Budapest és környékeBarátokkalCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégére

25+ budapesti program őszre

3 perces olvasási idő

Túl a szüreti és a borfesztiválokon sem áll meg az élet, pláne, ha a fővárosról van szó! Most több mint 25 szuper őszi programot mutatunk Budapesten, amik között megtalálhatók koncertek, családi rendezvények, gasztronómiai fesztiválok, kulturális és hagyományőrző programok is.

Őszi zenei programok Budapesten

1. Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál a komolyzene kedvelőinek

  • Időpont: 2023. október 11-22.
  • Helyszín: Művészetek Palotája

A nagyszabású zenei rendezvény fő vonala a komolyzene, de mellette könnyűzenei koncertek és jazzkoncertek, valamint táncelőadások, irodalmi és képzőművészeti programok is szerepelnek a repertoáron. 

A programok belépőjeggyel látogathatók!

2. Bulizzatok a Reflektor Fesztiválon

  • Időpont: 2023. november 16.
  • Helyszín: Dürer Kert

Ha nehezen búcsúztok a nyári bulizós fesztiváloktól, jó hírünk van, a budapesti őszi programok között is találtunk egy igazán ütőset. A Reflektor egy urbex szellemmel átitatott zenei fesztivál, amit november 16-án a Dürer Kertben tartanak.

A fesztivál belépődíjas!

25+ budapesti program őszre
Reflektor Fesztivál

Gasztronómiai fesztiválok Budapesten ősszel

3. Italian Food Festival 2023

  • Időpont: 2023. szeptember 28-30.
  • Helyszín: Botellón Terasz (1075 Budapest, Kazinczy utca 21.)

Az őszi gasztronómiai fesztiválok között üde színfolt a Botellón Terasz által szervezett gasztronómiai fesztivál, ami kicsit visszacsempészi a mediterrán nyarat a hűvösebb őszi napokba.

A fesztivál keretében nem csak valódi olasz pizzákat és tésztaételeket kóstolhattok, lesznek mellettük zamatos olasz borok és koktélok is. A hangulatot az élőzene teszi még különlegesebbé.

Italian Food Festival

4. II. Fővárosi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 14.
  • Helyszín: Corvin sétány

Kevés olyan ember létezik, aki ne szeretné a palacsintát, de ha mégis közéjük tartozol, az sem ok, hogy otthon maradj, hiszen lesz itt más finomság is.

Természetesen főszerepben a palacsinta lesz, annak minden változata az édestől a sóson át a különböző mentes változatokig. Kísérő programként lesz zene és a gyerekeknek szóló programok sem maradhatnak el.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

25+ budapesti program őszre
Palacsinta Fesztivál

5. Kürtőskalács Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 13-15.
  • Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Idén 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, aminek tiszteletére október 13. és 15. között a Fővárosi Állat-és Növénykert nagyszabású programokkal rukkol elő. Az érdeklődőket két színpadon várja majd igazi őszi programkavalkád, és persze a finomabbnál finomabb kürtőskalácsokat is lehet majd kóstolni.

A nagyszínpadon zenei produkciókat láthat a közönség, a kisszínpadnál pedig a legkisebbeket várják a mesemondók és a bábelőadók.

A rendezvény az állatkerti belépővel látogatható!

25+ budapesti program őszre
Kürtöskalács Fesztivál

6. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

  • Időpont: 2023. október 20-22.
  • Helyszín: Hungexpo

Közép-Európa kiemelkedő mezőgazdasági találkozóját minden évben nagy érdeklődés kíséri. Erre a néhány napra a vidék a fővárosba költözik, rengeteg szakmai program várja az érdeklődőket, de mellettük szórakoztató programok is lesznek, ahol kicsik és nagyok egyaránt találhatnak kedvükre valót. 

Az esemény belépővel látogatható, ami 1000 Ft/fő.

