BalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégére

Gyerekparadicsom a Balatonon: ezért a családok kedvence Gyenesdiás

3 perces olvasási idő

Homokos plázs, sekély víz, játszóterek, családbarát programok – ez Gyenesdiás dióhéjban! Családi utazást gyerekkel sosem könnyű összeszervezni, de segítünk: mindent összeszedtünk, hogy nektek már ne kelljen utánajárni. Megmutatjuk, melyek a legjobb játszóterek, gyerekbarát strandok, környékbeli látnivalók, a legszuperebb családbarát szállások, és azt is, hogy mely éttermeket érdemes kipróbálni.

Gyerekparadicsom a Balatonon: ezért a családok kedvence Gyenesdiás
A gyenesdiási Játékstrand

Kik számára tökéletes úti cél Gyenesdiás?

Minden családnak, akár kisebb, akár nagyobb gyerkőccel utaznátok. Ha toplistás balatoni strandot kerestek és gyerekbarát üdülőfalut, megtaláltátok! A totyogóstól a tinédzseren át a szülőkig mindenki szeretni fogja.

A legjobb strandok Gyenesdiáson:

Gyenesdiáson 2 strand van, ami a családok körében nagy népszerűségnek örvend. A Balatonon errefelé lassan mélyül a víz, ráadásul homokos a partszakasz, ahol a lurkók bátran „dagonyázhatnak”. Mindkét strand fizetős, a pénzünkért cserébe kulturált környezetet és minőségi szolgáltatásokat kapunk.

Gyenesdiás Diási Játékstrand

A Diási Játékstrand már évek óta stabilan ott szerepel a legjobb balatoni strandok listáján, azon belül is a gyerekbarát szolgáltatásai miatt foglal el kiemelkedő pozíciót. De mit is jelent ez pontosan, miért annyira közkedvelt a családok körében? Egyrészt mert egy homokos kis öbölről van szó, ahol védett helyen tudnak az egészen kicsik is pancsolni, és a pálmákkal szegélyzett partnak van egyfajta mediterrán hangulata. 

Gyerekparadicsom a Balatonon: ezért a családok kedvence Gyenesdiás

Másrészt olyan gyerekprogramokkal lehet múlatni az időt, mint a délután tartott minidisco, vagy az animátorok által tartott vízi aerobik, amin a felnőttek is szívesen részt vesznek. Harmadrészt kulturált sétány, éttermek, és játszótér is akad. Vannak pingpong asztalok, vízi kosárpalánk, strandröplabda pálya, hogy csak néhányat említsünk. Egy biztos: itt aztán egész nap megy a nyüzsgés!

Gyerekparadicsom a Balatonon: ezért a családok kedvence Gyenesdiás

Gyenesdiás Lidóstrand

Kisebb, mint a Diási Játékstrand, de ez akár előny is lehet. Az öt csillagos minősítésű Lidó strandon is van pezsgés, de összességében nyugodtabb és csendesebb a környezet, mint a játékstrandon. Ha nagyobb gyerekkel vagytok, lehet, hogy ezt jobban fogják szeretni. Több az árnyékot adó fa is, ami jól jön a kánikulában, a pár évvel ezelőtti fejlesztések óta új modern vendéglátóegységek várják a vendégeket. A játszótér mellett a strandfocipályát is kipróbálhatjátok, vagy kölcsönözhettek vízibiciklit is. 

Gyerekparadicsom a Balatonon: ezért a családok kedvence Gyenesdiás

Játék nélkül nincsen családi vakáció! A 4 legjobb játszótér Gyenesdiáson:

  • Diási Játékstrand és Élménypark: A strand területén egésznapos karszalag megvételével korlátlanul használhatóak a Diási Élménypark olyan játékai, mint például a trambulin, óriáscsúszda, minigolf, biliárd vagy léghoki. Nem egy átlagos játszótér, itt tutira nem fogtok unatkozni. Még a felnőtteknek is megjöhet a kedve egy-egy játékhoz…
  • Lidó Strand játszótér: Az egész part lényegében egy méretes homokozónak is beillik, és a klasszikus játékok mellett akad óriássakk, asztalitenisz és egyéb sportpályák is.
Játékok a Lidó strandon
  • Erdei tornapálya Nagymező mellett: Ha a játékos elemek helyett a szabad tér számít inkább, itt nem lesz rá panasz! A Nagymezőről megközelíthető erdei tornapálya sportrendezvények helyszíne is, ahol 1300 méter hosszú, 16 állomásból álló tornapálya várja a mozgásra, aktív sportolásra vágyó gyerekeket. 
  • Nyilvános játszótér a Hunyadi utcában, a COOP üzlet mögött: Egyik előnye, hogy mivel kissé eldugott helyen van, és csak pár éve épült, így nem jellemző rá a tömeg. Remek állapotban van, és nem csak a klasszikus homokozó-hinta-csúszda elemekkel várja a gyerekeket!

Mit együnk, és hol? A legjobb családbarát éttermek Gyenesdiáson:

A családbarát étterem alatt azt értjük, hogy van gyerekmenü/gyerekadag, etetőszék, benti vagy kinti játszósarok/játszótér, valamint van lehetőség pelenkázásra és bébiétel melegítésre is. Mutatunk 4 éttermet, amit érdemes felkeresni, kicsik és nagyok is szeretni fogják.

  • Piroska Csárda: Főleg magyaros és erdélyi ételekkel várnak. Cím: Faludi u. 7. 
  • Komáromy Pizzéria: Mivel a strandon található, elsősorban olyan „strandos” ételek vannak, mint pizza, lángos, gyros, palacsinták, saláták. Cím: Diási Játékstrand (Strand u. 5.)
  • Szent Ilona Csárda: Tradicionális hazai ételek és friss, kemencében sült kenyér is választható. Cím: Lőtéri u. 46.
  • Torony Csárda: Többféle magyaros, klasszikus fogás található a menün, a gyerekbarát ételek mellett. Cím: Napfény u. 1.

+ TIPP: Ha a szomszédos Keszthelyen jártok, és egy kis nyalánkságra vágytok, mindenképpen térjetek be a Marcipán Múzeumba és Cukrászdába, ahol fagylaltspecialitásokat, könnyű, tejszínes tortákat és házi süteményeket kóstolhattok.

Keszthelyi Marcipán Cukrászda

Kihagyhatatlan látnivalók és programok Gyenesdiáson:

Nagymező és a Festetics Kilátó – a legmélyebbtől a legmagasabb pontig!

Ha szerettek kirándulni, vagy a természetben, panorámában gyönyörködni, irány a Nagymező, majd a Festetics kilátó! Ne aggódjatok, egyáltalán nem megerőltető túra, a gyerkőcök is szeretni fogják. Nagymező a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ami egyben a terület legmélyebb pontja is: 180 méterrel a tengerszint felett terül el. Kiépített helyről van szó, akad szalonnasütő, asztalok-padok, focipálya, esőbeálló. Így még rossz időben is piknikezhettek!

Nagymező

A Nagymezőtől gyalogösvényen sétálhattok fel a Festetics-kilátóhoz, ami 235 méterről nyújt körpanorámát a Keszthelyi-öbölre és a Zalai-dombságra. A háromszintes kilátót a 2000-es évek elején teljesen felújították. 

Festetics-kilátó

Festetics Állatpark, Gyenesdiás – látogassatok ritka, őshonos fajokat

Minden gyerek szereti az állatokat, de a felnőtteknek is érdekes lehet olyan ritkaságszámba menő magyar állatfajokat és különféle vadfajokat megnézni, mint a dámvad, gímszarvas, gyöngytyúk, magyar szamár vagy a magyar fodros tollú lúd. Az se baj, ha több órás a program, és elfáradnak a kicsik, ugyanis a kisállatsimogató, homokozó és játszótér mellett vannak padok, kiülők, és büfé is. A park hivatalos címe Keszthely, de ez ne tévesszen meg, a Diási Játékstrandtól csupán 3 km-re található, egy 4 hektáros parkban.

