Őszi élményszüretProgramok hétvégére

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára

3 perces olvasási idő

Mennyei gasztro kirándulásokra, pálinka-, bor-, valamint sörfesztiválra, kitűnő koncertekre, old timer show-ra, kerékpártúrára, filmünnepre, fényfesztiválra és még annyi másra csábítunk titeket a nyár után, hogy nehéz dolgotok lesz, ha csak egyet szeretnétek kiválasztani. Mutatjuk, mely 25 program, látnivaló kerüljön fel az őszi bakancslistára! Ti hová mentek majd?

25 szuper program az őszi bakancslistára

1. Szüreti Napok, Szekszárd

  • Dátum: szeptember 16-19.

Vegyetek részt egy szuper pincetúrán, kóstoljatok remek borokat, valamint sajt- és paraszttálakat, amit péntek este Gáti Laci mulatós és retro slágerei egészítenek ki. Szombaton a korán kelők egy igazán különleges programra nevezhetnek be, ugyanis 8 órától hagyományos reggelivel és ebéddel összekötött szürettel készülnek a szervezők.

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Szüreti Napok

2. XXV. Egri Bikavér Ünnep, Eger

  • Dátum: augusztus 26-28.

Bár technikailag még nem ősz, de mégsem tudtuk kihagyni a listáról az ország egyik legnagyobb borgasztronómiai fesztiválját: a XXV. Egri Bikavér Ünnepet. A kiváló italok mellé a sokszínű fellépő csapat fergeteges hangulattal készül, de a zenén és táncon túl még felvonulnak a traktorok, a veterán járművek, illetve a kirakodóvásár portékái között is érdemes lesz szétnézni.

Varázslatos vendégházak Egerben és környékén >>

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
XXV. Egri Bikavér Ünnep

3. IV. Tokaji Utcazene Fesztivál, Tokaj

  • Dátum: szeptember 10-12.

3 nap, 460 koncert és megszámlálhatatlanul sok új íz vár rátok ezen a kiváló fesztiválon, melyen a legjobb tokaji borokba hörpinthettek bele, ráadásként pedig gasztronómiai és kézműves vásárral is találkozhattok. Higgyétek el: ott a helyetek!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
IV. Tokaji Utcazene Fesztivál

4. Belvárosi Sörfesztivál, Budapest

  • Dátum: augusztus 31-szeptember 5.

Világos vagy barna, édes vagy keserű, gyümölcsös vagy hagyományos? Itt minden sörrajongó megtalálja majd a számításait. Kóstoljatok bele a szabad ég alatt a legjobb folyékony kenyerekbe, mellé pedig kísérőként a mennyei street food kínálatból mazsolázhattok!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Belvárosi Sörfesztivál

5. Szerencsi Artúr Napok Fesztivál, Szerencs

  • Dátum: szeptember 2-5.

Köszöntsétek az őszt a Szerencsi Artúr Napok Fesztiválon, ahol a sokszínű zenei felhozatalnak hála bárki megtalálhatja a kedvencét. Bulizzatok önfeledten és énekeljétek együtt a dalszövegeket a Bagossy Brothers Companyval, a Punnany Massiffal vagy épp a Halott Pénzzel!

Szerencsi Artúr Napok Fesztivál

6. I. Borrock Feszt, Eger

  • Dátum: szeptember 3-4.

Nevezzetek be egy igazán zúzós hétvégére Egerben, ahol a pazar borok mellett most pár ütős együttessel is találkozhattok! A felhőtlen hangulatról olyan zenekarok gondoskodnak, mint a Zorall vagy a Hétköznapi Csalódások. Ráadásul mindezt a Szépasszonyvölgyben!

I. Borrock Feszt

7. Debrecziner Gourmet Fesztivál, Debrecen

  • Dátum: szeptember 3-5.

Varázslatos helyszínen, a debreceni Nagyerdőben rendezik meg ezt a szuper szabadtéri rendezvényt, ahol nincs olyan opció, hogy éhesek vagy szomjasak maradjatok. Ízleljétek meg az Anyukám mondta kifogástalan ételeit, majszoljatok el egy remek street food menüt a Duck Younak köszönhetően, majd próbáljátok végig a Mákvirág Cukrászda vagy Szabi, a Pék finomságait is! Mindezeken túl pedig olyan gasztroikonokkal is összefuthattok a helyszínen, mint az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám vagy a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám. Ott a helyetek!

7+1 bakancslistás nyári élmény Debrecen belvárosában >>

Debrecziner Gourmet Fesztivál

8. XXIII. Szolnoki Gulyásfesztivál, Szolnok

  • Dátum: szeptember 10-12.

