HorvátországCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

13 ok, amiért érdemes azonnal Horvátországba indulni

2 perces olvasási idő
Cavtat, Horvátország

Tudjuk, Horvátország lebilincselően szép: történelmi városok,
sziklás tengerpartok, csodás vízesések és kulináris élvezetek egyaránt felfedezésére csábítanak. A Goboony portál összegyűjtött 13 okot, amiért szerintük mindenképpen érdemes meglátogatni délnyugati szomszédunkat. Azonnal!

Irány Horvátország! Városok és tengerpartok

1. Dubrovnik

Az óváros szépsége még a tapasztalt utazót is ámulatba ejti. Barokk épületei közt futó, mészkővel burkolt utcái felérnek egy időutazással. Az ősi városfal, a múzeumok és templomok az egykori, jól szervezett köztársaságot idézik. A ’90-es évek jugoszláv polgárháborújának állít emléket az akkoriban itt dolgozó új-zélandi fotós, Wade Goddard kiállítása.

Dubrovnikban a szallas.hu több mint 200 ajánlatából válogathattok!

Dubrovnik,  városok, Horvátország
Dubrovnik, Horvátország

2. Plitvicei-tavak

Az 1949-ben alapított plitvicei Délkelet-Európa egyik legrégebbi nemzeti parkja. Egyben a Világörökség része is. Az úton könnyen megközelíthető, 16 tóból álló tórendszert és látványos vízeséseket bemutató nemzeti park nagyszerű egésznapos program. A tórendszert körülölelő erdőség számos ritka faj otthona. A park 300 négyzetkilométere túrázásra is tökéletes.

A szallas.hu ajánlatai a Plitvicei-tavak környékén >>

Plitvicei, horvátország
Plitvicei-tavak, Horvátország

3. Cavtat

A Dubrovniktól 20 kilométerre, délre fekvő Cavtat a portál szerint kihagyhatatlan. A véros története az ókorba nyúlik vissza. Az ókori görögök által alapított településen az itt született festő, Vlaho Bukovac múzeuma mellett érdemes ismerkedni a népviseletekkel, hímzésekkel és hagyományos táncokkal akár a közeli Cilipi település főterén, vasárnap reggelenként.

A szallas.hu-nál nem csak Cavtatban, de környékén is rengeteg szállásból választhattok.

Cavtat,  városok, Horvátország
Cavtat, Horvátország

4. Európa legjobb tengerpartjai

A horvát tengerpartokat Európa legszebbjei közt tartják számon – állapítják meg a szerzők és kiemelik a Susak szigetén található Spiazát. A komppal elérhető sziget partjának egyik varázsa sekélysége, ami vonzóvá teszi családosok számára.

Susak,  városok, Horvátország
Susak, Horvátország

Susak igen kicsi sziget, a közelében azonban rengeteg szálláshelyet foglalhattok a szallas.hu-nál. Egyebek mellett vitorláshajót, ami elvisz titeket a festői Susakra!

A Zadartól 15 kilométerre fekvő Nin mellett a hosszú partszakasz számos bárja és a Velebit hegység csodás látványa szól. A part náddal benőtt részének iszapja hatékonyan gyógyít ízületi bántalmakat. 

Nini és Nin közeli szállásokat itt tudtok foglalni! >>

5. Rovinj

Nem csak egy a sok szép tengerparti város közül a velenceiek által alapított Rovinj. A valaha szigeten álló várost a 18. században kötötték össze a szárazfölddel. A szálláshelyi kínálat kempingtől a luxushotelig egészen széles. A naturisták Valalta kempingjében élvezhetik a szabad testkultúra előnyeit. A félsziget egyik fő attrakciója a futásra, fürdőzésre is alkalmas Punta Corrente park.

A szallas.hu rovinji szállások széles választékát kínálja.

Rovinj, városok, Horvátország
Rovinj, Horvátország

6. Pula

Olaszország mellett a legjobban megőrzött római emlékek helyszíne. Az ókorban fontos település amfiteátruma valaha 20 ezer nézőnek adott otthont. A mai napig használják kültéri rendezényekre, előadásokra, vásárokra. Az 1947-ig Olaszországhoz tartozó város számos nyári fesztivál és sokak szerint a világ legjobb malvázia borainak is otthona.

Pulai szállást kerestek? A szallas.hu-nál megtaláljátok a nektek valót!

