Site icon Szallas.hu Blog

25 cuki vendégház, amit érdemes felírni a 2023-as terveid közé


A 2023-as év is mindenkinek fog olyan alkalmakat, évfordulókat hozni az életébe, amelyeket majd egy utazással szeretne megünnepelni. Egy Valentin-nap, egy eljegyzés vagy házassági évforduló mind-mind olyan pillanat, amit egy szép szállással csak megkoronázhattok. Keressetek az élet ilyen nagy pillanataihoz, fordulóihoz egy extra cuki vendégházat, hogy az élmény felejthetetlen legyen. 

TOP 25 szép vendégház

Hogy megkönnyítsük a választást, összeszedtük nektek egy csokorban a Szallas.hu oldalának legszebb vendégházait, ahol úgy érezhetitek magatokat, mintha egy romantikus film főszereplői lennétek. Íme a szerintünk 25 legcukibb vendégház

1. Kulcs a Szívemhez, Kulcs

A Kulcs a Szívemhez faházacska tényleg a kulcs lehet ahhoz, hogy elnyerd valakinek a szerelmét. A provence-i hangulatú, csupa kőből és fából épült ház minden részletéből árad a romantika, amelyet még egy esti dézsafürdőzéssel is kiegészíthettek. 

2. Off Mode Faház, Komló

A Pécs mellett található aprócska faházat szó szerint körbeöleli az erdő. Ráadásul egy tó partjára épült, így ha romantikázni indulnátok, akkor ez a szállás nagyon fog nektek tetszeni. A Mecsek túraútvonalai remek természeti, míg Pécs látnivalói pedig fantasztikus kulturális programokat kínálnak a közelben.

3. Paplanka Faház, Nyírbátor

Egy csodálatos ősfákkal teli birtokon találjátok a bűbájos Paplanka házat. A ház csalogató harmóniája mellett megannyi brekegő béka, csicsergő madárka, tóban úszó teknősök, a Paplanka saját borai, reggeli kosárkája és Gin Tonic csomagja is hozzájárul a felejthetetlen itt-tartózkodásotokhoz.

4. Nekem Ez A Kisház, Boldogkőváralja

Boldogkő várának közelében, az erdő szélén áll a Nekem Ez A Kisház, amelyet egy erdei úton tudtok csak megközelíteni. A ház emeletén található hálószobákból pompázatos panorámakilátás nyílik a zempléni hegyekre

Boldogkő vára, avagy a magyar kínai nagy fal – igazi bakancslistás hely >>

5. Spalettás Porta, Őrtilos

A Mura-Dráva összefolyás mellett egy csendes, természeti csodákkal körülvett kis faluban átélhetitek azt a vidéki nyugalmat, amit talán a dédszüleink is ismerhettek. Az 1920-ban épült házat úgy újították fel a tulajdonosok, hogy egy otthonos, kényelmes, a világ zajától elbújós menedéket hozzanak létre, amely ugyanakkor minden modern praktikummal felszerelt.

6. Itt és Most, Szent György-hegy Raposka

Éljetek a pillanatnak a Balaton-felvidék egyik ikonikus tanúhegyének tetején. Reggelizzetek a dűlőkre néző teraszon, aztán induljatok egy jó kis borkóstolóra a környék remek pincéibe! 

7. Erdős Vendégház, Pécsely

Balatonfüredtől 10 percre egy nagy árnyas kertből élvezhetitek a kilátást a közeli dombokra. A környéken rengeteg túraútvonalat fedezhettek fel, hiszen a Balaton-felvidék talán egyik legszebb medencéjében jártok, ha erre veszitek az irányt.  A csodaszépen felújított nyaralóban akár a családdal is megszállhattok, hiszen 6 fő befogadására alkalmas.  

8. Szőlőhegy Vendégház Sümeg

Harmónia, nyugalom és mesés, zöld környezet várja a vendégeket tavasztól őszig a „magyar Toszkánaként” emlegetett Káli-medence szélén, a Szőlőhegy Vendégházban. A festői szépségű Sümegi-Várhegy szomszédságában álló vendégház tökéletes búvóhely a romantikához, vagy a béke szigete az önfeledt családi pillanatokhoz.  

9. Noszvaj Cabin Vendégház, Noszvaj

A Bükki Nemzeti Park déli határán, a lankás hegyoldalra építve, a fák ölelésében találjátok a Cabin Vendégházat Noszvaj üdülőterületén, Síkfőkúton. A téliesített faházban ugyan tévét nem találtok, de minden más adott a páratlan kikapcsolódáshoz. 

Kihagyhatatlan látnivalók és szállások a faluban >>

10. Kikapcsol-lak Faház, Bogács

A remek ízléssel berendezett Kikapcsol-lak a természetes anyagok és a modern világ adta lehetőségek jól sikerült ötvözete. A vendégház kifejezetten a családosok számára lett kialakítva.

Rengeteg fából készült játék, könyvek, diafilmek, gólyaláb, trambulin várja itt a legkisebbeket. Az emeleten pedig helyet kapott egy 3 méteres franciaágy is, amelyben akár az egész család álomra hajthatja a fejét.

