Site icon Szallas.hu Blog

15 történelmi látnivaló a március 15-i hétvégére

tortenelmi-latnivalok-marcius-15-programok

15 történelmi látnivaló a március 15-i hétvégére


Érdemes előre tervezni a március 15-i hosszú hétvégére, hiszen rengeteg izgalmas programlehetőség és történelmi látnivaló közül válogathattok. Cikkünkben 15 olyan emlékhelyet gyűjtöttünk össze, amely a magyar nemzeti értékeinkhez kapcsolódik, és érdemes felkeresni, hiszen jó program március 15-én, egy munkaszüneti napon.

Nemzeti emlékhelyek Magyarországon

Magyar Nemzeti Múzeum – Budapest

Magyar Nemzeti Múzeum a rengeteg történelmi látnivaló mellett gazdag kulturális hagyatékkal is rendelkezik

A Magyar Nemzeti Múzeum Magyarország első múzeuma. A kiállításokon megtudhatod, kik éltek a Kárpát-medencében az elmúlt 400.000 évben, vagy melyek voltak a magyarok első tárgyi emlékei. Nem csak érdekes kiállításai miatt kedvelt célpont, hanem a nemzeti ünnephez is köthető, hiszen a történelmi emlékek szerint Petőfi Sándor a múzeum lépcsőjén szavalta el először a Nemzeti Dalt. Rossz idő esetén is jó program!

Magyar Nemzeti Múzeum jegyárak >>> 
200+ szálláshely a Magyar Nemzeti Múzeum közelében >>

Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer

A Nemzeti Történeti Emlékpark a magyar nemzeti értékeket színesen bemutató emlékhely, sok-sok történelmi témájú kiállításon ismerkedsz meg hazánk történelmének különböző korszakaival. Itt tekinthető meg Feszty Árpád festőművész körpanorámája, a híres Feszty-körkép is. Gazdiknak is ideális, állatbarát program, kistestű állat bevihető!

Szálláshelyek Csongrád megyei kiruccanáshoz>>

Katonai Emlékpark Pákozd

Kalandot, élményt és kultúrát ígér egy helyen a Katonai Emlékpark. 1848-tól egészen napjainkig megtekinthetők a magyar hadtörténelem legfőbb eseményei interaktív elemek segítségével. Többek közt kipróbálhatod, a szabadságharcban hogyan állnál helyt, egy kardbárbajt modellező kinect játék segítségével. A repülés szerelmesei pedig egy Mig-21-es vadászgép-szimulátorba is beülhetnek. A katonai akadálypálya izgalmas szórakozást ígér.

A Szallas.hu-n foglalóknak 200 Ft kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából >> 

Szallasok a Velencei-tó körül >>

Középkori Romkert Székesfehérvár

A középkori Magyarország legfontosabb templomának maradványait őrzi a Romkert. A templomot Szent István királyunk építtette, őt magát is itt temették el. A régmúlt korok iránt érdeklődőknek mindenképpen érdemes ellátogatni ide, hiszen szinte harapni lehet a történelmet.

Látnivalók a közelben:


Szállások a március 15-i hosszú hétvégére Székesfehérváron >>

Szigetvári vár

Szintén egy – a török elleni harcokban – fontos nemzeti emlékhelyünk a Szigetvári vár, Zrínyi Miklós hőstettének színhelye. A várban tett látogatás igazi időutazás! A török műemlék dzsámi “fényjátéka” is varázslatos látvány.

Történelmi emlékhelyek hazánkban

Gödöllői Királyi Kastély

A Kastélyparkban pihent egykor Erzsébet királyné is

A szabadságharcot követő kiegyezés után Erzsébet királyné egyik kedvenc helye a Gödöllői Királyi Kastély volt. Pezsgő társasági élet folyt a királyi kastélyban. Napjainkban kiállításokon ismerkedhetünk a kastély történetével a kezdetektől egészen napjainkig. A hatalmas kastélypark remek helyszín egy romantikus sétához és néhány tavaszi szelfi készítéséhez is.

Gyulai Vár

A Gyulai vár a Magyar Királyság egyetlen épen maradt síkvidéki gótikus téglavára. Hazánk egykori fontos végvárát 24 kiállító termen keresztül ismerhetik meg a látogatók. Megtudhatjátok milyen fegyverekkel harcoltak, hogyan nézett ki a várbörtön, a sütőház, az éléstár valamint a kovács – és fazekasműhely.