Pula
Pula, Horvátország

7. Az Adria ízei

A horvát konyhát a régiók konyhájának nevezik. Horvátország minden egyes tájegysége igen változatos saját ízeket vonultat fel, így a horvát konyha megunhatatlan. Míg a szárazföldi konyha sok fokhagymát és paprikát használ, addig partmenti régiók ételein a görög és római, valamint a későbbi mediterrán hatás látható viszont. A szárazföldön kiemelendő egyebek mellett az isztriai szarvasgomba, a horvát töltött paprika. A partvidéken a számos halétel, az Adria gyümölcsei: homár, makréla és szardella.

Az Adria ízeinek megismeréséhez remek úti cél a Kvarner-öböl térsége, ahol a szallas.hu rengeteg szálláshelyet kínál >>

8. Naplemente Sibenikben

Sibenik Dalmácia egyik központja. A tengerpart legrégebbi horvát városa. Kiindulási pont a Kornati szigetvilágba és a Krka Nemzeti Parkba. A város bámulatos középkori központja, múzeumai mellett a sibeniki naplemente a horvátországi út egyik csúcspontja.

Sibeniki szálláshelyek széles választékát foglalhatjátok a szallas.hu-n! >>

Sibenik
Sibenik, Horvátország

9. Zágráb

A horvát főváros igazán nagyszerű. Építészete az osztrák-magyar hatásról tanúskodik. Egy egész nap eltölthető kényelmes cipőkben a macskaköves, templomokkal teli Felsővárosban. Feltűnő a különbség a szecessziós, neobarokk és art deco épületeket felvonultató Alsóvárosban. Élettel teli kávéházi kultúra, események, parkok és street art teszi még izgalmasabbá ezt a lazább, kreatív gondolkodású utazók számára remek várost. 

Mindnyájukat gazdag zágrábi szálláskínálattal szolgálja ki a szallas.hu >>

Zágráb
Zágráb, Horvátország

10. Split

Az ókor és a modern ötvözete Horvátország második legnagyobb városa, Split. A világ egyik legimpozánsabb római emléke, Diocletianus palotája Split első számú attrakciója. A mintegy 1700 éves épületegyüttes a Világörökség része. Bárok, éttermek, üzeletek sokasága teszi egész nap élettelivé a kikötővárost, ahol a szallas.hu több száz szálláslehetőségéből választhattok >>

Split
Split, Horvátország

11. Trogir

Splittől karnyújtásnyira, egy szigeten fekszik a 2300 éves Trogir városa. Az „Adria Ékszere” 2007 óta a Világörökség része. Bámulatos, hogy a helyes városkába egy labdarúgópályát is sikerült bepréselni – jegyzi meg a portál.

Nem csak Trogirban, de a közelében is számos szállás várja, hogy lefoglaljátok >>

Trogir,  városok, Horvátország
Trogir, Horvátország

12. Megengedhető úti cél

A portál szerint Horvátország „kirívóan” alacsony árairól ismert. Remek ár-érték arányban ehetünk és ihatunk. Különösen ott, ahol a helyiek is étkeznek – teszik hozzá. Hasonlóképpen értékeli a portál az országon belüli közösségi közlekedést. „Ha elkerülöd a szállodaláncokat, jó áron találsz szállást, különösen a kisebb településeken” – vélekedik a portál.

13. Trónok harca

Ez az indok talán nem mindenkire vonatkozik, de a filmsorozat népszerűsége sokakat vonzhat a forgatási helyszínként gyakran használt országba. Hogy néhányat említsünk: Dubrovnik a király partraszállásának helyszíne. Szintén szerepel a Szent Dominika utca, mint a sorozat piaci jeleneteinek helyszíne. Joffrey király névnapi lovagi tornájának a velenceiek ellen emelt Lovrijenac vára adott otthont. A spliti Diocletianus-palota Daenerys tróntermét alakítja a filmben.

+1 Belső-Isztria és Motovun városa

A portál cikkéhez mi tennénk hozzá ezt a csodálatos régiót, Belső-Isztriát. Sokan hasonlítják a völgyekkel, hegyekkel teli régiót az olasz Toszkánához. Dombtetőkön álló középkori városok, olajfa ligetek, szavasgomba lelőhelyek, kéken kanyargó folyók tarkítják ezt a mesés vidéket. Motovun a régió egyik, ha nem a legismertebb városa, ahol kicsit mintha megállt volna az idő. Különösen tavasszal elbűvölő a környék.

Foglaljatok mihamarabb szállást! >>

Motovun
Motovun

Horvátország Magyarország területének a fele. A változatos és szép országban a szallas.hu több mint 14 ezer szálláshelyet kínál! >>

(forrás: www.goboony.com, fotók: shutterstock)

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Szallas.hu Facebook eseményhez!

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Facebook eseményhez! >>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%