Vízparti szállásokCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében

2 perces olvasási idő
Szálláshelyek, amelyeket felújítanak a covid alatt

El sem tudod képzelni, hogy ne vízparti szálláshelyet foglalj, mert örömmel gyönyörködsz a panorámában a víz közepén egy hajón ringatózva? Szereted érezni a menetszelet az arcodon, netán mindig is hajóskapitány szerettél volna lenni? Akár gyerekekkel utazol, akár baráti társasággal keresel kikapcsolódást, a vizes kalandok biztosan feldobják a napodat. Íme 15 szálláshely kikötő és hajóállomások közelében, ahol a menetrendi hajójáratok mellett kipróbálhatod a programhajókat és a sétahajókat is! 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében

15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében

Hotel Marina-Port – Panorámás szálláshely Balatonkenese kikötőjében

A Hotel Marina Port közvetlenül a Balaton parton fekszik, és amellett, hogy saját stranddal rendelkezik, közvetlenül a vitorláskikötő és hajóállomás mellett található. A hotel wellness részlege, gyermekbarát szolgáltatásai, sportprogramjai és balatoni panorámás szobái egyértelműen meggyőznek arról, hogy a balatonkenesei szálláshely remek választás. 

Hotel Marina-Port

Apartman Bella Panzió – Légkondis apartmanok Siófok kikötőjétől 5 percre

Az Apartman Bella Panzió népszerűsége többek között abban rejlik, hogy Siófok-Aranyparton helyezkedik el, 5-6 perces sétára a hajóállomástól, és a belvárostól egyaránt. A szálláshely teraszos, légkondicionált szobákkal és ingyenes wifivel rendelkező apartmanjai egyaránt jó választásnak bizonyulnak családi, és baráti kikapcsolódáshoz is.  

Apartman Bella Panzió

Randevú Vendégház – Medencés ház Balatonföldvár szívében

Balatonföldvár a balatoni hajózás egyik fellegvára, a Randevú Vendégház pedig alig 5-6 perces sétára fekszik a település kikötőjétől. A családias hangulatú vendégház árnyas kerttel, saját medencével, grillezési és bográcsozási lehetőséggel és játszótérrel várja azokat, akik a közeli strandon, és a vendégház kertjében is szívesen pihennének. A parkolás és a wifi ingyenes, az itt tartózkodást pedig 2 és 3 ágyas szobák teszik felejthetetlenné. 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Randevú Vendégház

Szabad Strand Apartmanok – Teraszos apartmanok Balatonboglár kikötőjénél

Balatonbogláron nagyon népszerű a bobpálya, a kalandpark és a Gömbkilátó, de kétség sem férhet ahhoz, hogy a település strandja és hajóállomása is igazán hangulatos helyszín. A Szabad Strand Apartmanok a hajóállomás mellett fekszenek, a strand pedig csak 20 méterre van. Igazán jól hangzik, ugye? Az apartmanok külön fürdőszobával, és saját terasszal rendelkeznek.

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Szabad Strand Apartmanok

Active Vendégház – Keszthelyi szálláshely néhány lépésre a Balatontól

Az Active Vendégház, amely a Balaton parttól csupán 100 méterre fekszik, csendes környéken, hangulatos kerttel, ingyenes wifivel és parkolással vár az Országos Kéktúra útvonalán. A szálláshelyhez közel található a Libás strand, a bicikliút és a Yacht kikötő is. 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Active Vendégház

Hotel Halászkert – Medencés szálloda Badacsony központi részén 

A Badacsony szívében található hotel fürdőszobás szobákkal, klímával, ingyenes wifivel és wellness részleggel várja azokat, akik kedvelik a zamatos borokat és a Balaton közelségét. A hajóállomás rövid sétatávolságra fekszik a szálláshelytől, amely nem csak családi és baráti kiruccanásokhoz remek helyszín, hanem akár nagyobb rendezvényekhez, találkozókhoz is. 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Hotel Halászkert

Füred Prime Apartments – Felújított szálláshely Balatonfüred vízparti részén

Balatonfüred hajóállomásához közel, mindössze 10 perces sétára fekszik a szálláshely, amely 5 felújított apartmannal várja a családokat, akár kisebb gyerekekkel is. A tóra néző apartmanok kétségkívül nagy kedvencei azoknak, akik szívesen gyönyörködnének az esti panorámában. A parkolás és a wifi ingyenes. 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Füred Prime Apartments

Beni Apartman – Hangulatos apartman a csopaki kerékpárút mellett 

A Csopak hajóállomásához közel fekvő 2+2 személyes apartman terasszal, és zárt parkolóval várja vendégeit 50 méterre a strandtól. Ha körbebicikliznéd a Balatont, ennél a szálláshelynél jobbat keresve sem találhatsz Csopakon, ugyanis az apartman közvetlenül a kerékpárút mellett található. 

