Őszi élményszüretÍzkalandProgramok hétvégére

Gasztronómia, bor, Halloween – októberi programok, amit kár lenne kihagyni!

2 perces olvasási idő

Lassacskán beköszöntött az ősz, hullanak a levelek, hidegebbé váltak a nappalok és éjszakák, azonban ilyenkor is érdemes kimozdulni a házból. Nem tudjátok merre menjetek, mit fedezzetek fel idén? Szerencsére hazánkban számtalan lehetőségetek nyílik a kikapcsolódásra, így lássuk, melyek azok az októberi programok, amiket nem érdemes kihagynotok!

Csokoládé Fesztivál – Szolnok

2023-ban 9. alkalommal rendezik meg a Csokoládé Fesztivált Szolnokon, ami az októberi programok legédesebbike! Ez nem csupán egy gasztronómiai fesztivál, ahol csokoládét lehet kóstolni, hanem egy olyan összművészeti program, ahol nemzetközi, díjnyertes édességeket vásárolhattok és ismerhettek meg egy kicsit közelebbről.

A vásárlói igényekhez igazodva kapható lesz glutén– és laktózmentes csokoládé, díszdobozos finomságok, és egyéb édességek, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legfinomabbat.

Gasztronómia, bor, Halloween - októberi programok, amit kár lenne kihagyni!
Csokoládé Fesztivál, Szolnok

A számtalan különlegesség mellett kézműves foglalkozásokkal, szórakoztató előadásokkal is várnak benneteket, a gyerekeknek bábszínházzal, bábelőadással is készülnek a rendezők. A mennyei csokoládék mellett idén nagy hangsúlyt fektetnek az egzotikus állatok megismerésére, így ne lepődjetek meg, ha hüllők lepik majd el az Aba-Novák kulturális központot. 

Emellett pedig a Reptár Szolnoki Repülőmúzeum egy közös kezdeményezést indította Csokoládé Fesztivállal, melynek keretén belül kedvezményes áron látogatható meg a két program ezen a hétvégén. Kedvezményes jegyárat biztosít mindkét helyszín, így akár az egész napotokat Szolnokon tölthetitek!

  • Időpont: 2023. október 21-22.
  • Helyszín: 5000, Szolnok, Hild János tér 1.
  • Nyitvatartás: Szombaton 9-19 óra között, Vasárnap 9-18 óra között

Ha több napra is maradnátok, pihenjetek meg Szolnok városában >>

Tárcsás Ételek Fesztiválja – Bogács

Ha finom bükkaljai ételeket és borokat kóstolnátok a hosszú hétvégén, akkor a ti októberi programotok a Tárcsás Ételek Fesztiválja Bogácson! Immáron 12. alkalommal tartják meg ezt a neves gasztronómiai eseményt Cserép úti pincesor közelében található Rendezvényparkban.

A főzőversenyre bárki jelentkezhet, aki érez magában ambíciót a főzésre vagy a sütésre. Idén is neves szakmai zsűri dönt a legjobb ételek sorsáról, melynek vezetője a Paprika TV népszerű sztár séfje, Bebe Róbert.

Gasztronómia, bor, Halloween - októberi programok, amit kár lenne kihagyni!
Tárcsás Ételek Fesztiválja, Bogács

Az esemény október 21-én 10 órakor veszi kezdetét egy rövid megnyitóval, majd egész nap hagyományőrző csoportok, táncosok, valamint különböző zenei produkciók szórakoztatják a megjelent vendégeket. Számtalan kézműves ajándéktárgy, csecse-becse is megvásárolható lesz a fesztivál ideje alatt, valamit különleges, helyi termékeket is kiállítanak.

A főzőverseny eredményét délután hirdetik ki, ezután pedig kezdetét veszi a zenés bortúra, melynek ára 5000 Ft/fő.

