Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásVárosnézések

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? – Városok, látnivalók, szállástippek ősszel

3 perces olvasási idő

Ha a legjobb őszi kirándulóhelyet keresed, ne menj tovább! Mi találtunk neked több olyan célpontot is, ahol legszívesebben lehorgonyoznál egész őszre, hogy élvezd a kirándulásokat, a városnézést, a wellness élményeket és a gasztrokalandokat. Nézzük, mi vár rád idén ősszel! 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? – Városok, látnivalók, szállástippek ősszel

Irány Velence, és a Velencei-tó partja!

A Velencei-tó partja télen-nyáron remek programokkal és látnivalókkal vár, ilyen a Bence-hegyi kilátó, a Meszleny–Wenckheim kastély, és a Nagyapó Mesefája. Ha szeretsz biciklizni, akár körbe is tekerheted a tavat, de a fotósok imádják a tó környékén élő állatokat és a nádast is fényképezni. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Bence-hegyi kilátó

Szállástipp! A Velence Resort & Spa az ország egyik legnépszerűbb gyermek- és családbarát wellness szállodája, amely 3.600 négyzetméteres élményfürdővel, gasztroélményekkel és sportprogramokkal vár a Velencei-tótól sétatávolságra. 

Pihenj Egerben, a bor és a romantika városában 

Eger az egyik legizgalmasabb célpont egy városnéző kiránduláshoz. Az olyan bakancslistás látnivalók mellett, mint a Minaret, az Egri Vár, és a Bazilika, érdemes egy sétát tenni az Érsekkertben, és a Dobó tér környékén is. Aki szeret borozni, annak pedig a Szépasszonyvölgy kötelező úti cél kell, hogy legyen. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Egri Vár

Szállástipp! A Hotel Eger & Park bababarát szolgáltatásokkal, kényelmes, tágas szobákkal és megújult wellness részleggel várja vendégeit néhány percre az Érsekkerttől, a Bazilikától, és a vártól. 

Szállástipp! A Hotel Villa Völgy Eger Szépasszonyvölgyben található, és egy gyönyörű 2 hektáros park öleli körül. A szálloda két étteremmel, wellness részleggel és borospincével teszi felejthetetlenné az egri kikapcsolódást. 

Élvezd Kecskemét vendégszeretetét ősszel is! 

Kecskemét városa híres arról, hogy aki egyszer itt pihen, az beleszeret a város vendégszeretetébe. Egy többnapos pihenés alkalmával nem szabad kihagyni a Cifrapalota, a Planetárium, és az Arborétum felkeresését. Szabadidős elfoglaltságokhoz a Benkó Zoltán Szabadidőközpont és a Vadaskert ígér remek programot, gyerekekkel főleg! 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Kecskeméti arborétum

Szállástipp! A Granada Konferencia Wellness és Sport Hotel Kecskeméten külvárosában várja azokat, akik szívesen pihennének geotermikus energiával működő fal- és padlófűtéssel-hűtéssel ellátott, erkélyes szobákban. A hotel baba- és állatbarát. 

Szállástipp! A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont Kecskemét belvárosától pedig pár perc sétára várja azokat, akik kisállattal szeretnék felfedezni a város látnivalóit és programjait. A szálloda wellness részlegben úszómedence, jacuzzi, szauna, gőzfürdő és relaxációs szoba is van. 

Jártál már Demjénben ősszel? Ne hagyd ki! 

Demjén általában a termálvize miatt vonzó célpont, ám a fürdőzés mellett remek kirándulóhelyeket is rejt a környék. A Remetelak, a Kőhodály, és a Hegyeskő-tető mindenképpen említésre méltó célpont, de érdemes bejárni a környék településeit is, hiszen Eger, Noszvaj és Egerszalók is sok élményt tartogat. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Kőhodály

Szállástipp! A Egri Korona Borház és Wellness Hotel Demjén az egri borvidéken, az egerszalóki hőforráshoz vezető úton helyezkedik el, és bababarát szolgáltatásokkal várja a kisgyermekes családokat, baráti társaságokat és a romantikára, illetve borozásra vágyó párokat. 