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Őszi kulturális programok kicsiknek és nagyoknak a fővárosban

7. World Press Photo Kiállítás 2023

  • Időpont: 2023. szeptember 22-től november 5-ig.
  • Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

A WPP kiállítás Magyarországon és a világban is az egyik legelismertebb fotókiállítás, amit évente megrendeznek. A célja, hogy megmutassa az embereknek, mi zajlik a világban, hogy olyan dolgokra is felhívja a figyelmet, ami bár tőlünk távol áll, de érdemes többet megtudni róluk.

A kiállítást akár esős őszi napokra is ajánljuk, hiszen a Magyar Nemzeti Múzeum ad helyet neki, így rossz időben is remek program.

A kiállítás belépővel látogatható, ennek díjai a múzeum oldalán találhatók >>

25+ budapesti program őszre
World Press Photo Kiállítás

8. Kutatók Éjszakája

  • Időpont: 2023. szeptember 29-30.
  • Helyszín: országszerte

A Kutatók Éjszakája egy országos rendezvény, de talán a legszerencsésebbek a budapestiek, mert a fővárosban számos helyszínen bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a kulisszák mögé. A rendezvény oldalán lehet regisztrálni, és jó, ha nem az utolsó pillanatra hagyjátok, mert a legizgalmasabb programokra gyorsan betelnek a helyek.

9. 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 28-tól október 1-ig
  • Helyszín: Millenáris Park

2023-ban már 28. alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a minden évben nagy érdeklődéssel kísért Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált.

Idén díszvendég országént Hollandia mutatkozik be, így több neves holland író is tiszteletét teszi a rendezvényen, de sok hazai művésszel is találkozhat majd a közönség.

A programok között lesznek felolvasások, író-olvasó találkozók, dedikálások, könyvpremierek és még sok olyan program, ami a könyvbarátoknak egészen biztosan tetszeni fog.

A programok ingyenesek!

25+ budapesti program őszre
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

10. Ferihegyi Ikarus Találkozó

  • Időpont: 2023. szeptember 30-tól október 1-ig
  • Helyszín: Aeropark

Igazi időutazáson vehetnek részt azok, akik a fenti időpontok valamelyikén kilátogatnak az Aeropark rendezvényére. Kivételesen ezen a napon nem a repülőgépeké lesz a főszerep, hanem a legendás Ikarus gyár közel 120 járművéé.

A buszos felvonuláson oldtimer járművek és ritkaságnak számító kocsik is felvonulnak majd, így azoknak is érdekes lesz a program, akik még utazhattak Ikarus busszal.

A program belépőjeggyel látogatható, amit itt tudtok megvásárolni elővételben >>

Ferihegyi Ikarus Találkozó

11. Halloween a Piczinke Póniudvarban

  • Időpontok: 2023. október 7-től 29-ig hétvégente
  • Helyszín: 1120 Budapest, Konkoly Thege Miklós üt 20.

A Normafa tetejénél lévő Piczinke Póniudvar nem egy átlagos állatsimogató, érdemes hozzájuk olyankor ellátogatni, mikor valamilyen, az adott időszakhoz kapcsolódó programot is szerveznek.

Ilyen például a Halloween, ami a korábbi évek sikere után már több hétvégén át tart, hogy senki ne maradjon le róla. Megijedni nem kell, hiszen itt minden hátborzongató dolog a gyerekekre van szabva, így inkább szórakoztató, mint ijesztő.

A cél az, hogy jól érezzék magukat. Vár rájuk játékos feladat, családi tökfaragás, a boszorkány konyhájában zombi koktélok és még sok érdekes program.

A rendezvény belépővel látogatható, érdemes előre foglalni >>

25+ budapesti program őszre
Piczinke Póniudvar

12. HungaroCon

  • Időpont: 2023 október 14.
  • Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ

A sci-fi rajongók már egészen biztos, hogy bevésték a naptárba ezt az őszi programot, de mi azoknak is ajánljuk, akik szívesen részt vennének egy különleges eseményen. Az érdekes színpadi előadások mellett lesznek író-olvasó találkozók és közösségépítő programok.