Szintén remek gasztrotúrán vehettek részt, ha ellátogattok a 23. Szolnoki Gulyásfesztiválra, ahol biztosan az egész család jól érzi majd magát. A három napos eseményt főzőversenyek, koncertek és gyermekprogramok színesítik. Az illatozó bográcsokon túl pedig főszerepet kap a népzene és a népművészet is. 

XXIII. Szolnoki Gulyásfesztivál

9. Balaton Piknik, Balatonvilágos

  • Dátum: szeptember 10-12.

Csápolós-láblógatós programra vadásztok? Akkor a Balaton Pikniket nektek találták ki! Hallgassátok a színpad előtt tombolva vagy épp egy függőágyba süppedve az európai elektronikus felhozatal krémjét! Napközben pedig induljatok SUP kirándulásra, vegyetek részt egy igazi élményfestésen és ne hagyjátok ki a golfkocsis időutazást sem!   

Balaton Piknik

10. Gyenesi Íz-lelő, Gyenesdiás

  • Dátum: szeptember 11.

Kulináris kalandok széles választéka csábít felfedezésre titeket a Gyenesi Íz-lelővel. A remek éttermekben fantasztikus menükkel készülnek, ám nem csak enni és inni lehet a fesztiválon, hanem például korongozni a Kerámiaházban, bejárni a Gyenesdiási Piacot vagy kipróbálni az agyaggalamb-lövészetet. A nap A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben zárul, ahol zamatos borok és hidegtálak kényeztetik a tested és a lelked.

Gyenesi Íz-lelő

11. XXII. Gyulai Pálinkafesztivál, Gyula

  • Dátum: szeptember 16-18.

Meseszép helyen, a Várkertben tartják a legendás Gyulai Pálinkafesztivált, ahol több, mint 20 pálinka gyártója kínálja majd a legjobb termékeit. Persze mindeközben kiváló koncerteket hallgathattok és benevezhettek az Adamik Anikó által vezetett pálinkakóstolókra is.  

XXII. Gyulai Pálinkafesztivál

12. Kerekdomb Fesztivál, Tállya

  • Dátum: szeptember 17-19.

Ezen a fesztiválon lehetetlen unatkozni, ugyanis annyira sokoldalú, hogy minden ember, minden korosztály megtalálja a számára leginkább tetsző programot. Vegyetek részt egy hangulatos dűlőtúrán, bormustrán vagy irodalmi előadáson, esetleg hangversenyen, majd kóstoljátok meg a finom falatokat és barangoljátok be a kézműves vásárt is! Ha pedig szeretnétek, akkor még futóversenyen is indulhattok.

Kerekdomb Fesztivál

13. V. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, Szeged

  • Dátum: szeptember 21-25.

Csak úgy faljátok a filmeket és a hollywoodi alkotások mellé szívesen csemegéztek a nemzetközi felhozatalból is? Szuper, mert itt megtehetitek! Üljetek be egy kis- vagy nagyjátékfilmre, látogassatok el az izgalmas workshopokra és vegyetek részt a közönségtalálkozókon vagy a kerekasztal-beszélgetéseken is!

V. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

14. Körös-Körül: gyalogtúra, Szabadkígyós

  • Dátum: október 9.

A természetjárókra is gondoltunk, ezért hoztunk egy remek kirándulástippet. Ismerjétek meg a Wenckheim család történelmét és járjátok be a Kígyósi-tanösvényt, ahol testközelből csodálkozhattok rá az itt lakó páratlan élővilágra! A túra körülbelül 8 kilométer és a kastély kapuja elől indul.

Körös-Körül: gyalogtúra

15. XVII. Rácalmási Tökfesztivál, Rácalmás

  • Dátum: szeptember 17-19.

Nem csak régen várt fellépőkről és koncertekről, hanem szuper gasztroprogramokról is szól a Rácalmási Tökfesztivál. Térjetek be az Ízek utcájába, kóstoljatok tökös ételeket, nézzétek meg a számos kiállítás egyikét és a tökhintót, valamint a töksétányt is! 

XVII. Rácalmási Tökfesztivál

16. Buga Jakab kerékpártúra, Siklós

  • Dátum: szeptember 4.

Mozgassátok meg magatok a Buga Jakab kerékpártúrán, ahol ámulatba ejtő tájakon suhantok majd keresztül Baranya megye egyik legszebb vidékén! Ráadásul összesen 3 táv közül választhattok, így a kezdők és kisgyerekesek egy könnyed, 26 km-es tekerésre, míg az elhivatottabb, tapasztaltabb bringások egy vádliszaggató, 108 km-es kerékpározásra is jelentkezhetnek. Csodáljátok meg a Siklósi várat, a Dráva-partot és a villányi borvidéket is!