Ha már Gyulára utazol, egy igazi vár-körutazás vár:

Még több program Gyulán kedvezményekkel >>

Festetics-kastély Keszthely

A kora tavaszi kirándulások ideális helyszíne a Festetics-kastély. Az eredeti bútordarabok között időzve megismerni a család történetét igazán különleges élmény. A főúri magánkönyvtár, a káprázatos tükörterem és az érdekes kiállítások titeket is visszarepít a kastély fénykorába.

Méltán híres látnivaló: Festetics-kastély tükörterem

Számtalan történelmi látnivaló melett a Hintómúzeumban a magyar közlekedéstörténet izgalmas állomásaival találkozhatsz. Az interaktív kiállításon megtudhatod, hogy néhány évszázaddal ezelőtt hány órába telt megtenni a Keszthely- Budapest távot lovaskocsival vagy vonattal. A kisebbek egy lovaskocsi szimulátorba is beülhetnek, és kipróbálhatják milyenek voltak a korabeli útviszonyok. Igazi családbarát program, amely rossz idő esetén is kiváló

Még több program Keszthelyen >>
A Szallas.hu-n foglalóknak 200 Ft kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából >>

Diósgyőri vár

Nagy Lajos király egykori várában a Diósgyőri vár népe kalauzolja végig a látogatókat és izgalmas történeteket mesélnek a középkori eseményekről, emberi sorsokról. Emellett interaktív táblákon található játékok és információk teszik csábítóvá a vár felfedezését kicsik és nagyok számára egyaránt.

Pécsi Székesegyház

A templomot 1891-ben szentelték fel, ebből az alkalomból I. Ferenc József is Pécsre látogatott. A 19. századi átépítés ellenére megmaradt az épület középkori katedrálisokra jellemző hangulata. A Pécsi Székesegyház érdekessége, hogy az ásatások során itt találták meg Janus Pannonius földi maradványait.

30+ program és történelmi látnivaló Pécsett a március 15-i hosszú hétvégére >>

+ 5 történelmi látnivaló belföldön

Petőfi Sándor Emlékház Kiskunfélegyháza

A forradalom költőjének állít emléket a Petőfi Sándor Emlékház, mely az egykori Petrovics család kiskunfélegyházi otthonának helyén került berendezésre. Több kiállítás is bemutatja Petőfi rövid életének történéseit, így még többet megtudhatsz a költőről.

Foglalj szállást a Kiskunságban és látogasd meg a történelmi nevezetességeket >>

Hősök Kapuja Látogatóközpont Veszprém

A Hősök Kapuja Látogatóközpont feleleveníti az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, az I. és II. világháború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi hőseit és eseményeit. Ha Veszprémbe látogatsz, mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen rengeteg érdekességet tudhatsz meg a város történelméről.

Elragadó szálláshelyek Veszprém óvárosában >>

Mini Hungary Park Mórahalom

Az Országház kicsi mása is megtaláható sok-sok történelmi látnivaló melett a Mini Hungary Parkban

A Mini Hungary Park olyan szabadtéri kiállítóhely, amely hazánk 48 fontos műemlékét mutatja be, ezeken túl a Duna és Tisza folyását, valamint a Balaton elhelyezkedését is. Templomok, várak, kastélyok, paloták várnak rátok és megelevenedik a múlt a szemetek előtt. Kiváló családi program, amit a kicsik is élvezni fognak!

Jókai Mór Emlékház Balatonfüred

Az 1848-as forradalomban jelentős szerepet játszó, majd bujdosni kényszerülő Jókai 1867-ben vásárolta meg a balatonfüredi villát, mely ma az Emlékháznak ad otthont. A korabeli bútorok és tárgyak között olyan érzésünk támadhat, mintha vendégségbe érkeznénk az íróhoz. Itt született meg Az arany ember című regény is.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendre

Nyolc tájegységre bontva ismerkedhetnek a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a szentendrei skanzen – látogatói az egykori hagyományos magyar élettel. Kipróbálhatod a cipósütést, gyertyamártást, bőrművességet és ha megéheznétek tájjellegű ételeket is kóstolhatsz. A skanzenben emellett mindig szerveznek a jeles napokhoz, ünnepekhez kapcsolódó programokat.


Ha tetszett a cikk, ezek a programok is érdekelni fognak:



Exit mobile version