A rendezvény belépővel látogatható, de aki cosplay jelmezbe bújva érkezik, hogy ezzel is színesítse az eseményt, az ingyenesen részt vehet.

HungaroCon

13. MondoCon 2023

  • Időpont: 2023. október 14-15.
  • Helyszín: Hungexpo

Ha egy nem hétköznapi őszi programot kerestek Budapesten, érdemes kilátogatnotok az október 14-i hétvégén a Hungexpo-ra, ami helyet ad az őszi MondoCon-nak. Lesznek zenei programok, karaoke, japán finomságok, animés relikviák és külföldi cosplayer díszvendégek is.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható!

25+ budapesti program őszre
MondoCon

14. Ingyenes múzeumlátogatások október 23-án

A nemzeti ünnepeinken az ország több pontján hirdetnek a múzeumok ingyenes belépést az állandó kiállításaikra. Budapesten is több ilyet találtok, de mielőtt elindulnátok, nézzétek meg az adott intézmény honlapját, mert van, ahol előzetes regisztrációhoz kötik a látogatást. Éljetek a lehetőséggel, mert szuper őszi program ez is!

Az október 23-án ingyenesen látogatható múzeumokat itt találjátok >>

15. Töklámpás Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 28. 19-21 óráig
  • Helyszín: Hősök tere

Már sokadik éve világítják meg a Hősök terét október végén a különlegesebbnél különlegesebb faragott töklámpások.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a fesztiválnak komoly küldetése van. A szervezők a látogatókat arra kérik, hogy ne csak töklámpást hozzanak magukkal, hanem bármilyen tartós élelmiszert is, mert az összegyűlt adományokat a szervezők a Gyermekétkeztetési Alapítványnak juttatják el. Ne maradjatok le idén ti sem erről a tökös programról!

A belépés ingyenes, de adományként bármilyen tartós élelmiszert szívesen fogadnak!

25+ budapesti program őszre
Töklámpás Fesztivál, Hősök tere

16. 11. Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár

  • Időpont: 2023. november 18-19.
  • Helyszín: Millenáris Park

A Társasjátékok Ünnepe egy nagyszerű őszi családi program, ahol a kiállítók több, mint 400 asztalon mutatják be a hazai és a nemzetközi társasjátékok legjavát. Többségüket ki is lehet próbálni, valamint vásárlásra is van lehetőség. Ami pedig a legjobb, hogy sok esetben rendkívül kedvezményesen lehet hozzájutni a kiszemelt játékhoz.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható, 7 éves kor alatt ingyenes!

Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár

17. KidExpo

  • Időpont: 2023. november 24-26.
  • Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

A KidExpo az egyik legjobb őszi családi program Budapesten, ahol kicsik és nagyok is felhőtlenül szórakozhatnak. Időjárástól függetlenül ajánljuk, hiszen fedett, így az eső sem ronthatja el a mókát. A rendezvényen lesznek színpadi műsorok, kreatív foglalkozások, értékes nyeremények, sőt, már karácsonyi meglepetések is.

A részvétel belépőjeggyel lehetséges, 3 éves kor alatt ingyenes!

25+ budapesti program őszre
KidExpo

18. Esti program a Lumina Parkban

  • Időpont: 2023. október 19-től
  • Helyszín: Palatinus Strand

Tavaly hatalmas sikerrel startolt a Lumina Park, ami a különleges fény- és hangjátékoknak köszönhetően egy gyönyörű mesevilágot varázsolt a Palatinus Strandra. A pontos nyitási dátum még nem nyilvános, de várhatóan október végétől újra nyit a főváros egyik legérdekesebb őszi-téli látványossága.

Lumina Park

19. Fedezzétek fel az ősz ízeit a főváros piacain

Remek őszi program lehet Budapesten, ha felkerekedtek, és ellátogattok akár a legközelebbi piacra, ahol isteni őszi finomságokat is beszerezhettek. A külföldi turisták körében az egyik legnépszerűbb a Fővám téri Nagy Csarnok, de ezzel együtt itt magasabb árakra kell számítani. A legtöbb kerület rendelkezik kisebb, családias hangulatú piacokkal, ezek közül is érdemes párat felkeresni az őszi szezonban.