  • Időpont: 2023. október 21.
  • Helyszín: 3412, Bogács, Táncsics utca 33.
  • Nyitvatartás: 10-16 óra között

Bogács és környéke számtalan látnivalót rejt, fedezd fel őket >>

Becehegyi Bortúra – Balatongyörök

Gasztronómiából és borból sosem elég, így, ha ti is szeretnétek egy jó bor társaságában csodálni az őszi Balatont, akkor a Becehegyi Bortúrát ajánljuk az októberi programotoknak!

Minőségi borokat kínáló kispincék, helyi különlegességek és mennyei nedűk várnak benneteket Balatongyörökön, október utolsó hétvégéjén. 

Gasztronómia, bor, Halloween - októberi programok, amit kár lenne kihagyni!
Becehegyi Bortúra, Balatongyörök

Az alábbi pincék vesznek részt az idei rendezvényen: 

  • Áldos Pince
  • Bece Pince
  • Eke Pince
  • Fáró Pince
  • Jurta Hotel
  • Jekics Pince

Érdemes megkóstolni a jégbort, a helyi sajtokat, a finom házi zsíroskenyeret egy kis lilahagymával, és elmerülni a Balaton adta különleges látványban. Az élményt csak fokozza a pincéknél hallható zene, a gazdák kedves cseveje, valamint a jó hangulatú társaság, aki egy-egy pincénél összeverődve beszélget.

Fedezzétek fel, milyen egy igazi kaland Balatongyörökön és egy könnyed séta során ismerjétek meg minden izgalmas pontját a környéknek.

  • Időpont: 2023. október 28.
  • Helyszín: 8313, Balatongyörök, Becehegy

Töltsetek el pár napot Balatongyörökön >>

Kíváncsi vagy az őszi Balatonra? 12 ok, miért szuper hely a Balaton ősszel >>

Töklámpás Fesztivál – Csömör

Tök jó októberi programot kerestek? Nem is kell messzebb mennetek Csömörnél, ahol egy új szintre emelik a Halloween-i rettegést! Lesz jelmezes felvonulás, kézműves foglalkozás, különleges díszletek, zene és hatalmas buli!

Érkezzetek ti is félelmetes kiegészítőkkel, és készítsétek el a legmenőbb Halloween-i töklámpást! A tökfaragáshoz szükséges eszközöket nektek kell a helyszínre vinni, azonban a kézműves segítők megmutatnak majd minden mozdulatot, hogy igazán rémisztő legyen a tökfejetek!

14-16 óra között nyílik lehetőségetek a faragásra a művelődési házban, azonban a létszám limitált, mindössze 30 fő vehet részt a foglalkozáson.

Gasztronómia, bor, Halloween - októberi programok, amit kár lenne kihagyni!
Töklámpás Fesztivál, Csömör

Ha esetleg lemaradnátok a Halloween-i tökök készítéséről, számtalan izgalmas program vár még benneteket Csömörön, a Hősök terén.

Részt vehettek egy rémisztően jó, jelmezes buliban, kincskeresésre is indulhattok, vagy akár megnézhetitek az izgalmas, árnycirkusz produkciót. Könnyen kikapcsolódás az egész család számára!

  • Időpont: 2023. október 27.
  • Helyszín: 2141, Csömör, Hősök tere
  • Nyitvatartás: 14-19 óráig

Pihenjetek Csömörön vagy környékén >>

A legtökösebb tökfesztiválokat itt találod >>

Nem érdemes októberben sem otthon maradnotok, fedezzétek fel Magyarország különböző pontjait az őszi szünet alatt is! Ismerjétek meg a csokoládé – vagy borkészítés rejtelmeit, kóstoljatok finom falatokat, vagy faragjatok töklámpást együtt a családdal. Bármelyik programot választjátok, biztosan nem csalódtok! 

Máshová is utaznátok, mielőtt beköszönt a tél? A Szallas.hu kínálatában számtalan szálloda, apartman, és vendégház található, melynek tulajdonosai arra várnak, hogy megismerjenek benneteket. Foglaljatok még ma, és töltsetek el pár napot hazánk valamely gyönyörű pontján!

Top 25 családbarát apartman az őszi szünetre >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%