Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! – 13 szuper őszi úti cél + szállásajánló

3 perces olvasási idő

Mit gondolsz, melyik Magyarország legszebb része ősszel? Bárcsak tudnánk válaszolni a kérdésre, de bármerre járunk, mindenhol találunk olyan várost, települést, kirándulóhelyet és látnivalókat, amelyekről azt gondoljuk, hogy ennél nincs szebb. Íme, 13 őszi úti cél, ami biztosan a szíved csücske lesz egy őszi kiruccanás során! 

Komló Hotel Gyula

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! – 13 szuper őszi úti cél + szállás

Fedezd fel Sárvár gyönyörű városát! 

Sárvár nem csak a gyógyfürdője miatt ideális őszi úti cél, bár kétségtelenül a fürdő kihagyhatatlan programpont kell, hogy legyen. A városban található még a Nádasdy vár, a Sárvári Arborétum, és a Csónakázó-tó, amelynek a partján hatalmas sétát tehetsz minden évszakban. 

Ha városnézésre indulsz, ne hagyd ki a programból a Kossuth teret, és a Nádasdy Ferenc múzeumot, gyerekekkel pedig a Sárvári Kalandpark ígér mesés élményeket. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Sárvári Arborétum

Szállástipp! A négycsillagos, baba- és állatbarát Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa barátságos légkörrel, garantált minőséggel, színes élményekkel és gasztroélményekkel vár Sárváron. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa

Zalakaroson pihennél ősszel? Megértjük! 

Közel a Kis-Balaton partjához, gyönyörű környezetben fekszik Zalakaros, amely aktív és passzív kikapcsolódással várja a családokat, baráti társaságokat és a gyerekeket. 

A Zalakarosi Fürdő, a Termáltó és Ökopart, a Csiga túra tanösvény, az Égerösvény és a Zalakarosi kilátó felkeresése remek program, de akár biciklizésre és sétarepülésre is van lehetőség a környéken. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Termáltó és Ökopart

Szállástipp! A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel standard és családi szobákkal, erkéllyel, ingyenes WiFivel, nagyképernyős LED TV-vel, és bababarát szolgáltatásokkal várja a vendégeit. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel

Hangulatos programok várnak a Hévízi-tó körül

Hatalmas tévhit, hogy Hévíz csupán az idősebb generáció tagjai számára tartogat meglepetéseket. A Hévízi-tavat végig lehet sétálni kényelmesen, de akár segwayt és biciklit is bérelhetsz, hogy jobban megismerd a várost, amely Keszthelytől csupán 15 percre van autóval. 

Hévízen a sétálóutca, az Egregyi múzeum, a Szentlélek templom, a római kori romkert és A tó tündére bakancslistás helyek, de az egregyi borospincék felkeresését is kár lenne kihagyni a programból. 

Hévízi tófürdő

Szállástipp! A Hotel Európa Fit Hévíz megújult kétágyas szobákkal, újjászületett spa & wellness világgal, modern szállodahallal, és Vinobarral teszi különlegessé a pihenést Hévízen. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Hotel Európa Fit Hévíz

Jártál már a körmendi kastély varázslatos kertjében? 

Szombathely és Zalaegerszeg között fekszik félúton Körmend, ahol az egyik legszebb látnivaló a Batthyány-Strattmann Kastély, és a Várkert, amely 35 hektár területen fekszik. Az arborétumban található egy 15 méteres obeliszk, illetve egy kis tó, a hídon átkelve pedig egy 400 éves, 35 méter magas platánfa áll. 

A Vadászlakban olyan állandó kiállítások várnak, mint a Várkert és a Vadászlak, a Szinetár Miklós emlékkiállítás, és A Batthyányak és a természettudományok.

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Batthyány-Strattmann Kastély

Szállástipp! A MJUS WORLD Resort & Thermal Park Hotel Körmend kényelmes szobákkal, gyermekbarát szolgáltatásokkal, és kulináris élményekkel várja a családokat, és baráti társaságokat Körmenden. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
MJUS WORLD Resort & Thermal Park Hotel Körmend

Ismerd meg Gyulát, a vizek városát! 