25+ budapesti program őszre
Piac

20. Megújult a Travelling Galaxy – Star Wars-kiállítás

2023 őszén megújult a Travelling Galaxy kiállítás, ami Star Wars rajongóknak kötelező program, de interaktív elemeinek köszönhetően azok is imádni fogják, akik a filmet kevésbé szeretik.

25+ budapesti program őszre
Travelling Galaxy – Star Wars-kiállítás

Travelling Galaxy-ról bővebben itt olvashattok >>

Budapesti programok őszre a természet közelségében

21. Őszi kirándulás a Gyermekvasúttal

A Budai-hegységben zakatoló Gyermekvasút minden évszakban nagy élmény, de az erdő talán őszi színeiben a leggyönyörűbb. Ne hagyjátok ki ti sem a kisvasutazást az őszi hónapokban! Érdemes néha rápillantani a Gyermekvasút honlapjára is, mert a korábbi években már előrukkoltak például Halloween-hez kapcsolódó programmal is.

25+ budapesti program őszre
Gyermekvasút

22. Őszi programok Budapest barlangjaiban

Nálunk a nagy aduász a barlanglátogatás, mert akár rossz időben is meg lehet nézni őket. A budapestiek szerencsések, hiszen a fővárosban két látogatható barlang is van. Kisebb gyerekkel kirándulóknak a Szemlő-hegyi-barlangot ajánljuk, mert a Pál-völgyi-barlang a „Tyúklétra” névre keresztelt meredek lépcsősor miatt csak 5 éves kortól látogatható.

25+ budapesti program őszre
Szemlő-hegyi-barlang

23. Mókusles az újpesti Mókaligetben

Az egyik kedvenc erdőnk a fővárosban a Farkas-erdő, ahol idén egy különleges kis parkot alakítottak ki, ahol a mókusok és madarak kedvükre falatozhatnak. A mókuslesre pedig az ősz az egyik legjobb évszak, mert a levelüket hullató fák ágain ilyenkor már könnyebb kiszúrni a fürge mókusokat.

Mókaliget, Újpest

Korábbi élménybeszámolónkat itt olvashatjátok >>

24. Séta a Soroksári Botanikus Kertben

A Soroksári Botanikus Kert főként ősszel a leglátványosabb, mikor a sok-sok lombhullató fája őszi színekben pompázik. Napsütéses őszi napokra kitűnő szabadtéri budapesti program! Hogy ne maradjanak ki a legszebb részei, kövessétek a benne kialakított tanösvény útvonalát.

25+ budapesti program őszre
Soroksári Botanikus Kert

25. Zugligeti Libegővel a város fölött

Ha fentről is megcsodálnátok Budapest őszi színeit, irány a Zugligeti Libegő! A város egyik legkülönlegesebb közlekedési eszköze egész évben üzemel, így amíg nem köszönt be a fagyos hideg, igazán jó szabadtéri őszi programnak ígérkezik.

25+ budapesti program őszre
Zugligeti Libegő

26. Naplás-tavi kilátó

Budapesten több kilátó is található, aminek tetejéről megcsodálhatjátok a főváros őszi színeit. Természetesen a budai kilátok a legnépszerűbbek, de ha egy kicsit nyugodtabb, tömegtől mentes őszi kirándulásra vágytok, ajánljuk az egyik személyes kedvencünket, a Naplás-tavi kilátót.

25+ budapesti program őszre
Naplás-tavi kilátó

Korábbi élménybeszámolónkat itt olvashatjátok >>

Ne zárkózzatok be ősszel sem, kerekedjetek fel és fedezzétek fel a főváros legizgalmasabb őszi programjait. Ha nem Budapesten, vagy a főváros környékén éltek, akkor foglaljatok szállást a Szallas.hu oldalain >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com, Bene Mariann)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
92%
Imádom
Imádom
8%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%