A hajózás élmény! 15 szálláshely hajóállomás és kikötő közelében
Beni Apartman

Vár Hotel Kastélyszálló – Pihenj Visegrádon az egykori Görgey vadászkastélyban

A családias hangulatú visegrádi hotel a hajóállomással szemben található, a Salamon torony közvetlen szomszédságában. A szálloda 20 kényelmesen berendezett szobával, kerthelyiséggel, saját étteremmel, borozóval és wellness részleggel várja azokat, akik az élő középkor városában szeretnének pihenni. 

A parkolás ingyenes, a Királyi Palota és a Mátyás Király Történelmi Játszópark pedig csak 5-6 perces sétára fekszik. 

Vár Hotel Kastélyszálló

Centrál Apartman – Kellemes kikapcsolódás Zebegény központjában 

Zebegény az egyik legnépszerűbb település a Duna bal partján, a falu központjában található a Centrál Apartman. A szálláshely kiváló választás romantikus kiruccanásokhoz, de a közelben számos kirándulóhely, vízi élmény és sportprogram várja az ide érkező turistákat. A hajóállomás néhány percre található, ahogyan a Szőnyi István Emlékmúzeum is. 

Centrál Apartman

Bridge Apartment – Hatszemélyes apartman Esztergom hídjának lábánál

A Mária Valéria híd lábánál fekvő szálláshely a régi vámház épületében kapott helyet, így az épület ablakán kitekintve azonnal a mesés dunai panorámával kezdhetjük a napot. A kétszintes apartman közel található Esztergom központjához, de a Bazilika, a Szent Tamás-hegy és Párkány is sétatávolságra fekszik. A hajóállomás szintén néhány perc az épülettől. 

Bridge Apartment

Beach Vendégház – Tiszafüredi házikó kerti sütési lehetőséggel

A tiszafüredi strandtól 20 méterre fekszik a 2,5 szobás Beach Vendégház, amelytől csak 300 méterre van az Albatrosz kikötő. Az udvaron bográcsozni és grillezni is lehet, a parkolás az udvaron vagy a ház előtt megoldható. 

Aki a Thermál Strand és Gyógyfürdő közelében keres szállást, annak tökéletes választás a vendégház, de kisebb gyerekekkel is célba vehetjük. A Tisza-tavon tett motorcsónakos ökotúrákon a tó madárvilágát is jobban megismerhetjük. 

Beach Vendégház

Paulay Borház és Vendégház – Idilli kikapcsolódás Tokaj vendégszeretetében

Kedveled Tokajt, szereted a jó borokat, és örömmel hajóznál? A Borház tetőterében 5 szoba került kialakításra, mindegyik klimatizált. A környék kiváló választás a túrázáshoz, a sportprogramokhoz, a lovagláshoz és sétahajózáshoz, de a horgászok is előszeretettel választják a Bodrog és Tisza partját a kikapcsolódáshoz. 

Az 50 perces sétahajózás során a hajó elhalad a Bodrog folyón Tokaj városa mellett, ott visszafordul, majd a Tiszán a strandig megy, és ugyanott köt ki.

Paulay Borház és Vendégház

Ház a tónál – Agárdi vendégház, ahol a kertben bográcsozhatsz is 

A Velencei-tó partján, Agárdon fekszik a hatfős, klímás vendégház, amely barátságos környezetben, parkolási lehetőséggel várja vendégeit. A kertben szalonnasütési és bográcsozási lehetőség is van, de a közelben étterem, strand és biciklikölcsönző is található. Az Agárdi Hajóállomás csak 10 perces sétára fekszik a háztól. 

Ház a tónál

Horváth-ház Panzió – Fertőrákosi házikó, vidéki környezetben

A 14 szobás fertőrákosi szálláshely Ausztriától 3, Soprontól 10, a Fertő tó partjától 2 km-re található. Kerékpárosok, és kirándulók számára ideális választás a panzió, amelyben a szobákhoz saját fürdőszoba, és hűtőszekrény is tartozik. A wifi ingyenes, a közelben pedig sétahajózásra is van lehetőség. A hajók a fertőrákosi kikötőből indulnak és oda is érkeznek vissza. A panziótól a kikötő 5 perces autóútra fekszik. 

Horváth-ház Panzió

Készen állsz a hajós élményekre? Csomagolj be a bőröndbe, kapd fel a térképet, a szalmakalapodat, és a fényképezőgépet se hagyd otthon.

Ha beleszerettél a hajókázós nyaralás gondolatába, foglalj szállást még ma a népszerű hajóállomások közelében, és kezdődhet is az utazás! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%