Ha szereted a várlátogatásokat, a tavakat és szívesen utaznál az ország keleti részébe, vedd célba Gyulát, a vizek városát. 

Erre a városra érdemes több napot szánni, mert rengeteg programmal és látnivalóval vár. A vár- és kastélylátogatáshoz jó célpont a Gyulai Vár, a Gyulavári Kastély Látogatóközpont, az Almásy-kastély, és az Újkígyósi Wenckheim Kastély. 

Ha más programot keresel, járd körbe a Rádiómúzeum és rádiótörténeti kiállítást, a Gyulai Kolbász Múzeumot, sétálj át a Kapus-hídon, vagy keresd fel a Várszínházat. 

Gyulai Vár

Szállástipp! A Komló Hotel Gyula egyedi szobákkal, változatos étel, sör és borkülönlegességekkel, tematikus estekkel, és hangulatos zenével szolgálja a vendégek kényelmét.

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Komló Hotel Gyula

Családi élményekkel vár Hajdúszoboszló városa

Az egyik legnépszerűbb hazai úti cél Hajdúszoboszló, ami alig több mint 2 óra alatt elérhető autóval Budapestről. A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdő komplexuma, a fürdő 15 medencéjét nyaranta több tízezren keresik fel. 

Ahhoz, hogy közelebbről megismerd Hajdúszoboszlót, sétálj végig a népszerű sétálóutcán, keresd fel a helyi éttermeket, a Mókus Kalandparkot, a Bocskai István Múzeumot, a Fazekasházat, a Gazdaházat, a Harangházat és a Fordított házat. 

Fazekasház Hajdúszoboszlón

Szállástipp! A Hotel Délibáb Hajdúszoboszló felújított szállodai szobákkal, komplex wellness és gyógyászati részleggel, illetve gasztronómiai élményekkel vár Hajdúszoboszlón. A szálloda bababarát szolgáltatásokkal készül a kisgyermekes családok számára. 

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló

Hangulatos utcákkal és látnivalókkal csalogat Pécs

Pécs mediterrán hangulatát könnyű megkedvelni, a városban néhány fokkal mindig melegebb és párásabb a levegő, mint az ország északabbra eső városaiban. 

A városban bakancslistás látnivaló a székesegyház, a dzsámi, és a TV torony, de az Ókeresztény sírkamra és a főtér felkeresése is kihagyhatatlan program. Az Állatkertben és a Mecsextrém Kalandparkban a gyerekek garantáltan jól fogják magukat érezni, a Mecseki Parkerdő pedig kiváló hely a kirándulásokhoz. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Pécs belvárosa, háttérben a dzsámi

Szállástipp! A baba- és állatbarát Palatinus Grand Hotel Pécs belvárosában várja azokat, akik szívesen pihennének a város sétálóutcája, a Király utca az ölelésében. A szállodában szobát és lakosztályt is kivehetsz. 

Nem telhet el az ősz utazás nélkül! - 13 szuper őszi úti cél + szállás
Palatinus Grand Hotel

Fedezd fel Szegedet, a napfény városát! 

Ennél egy jó halászlét, de ennél még több is érdekel Szeged városából? A Szegedi dóm, a Dóm tér, és a Hősök Kapuja népszerű turista látványosság, ahogyan a Sóhajok hídja és a Vármúzeum is. 

Ha a városban jársz, keresd fel a Szegedi Dóm Látogatóközpontot, a Móra Ferenc Múzeumot, gyerekekkel pedig a Szegedi Állatkertet és a Tisza Parti Élmény és Kalandparkot

6 családi program gyerekekkel - Mit lehet csinálni Szegeden?
Szegedi Állatkert

Szállástipp! A Science Hotel egy 43 tematikus, a tudomány ihlette szobával és rendezvényteremmel megálmodott design szálloda, amely Szeged tudományos életére hívja fel a figyelmet modern berendezéseivel és technológiai megoldásaival.