Tárt karokkal vár Esztergom, a Dunakanyar fővárosa

A Dunakanyar fővárosa olyan történelmi látnivalókkal vár, mint a Bazilika, a Várhegy, és a vár, de a Babits Mihály Emlékház és a Kis-Duna sétány is kihagyhatatlan helyszín. Kirándulós programokhoz a Strázsa-hegy, a Vaskapu és Búbánatvölgy csodás úti cél minden korosztálynak. Gyerekekkel a Prímás-szigetet érdemes útba ejteni, ha a szabad levegőn pihennétek, közel a belvároshoz. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Esztergomi Bazilika

Szállástipp! A Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom belvárosában, a Prímás-szigeten található, és zárt folyosós összeköttetésben áll az Aquasziget Élményfürdővel. A szálloda kényelmes szobákkal és lakosztályokkal, és családbarát hangulattal várja vendégeit a Dunakanyar egyik legszebb városában. 

Fürdőzés és kulináris élmények Harkányban

Ha kedveled a vizes élményeket, és a kulináris kalandokat, Harkány ideális úti cél lesz számodra, akár háromnapos, akár egyhetes kikapcsolódást tervezel. A Harkányi Gyógyfürdőben éjszaki fürdőzésen is részt vehetsz, emellett tesztelheted a helyi éttermek (pl. Robinson étterem) színes kínálatát, és megnézheted a Galamb kiállítást is. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Harkányi Gyógyfürdő

Szállástipp! A bababarát Wellness Hotel Kager nem csupán hangulatos dél-Tiroli stílusú küllemével hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy nemzetközi és hazai ízek mellett dél-Tiroli specialitásokkal várja vendégeit Harkányban. 

Mediterrán hangulattal hívogat Pécs

Aki jól ismeri Pécs városát, úgy tartja, hogy nem telhet el ősz egy pécsi kirándulás nélkül. A Misinán járva a TV torony biztosan bakancslistás hely, a belvárosban pedig az Ókeresztény sírkamra, a székesegyház és a főtér biztosan útba esik minden séta alkalmával. Gyerekekkel a Pécsi Állatkert, és a Mecsextrém Kalandpark igazi telitalálat! 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Ókeresztény sírkamra

Szállástipp! A Napraforgó Wellness Ház és Panzió Pécs belvárosában várja vendégeit felújított szobákkal, apartmanokkal, családias hangulattal és izgalmas programokkal. A panzió épületében található kávézó és lobby bár is található. 

Budapestet ősszel is érdemes felfedezni! 

A főváros turistaszemmel, tagadhatatlanul érdekesebb, mintha az ember csak a hétköznapok során elhalad egy-egy látnivaló mellett. A Hősök tere, a Budai Várnegyed, és a Parlament környéke mindenképpen érdekes úti cél még akkor is, ha már jártál erre. Ha kirándulós programot keresel, az Erzsébet-kilátó, a Normafa, a Citadella és a Margitsziget biztos befutó. Kalandokat keresel? Irány a Tropicarium, az Állatkert és a Városliget

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Budai Várnegyed

Szállástipp! A Marmara Hotel Budapest harmóniával, kényelemmel, eleganciával és a kelet hangulatával csábítja vendégeit Budapest belvárosába. A hotel bababarát, és a kisállatokat is szeretettel látják. 

Szállástipp! A Danubius Hotel Helia széleskörű wellness és fitnesz szolgáltatásokkal, és hangulatos szobákkal vár Budapest Duna-partján, közel a varázslatos Margitszigethez. Kisgyermekes családok számára is remek választás, mert a hely teljes mértékben bababarát. 

Szállástipp! Az állatbarát Impulso Fashion Hotel tágas, jól felszerelt szobákkal teszi még élvezhetőbb a budapesti kikapcsolódást. A hotel közel fekszik a belváros frekventált helyein található látványosságaihoz. 

Zöld környezetben, nyugodt helyen vár Várgesztes

Várgesztes egy apró település Tatabánya és Oroszlány közelében, és olyan látnivalókkal vár, mint a Gesztesi vár. Ha a környéken kirándulnál, keresd fel Vértessomlón a Vitányvárat, Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzen, a Ranzinger Vince kilátót, és a Csókakői várat. Ha kirándulós programot keresel, Csákberényben a Vértesi Panoráma Tanösvény szuper célpont. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Vitányvár

Szállástipp! A Villapark Várgesztes élettel teli, zöld környezetben, 119 apartmannal várja azokat, akik Tatabánya közelében, csendes, nyugodt helyen szeretnének pihenni. A parkban élményfürdő, kültéri medence, wellness szolgáltatások, sportpályák, és játszóterek biztosítják a kisgyermekes családok, és baráti társaságok kikapcsolódását. 