Festetics Imre Állatpark

Dolomit tanösvény, Gyenesdiás – erdei séta hazánk egyik legváltozatosabb táján

Még egy izgalmas opció a természetkedvelő családoknak: a Dolomit-tanösvény Gyenesdiáson, a Keszthelyi-hegységben nyújt informatív és csodás erdei sétát. A kihelyezett tájékoztató táblák szerint közel 80 védett növényfaj ismert itt, és állatvilága is roppant gazdag. Belefuthattok olyan ritkaságnak számító apróságokba, mint például a kis szarvasbogár vagy a kis apollólepke. Érdemes a Pince köztől indulni, a séta a Fénykeresztig tart.

Keszthely megannyi látnivalója csak egy pár percre van

Ti is azok közé a családok közé tartoztok, ahol a gyerekek hamar nyaggatni kezdenek az erdei túra során, mert sok a rovar, fárasztó a gyaloglás, és túl meleg van? Sebaj, Keszthely sok-sok látnivalója csupán 4 km-re található. A látványos Csigaparlament nagy kedvenc, ahogy a Történelmi Panoptikum is, vagy a klasszikus Festetics-kastély, ami gyerekfoglalkozásokat is kínál. A hiperaktívabbnak pedig ott az izgalmas Tavirózsa Kalandpark. Még hosszan sorolhatnánk, de nem tesszük, inkább böngésszétek végig a listát, ahol az összes programot megtaláljátok >> Ugye, hogy 5-10 perc autózást megér az a rengeteg élmény, amit Keszthely kínál? 

Hol szálljunk meg? 5 szuper család- és gyerekbarát szállás Gyenesdiáson:

Katalin Wellness Apartmanok Gyenesdiás

A családok abszolút kedvence lesz a Katalin Wellness Apartman, amely 2019-ben esett át egy teljeskörű felújításon. A tágas, modern apartmanok 1-3 gyermekes családoknak is ideálisak, hiszen a 40 m2-es apartman 1 hálószobával és nappalival, míg az 50m2-es apartman 2 hálószobával és nappalival rendelkezik.

Jó hír, hogy a vendégek a hotel főépületében levő wellness részleget és játszószobát is használhatják, így lesz igazán teljes és élményekkel teli a gyenesdiási wellness hétvége!

A Katalin Wellness Apartmanok vendégei használhatják a hotel wellness részlegét

Zöld Sziget Apartmanház II. Gyenesdiás

A Játékstrand és a Lido strand is 600 méter, de saját medence is van, ahol bármikor csobbanhattok egyet. A jól felszerelt, erkélyes apartmanok a Balatonra, illetve a városra engednek kilátást.

Zöld Sziget Apartmanház II. Gyenesdiás

Oázis Panzió Gyenesdiás

Valóban egy igazi kis oázis elevenedik meg a panziónál: igényes, zöld udvarban hűsölhetünk vagy napozhatunk, növényekkel és kültéri medencével. Sőt, szauna és beltéri jacuzzi is van. Igény szerint reggelit is adnak!

Oázis Panzió Gyenesdiás

Zöld Sziget Apartmanház Gyenesdiás

Nevéhez híven zöld környezetben vár az apartmanház, ahol a kinti medence és napozótér mellett játszótér és ping-pong asztal is helyet kapott, az apartmanok pedig tágasak, kényelmesek. 

Zöld Sziget Apartmanház Gyenesdiás

Éva Apartmanház Gyenesdiás

Üljetek ki a reggeli kávéval a gyümölcsfás, árnyas kert asztalához, míg a kicsik lefoglalják magukat az udvar gyerekjátékaival. A szállás baba-, gyermek-, és családbarát, az ehhez szükséges kiegészítőket tartalmazza.

Éva Apartmanház Gyenesdiás

Pihenés Háza Relax Apartman Gyenesdiás

Nem csak a „sima”, de az aktív pihenésről is gondoskodnak a Pihenés Házában: van trambulinos játszótér, sószoba, csocsó és ping-pong is. Vagy csak henyéljetek a napozóteraszon, miközben a kerti grillen vagy bográcson készül a finom vacsora. 8 különálló apartmannal várnak.

Pihenés Háza Relax Apartman Gyenesdiás

Foglaljatok Gyenesdiáson, a gyerekek imádni fogják – és persze ti is! Itt tényleg minden egy helyen megvan, ami egy igazi családi nyaraláshoz kell a Balcsin. Az összes szállás Gyenesdián >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock, Gyenesdiási Turisztikai Egyesület – www.gyenesdias.info.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%