Science Hotel

Sopron, a város, amibe első látásra beleszeretsz 

Ha szeretsz kirándulni, örömmel töltesz sok időt a szabadban, és kedveled a biciklitúrákat, akkor az egyik legjobb őszi úti cél számodra Sopron

Kirándulós programhoz vedd célba a Taródi várat, a Tűztornyot, a Sörházdombi kilátót, a Károly-kilátót, a Várhely-kilátót, vagy a Soproni Botanikus Kertet. Gyerekekkel a Lővér Kalandpark igazi bakancslistás hely, ahol 8 db drótkötélpálya (mini, gyermek, és felnőtt), illetve csúszópálya található.

Várhely-kilátó

Szállástipp! A Hotel Lövér Sopron zöld környezetben, a Soproni Természetvédelmi Terület közepén helyezkedik el, és a szabadtéri sportok kedvelői számára igazi Paradicsom. A wellness szolgáltatások mellett napozó terasz, játszótér, kerti sakk, pihenő park, erdei futópályák, és kerékpárkölcsönzés várja a vendégeket. 

Hotel Lövér Sopron

Ismerd meg Visegrádot, az élő középkor városát!

Visegrádra általában a történelmi látnivalók, a panoráma és a kirándulóhelyek miatt látogatnak szívesen. Téged melyik program érdekel?

Ha a történelmi látnivalók érdekelnek, keresd fel a Fellegvárat, a Salamon-tornyot, a Királyi Palotát, és a Sibrik-dombot. Az Apátkúti-völgy, és a Nagyvillám számos kirándulóhellyel vár, míg a bobpálya, a gokart pálya, a canopy, a kötélpálya és a vadbemutató kert a gyerekek nagy kedvence. 

Sibrik-domb

Szállástipp! A Royal Club Hotel Visegrád történelmi belvárosától 400 méterre, 49 korszerű szobával, napfényes lakosztályokkal és wellness élményekkel teszi még élvezhetőbbé a pihenést a Dunakanyarban. 

Royal Club Hotel Visegrád

Pörgős programokkal vár Bükfürdő

Bükfürdő az aktív kikapcsolódás szerelmesei számára igazi kuriózum. A településen biztosan élvezni fogod a kikapcsolódást a Kristálytorony Kalandparkban, és a Kneipp parkban, míg az ország második legnagyobb fürdője, a Bükfürdő Thermal & Spa vizes élményekkel vár. 

Szállástipp! A Hotel Piroska Bükfürdő családias hangulatú szobákkal, saját élményfürdővel, gyógyászati részleggel, és gasztronómiai élményekkel vár Bükfürdőn, a város szívében. 

Wellnesshotelek a pünkösdi hétvégére
Hotel Piroska Bükfürdő ****

Jártál már Noszvajon a barlanglakásoknál? 

Noszvaj Eger szomszédságában fekszik, és bár remek borokkal várja a látogatókat, a kirándulóhelyeket is érdemes felfedezni.

Izgalmas célpont a Kövesdi-kilátó, a Gazdaház, a De La Motte Kastély, és a Barlanglakások. Utóbbinál információs táblákon ismerheted meg a barlanglakások történetét, egy felfelé vezető ösvényről pedig elképesztően szép kilátás nyílik a településre. Már emiatt a panoráma miatt is megéri Noszvajra látogatni! 

Noszvaji barlanglakások

Szállástipp! A bababarát Tündérkert Hotel Noszvaj egyik legizgalmasabb szálláshelye. A hotel vintage hangulatú szobákkal és családias hangulattal várja a családokat, és a romantikára vágyó párokat. 

Tündérkert Hotel

Tapolca megérdemel egy többnapos kikapcsolódást

Ha a Balaton közelében pihennél, válaszd Tapolcát, ahol izgalmas program és látnivalók tarkítják a programkínálatot. 

A Tapolcai-tavasbarlang mindenképpen nagy kedvenced lesz, de a Malom-tó, a Szent György-hegy, romkert és a Halas Lépcső is. 

Tapolcai-tavasbarlang

Szállástipp! A Hunguest Hotel Pelion Tapolca belvárosában fekszik egy négyhektáros parkban. A szállodában a szobák, apartmanok és lakosztályok mellett bababarát szolgáltatások várnak.  

Hunguest Hotel Pelion

Rátaláltál a számodra tökéletes úti célra? Foglalj szállást akár még ma, hogy le ne maradj a legjobb helyekről! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%