Borozz, kirándulj és fürödj Egerszalókon!

A népszerű gyógyfürdője mellett természetesen Egerszalók is tartogat látnivalókat a település iránt érdeklődőknek. Nem szabad kihagyni egy többnapos kikapcsolódás programjából az Egerszalóki Sódomb, a Barlanglakások, a Sáfránykert, és a Betyárbújó Kaptárkő felkeresését. Ha szeretsz borozni, a környék valóságos kulináris kincsesbánya lesz számodra. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Egerszalóki Sódomb

Szállástipp! A Thermal Park erdőkkel szegélyezett területen, a Laskó-patak mentén helyezkedik el Egerszalókon. Az állatbarát hotel tágas szobákkal, apartmanokkal, finn és infraszaunával, gőzkabinnal és bababarát szolgáltatásokkal teszi felejthetetlenné a pihenést. 

Szállástipp! A Villa Cuvée Egerszalók bor tematikára épülő szobákkal, beltéri játszóházzal, finn szaunával, és gyerekbarát szolgáltatásokkal hívogatja vendégeit Egerszalókra. A hotelben ingyenes a légkondicionálás, a wifi és a parkolás. 

Ne maradjon ki az őszi terveidből Hévíz

A Hévízi-tó és környéke a fürdőzők és a gyalogos túrák kedvelői számára biztosan toplistás hely, annál is inkább, mert a természeti kincsek legalább olyan szépek, mint amekkora élmény a közelben kerékpározni. Érdemes felkeresni a település templomait, a romkertet, és a piaclátogatás is jó program lehet, ha szívesen megismerkednél a helyi termelők kézműves finomságaival. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Hévízi romkert

Szállástipp! A NaturMed Hotel Carbona Hévíz központjában, egy 4,6 hektáros parkban várja azokat, akik a hangulatos szobák mellett a wellness szolgáltatásokat is nagyon kedvelik a szálláshelyeken. A hotel bababarát és állatbarát. 

Kirándulással és szabadidős programokkal csalogat Nyíradony

Ha Debrecen környékén kirándulnál, Nyíradony az egyik legjobb célpont lehet számodra. A településen a Gúti romtemplom mindenképpen érdekes látnivaló, a gyerekek pedig imádni fogják a Hókuszpókusz Kalandparkot. Ha ellátogatnál még Debrecenbe is, keresd fel a Botanikus kertet, a Hármashegyi-kilátót, a Nagyerdei parkot, és a Nagyerdei víztornyot. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Gúti romtemplom

Szállástipp! A 120 férőhelyes Borostyán Med-Hotel egyedülálló szolgáltatásokkal és építészettel, stresszoldó wellness centrummal, és saját magánklinikával hívogatja vendégeit Nyíradonyba. 

Kihagyhatatlan programok és élmények Nyíregyházán

Nem is lehet kérdés, hogyha Nyíregyházán jársz, érdemes-e ellátogatnod az Állatparkba. A válasz természetesen igen, de az Állatkert mellett a Víztorony, a Sóstói-erdő, a Móricz Zsigmond Színház és a Kállay Gyűjtemény is kerüljön fel a programlistádra. A Tuzson János Botanikus Kert pedig még a gyerekek számára is tartogat meglepetéseket. 

Szenzációs őszi kirándulóhelyet keresel? -  Városok, látnivalók, szállástippek ősszel
Nyíregyházi Állatpark

Szállástipp! A Korona Hotel Nyíregyháza főterén várja azokat a vendégeket, akik számára fontos, hogy a szálloda John Bull Pub étteremben közelebb kerüljenek a magyaros és a nemzetközi konyha remekeihez. 

Kedvet kaptál az őszi kiránduláshoz? Alig várod, hogy becsomagolhass a bőröndödbe, a hónod alá kapd a bakancsodat, és útnak indulj?

Foglalj mihamarabb szállást a szállás.hu kínálatából, és tervezd meg a legizgalmasabb őszi utazást a családdal vagy a barátokkal az ország legszebb pontjain! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%