11. Mesebeli Vendégház Kismaros

A Mesebeli Vendégház Kismaroson a nevéhez méltón az erdő mélyén bújik meg. A tündérmesébe illő kuckó a Gál-hegy oldalában helyezkedik el, így a kiskapun kilépve szinte rögtön egy túraútvonalon találhatjátok magatokat. 

12. Kiskalács Vendégház, Kismaros

A Kiskalács Vendégház egy meghitt faházikó a Börzsöny ölelésében. A Budapestről szemvillanásnyi idő alatt elérhető kuckó környékén számtalan túraútvonal és látnivaló található, így ragyogó szállás az aktív kikapcsolódás kedvelőinek.

13. Bonne Vie Cottage, Zebegény

A Dunakanyar egyik gyöngyszeme Zebegény. Itt találjátok szinte közvetlen a templom mögött a Bonne Vie Cottage apartmanokat. A házhoz tartozik egy bérelhető golfautó is, amellyel könnyedén és stílusosan járhatjátok be a festői település utcáit.

Különleges helyek a Dunakanyarban >>

14. Hét Fenyő Vendégház, Sukoró

A 19. század végén épült, nádfedeles, bűbájos parasztházacskában bújhattok el a világ szeme elől a festői szépségű és panorámájú faluban, Sukoróban. Az ódon gerendák alatt modern belsőtér, és  távolról vezérelhető klíma, illetve fűtési rendszer gondoskodik arról, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat. 

15. Kék Madár Pihenőház, Vértesacsa

A Kék Madár Pihenőház egy gyönyörűen felújított és minden kényelemmel felszerelt tágas, sváb parasztház, amely az utca utolsó házaként, egy löszfallal körülölelve nyújtja a tökéletes pihenés élményét. A ház különlegessége, hogy akár fürdés közbe a kádban üldögélve, egy hatalmas ablakon keresztül is csodálhatjuk a kert és a löszfal szépségét.

16. Borárium Vendégházak – Zenit Ház Pázmánd

A beszélő nevű Szerelemvölgyben találjátok a egykori jezsuita dézsmapince feltárásával, illetve továbbgondolásával létrejött Bálint Boráriumot, melynek tőszomszédságában kelt életre a tulajdonosok által üzemeltetett Borárium Vendégház. Saját készítésű házi levendulaszörppel, -szappannal és zseniális panorámával várnak benneteket.  

17. Edit Villa, Mátrafüred

Egy békebeli hangulatot árasztó villa várja összesen 10 vendégét a Mátrában. A háznak saját szaunája és egy kis borospincéje is van, ahol mátrai borokat lehet kóstolni.

18. Villa Lenka, Tiszafüred

A Tisza-tónál, közvetlenül a kerékpárút mellett egy óriási polgári házban szállhattok meg, melynek stílusos szobáit festett és natúr bútorokkal rendezték be. Melegséget sugárzó enteriőr és nagy terek biztosítják a komfortérzetet és a kikapcsolódást.

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások >>

19. Porta Vintage, Sótony

 A „farmház” stílusban kialakított házban a rusztikus, természetes anyagok, festett, régi bútorok keverednek a modern, de otthonos darabokkal. A 100 éves, felújított parasztházat a Vasi Hegyháton, Sárvártól pár kilométerre találjátok.

20. Csipetnyi Csoda Vendégház, Felsőörs

Jakuzzival, szaunával kiegészülő idilli, csendes környezetben találtok egy Csipetnyi Csodát a magyar tengernél. Merüljetek el a balatoni életérzésben Alsóörs és Lovas határán!

21. Hangvilla Vendégház, Lillafüred

Lillafüred egyik legszebb részén, a Szinva-patak mellett, egy gyönyörű kertben bújik meg a Hangvilla Vendégház. Az 1923-ban épült villa hangulatos belső terei és ötletes berendezése mindenkit maradásra csábít.

22. Templomdomb Vendégház, Pilismarót-Dunakanyar

A 200 éves, magával ragadó házikó és a körülötte lévő vadregényes telek is a régi idők nyugalmát idézik. Igazi menedék ez a ház a pihenni vágyóknak, búbos kemencével és csodálatos kilátással a Dunakanyar Szent Mihály-hegyére, valamint a Visegrádi-hegység hegyvonulataira.

23. POP Tiny House, Nagymaros

A Cápák között műsorából ismert POP Tiny House csapatának különleges, egyedileg gyártott mobilházában megtapasztalhatjátok, hogy milyen is az a Tiny House-életérzés. A Duna-parti ártéri erdős telken álló faház, amennyire csak lehet, környezettudatos, így a környezetvédelem elkötelezett híveinek is remek választás.

24. Babér Cottage Vendégház, Tihany

A kétszintes, nádfeles házat gondos kezek ízlésesen rendezték be. A ház egyedülálló, központi elhelyezkedésével várja egész évben Tihany és a környék szerelmeseit.

25. Tündérpor Vendégház, Pécs

A varázslatos Tündérpor Vendégház rusztikus berendezéssel és elbűvölő romantikával fogad titeket Pécs belvárosában. Vegyétek a nyakatokba a várost, este pedig koccintsatok egy pohár villányi borral a levendulás teraszon

Pazar Pécs – A legjobb látnivalók >>

2023-ban sem hagyunk remek szállásötletek nélkül. A Szallas.hu oldalain válogathatsz a legszebb és legcukibb vendégházak között.

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version