürdővel. Kint is, bent is számos medence van, köztük termál-, kaland- és élménymedence, csúszda, Kneipp taposó, úszómedence, jacuzzi, gyerekpancsoló… Az 51 fokosan feltörő tamási víz magas sótartalmú, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz, ami nagyon sok betegségre, problémára van jótékony hatással. A tömeg eloszlik, tisztaság van, mi kell még? 

A Tamási Termálfürdő csúszdája

+Programtipp: Látogassatok el a Tamásiban található Vadasparkba, ahol földbe süllyesztett leskunyhókból figyelhetitek meg az erdő nagyvadjait. Vagy üljetek autóba, és egy bő fél óra alatt Siófok forgatagában lehettek! 

Szállások Tamásin >>

Szigetvár – történelmi stílusú fürdő a vár közelében

Ha azt mondjuk Szigetvár, a történelem jut eszetekbe a fürdés helyett, nemde? Teljesen jogosan: a gazdag múltú városban védte Zrínyi Miklós a várat a törökök ostroma elől 1566-ban. Ugyanakkor ez a Baranya megyei város más élményeket is kínál! Szigetvárban kiváló minőségű, 62 fokos gyógyvíz tört fel nagyjából 50 évvel ezelőtt, ami roppant hatékony például az időskori csontritkulás, prosztata vagy nőgyógyászati, mozgás- és érrendszeri bántalmak segítéséhez. 

Szigetvári Gyógyfürdő

Ami pedig magát a Szigetvári Gyógyfürdőt különlegessé teszi, az a külseje-belseje: kupolái és tornyai a történelemről emlékeznek meg, mivel a török kori műemlékeket idézik fel – akárcsak a benti kerámiaburkolat és szobrok. Sok-sok medence közül válogathattok!

+Programtipp: Természetesen Magyarország egyik leghíresebb várát, a szigetvári várat nem lehet kihagyni, és nem is érdemes! A vármúzeum tárgyai és a műemlék dzsámiban feltáruló „fényjáték” igazi időutazásra invitál a középkorba.

Szállások Szigetváron >>

Magyarhertelend – a Dél-Dunántúl legnagyobb szaunaparkja

Tudjátok, hol van hazánk egyik legtöbb főt – hatvankettőt – befogadni képes szaunája? Itt, Magyarhertelenden. Ismét egy olyan hely, amiről könnyen lehet, hogy még nem hallottatok, pedig a Hertelendi Termálfürdő egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Vizét két kút szolgáltatja, egy 38 és egy 68 fokos forrás. 

Hertelendi Termálfürdő

Érdekesség, hogy a víz nem csak a szokásos mozgásszervi problémákra jó, de ivóvízkúraként is ajánlják, ugyanis magas fluoridtartalma miatt fogínybetegségekre is gyógyír lehet. 4 fedett, 7 kültéri medence és a már említett impozáns szauna vár, ha Pécs és a Mecsek közelében szeretnétek egy egyedi építésű komplexumban fürödni!

Szállások Magyarhertelenden >>

Bükkszék – a híres Salvus gyógyvíz otthona

Nem csak Egerszalók és Demjén létezik ám a Bükkben! A bükkszéki Slavus gyógyvíz messze földön híres: a több, mint 500 méter mélyről érkező alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz jó tesz az emésztőrendszeri, mozgásszervi és légúti problémáknak. Helyben palackozzák, országszerte fogyasztják. A melegvizű Bükkszéki Gyógyfürdőt 2012-ben adták át, pezsgőfürdő, wellnessrészleg, komplett gyereksarok – minden van. A bükki zöld környezet csak a bónusz! Vonuljatok el a város elől, szívjatok hegyi levegőt, és élvezzétek a 38 fokos Salvus víz jótékony hatását a Bükkben.

Bükkszékfürdő

Bükkszéki szállások >>

Ha már unjátok a népszerű üdülővárosokat, válasszatok egy helyet a listáról, és fedezzetek fel egy új fürdővárost Magyarországon! Akár az osztrák határon, akár a Bükk vagy Mecsek hegyei közt, netán az Alföld rónáján fürödtök – ezek is klassz élményekkel, és hatékony gyógyulással várnak. Már csak foglalni kell! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
85%
Imádom
Imádom
10%
Vicces
Vicces
2%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
2%