Buga Jakab kerékpártúra

17. Zsolnay Fényfesztivál, Pécs

  • Dátum: szeptember 30-október 3.

Lépjetek be a fantázia birodalmába az ország egyik leglátványosabb fesztiváljával, ahol varázslatos fényjátékokkal és utcazenészek előadásaival örvendeztetik meg a látogatókat! Higgyétek el: kár lenne kihagyni!

Pazar Pécs – A legjobb látnivalók és TOP 10 fantasztikus szállás >>

Zsolnay Fényfesztivál

18. Budapesti Oldtimer Show!, Budapest

  • Dátum: október 8-10.

Vegyetek részt egy különleges, múltidéző sétán a Budapest Oldtimer Show!-n, ahol retro designnal és 500 gyönyörű veterán járművel várnak rátok! Persze nem pusztán az autórajongók fogják értékelni ezt a programot, mert igény szerint a Tájház múzeum interaktív kiállításába is betekinthettek. A gyerkőcök kipróbálhatják a kukoricamorzsolás rejtelmeit, állatokat simogathatnak, vagy kézműves foglalkozásokon tesztelhetik az ügyességüket és kreativitásukat. Ha pedig megéheztek, akkor irány a Gasztro utca vagy a Vásártér a legfinomabb falatokért!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Budapesti Oldtimer Show!

19. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál, Miskolc

  • Dátum: október 9-10.

Mesébe illő ásványokat, múltról suttogó köveket rejt ez a fantasztikus kiállítás, ahol nem csak a szakemberek és a gyűjtők, hanem a laikus érdeklődők is jól fogják érezni magukat. Látogassatok el ti is Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványbörzéjére és tekintsétek meg az izgalmas előadásokat is!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál

20. Kecskeméti Retro Fesztivál 2021, Kecskemét

  • Dátum: október 16-17.

Tomboljátok ki magatokat a Kecskeméti Retro Fesztiválon, ahol a 90′-es évek zenei kínálatába és fergeteges partijaiba csöppenhettek, mert érkezik a Groovehouse, Dj Szatmári & Jucus és fellép a Kozmix Zenekar is!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Kecskeméti Retro Fesztivál 2021

21. Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszárfesztivál, Cegléd

  • Dátum: szeptember 24-26.

Hagyományőrző felvonulás, színes néptáncbemutató, különleges szakállmustra és katonai tábor, valamint gyermektoborzó is lesz a háromnapos rendezvényen, melynek segítségével megelevenedik előttetek a múlt. A jó hangulatról pedig Szabó Balázs bandája, a Lóci játszik és a Republic gondoskodik. Na persze, megéri benézni az Ízek Utcájába is!

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszárfesztivál

22. Egri Vár napja, Eger

  • Dátum: október 17.

Október 17-e minden évben ünnepnek számít Eger életében, hiszen 1552-ben ezen a napon hagytak fel a törökök a vár ostromával, majd vonultak ki a városból. A diadal évfordulóján történelmi játszóházakkal, haditorna bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és szakmai programokkal emlékeznek meg a legendás győzelemről a helyiek.

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Egri Vár napja

23. Libadalom, Siófok

  • Dátum: november 12-14.

Barátkozzatok meg a Márton-napi népszokásokkal Siófok Fő terén, ahol a Libadalom gasztrofesztivál keretein belül finom falatokkal, minőségi kézműves portékákkal és izgalmas gyermekprogramokkal készülnek a szervezők! 

Íztúrától a látványos kalandokig: 25 szuper program az őszi bakancslistára
Libadalom

24. VIII. Disznókő Tokaj Futókör, Mezőzombor

  • Dátum: október 10.

A sportos életet élőknek igazi csemegével készültünk: ők ugyanis a Disznókő Futókörökön az 5,2 kilométeres minimaratontól kezdve, a 21 kilométeres félmaratonig választhatnak maguknak távot. A festői vidéken áthaladó útszakaszok meseszép szőlőültetvények között kacskaringóznak, miközben a 150 és akár 300 méteres szintemelkedéseknek köszönhetően még a legtapasztaltabb versenyzőknek is feladják a leckét.

VIII. Disznókő Tokaj Futókör

25. Nemzetközi Verkli Fesztivál 2021, Keszthely

  • Dátum: szeptember 4-5.

Nem mindennapi dallamok csendülnek fel hamarosan Keszthelyen, a Nemzetközi Verkli Fesztiválon, melyet garantáltan minden korosztály élvezni fog. Ismerjétek meg a különböző nemzetek hagyományos előadásait, majd nézzétek meg a néptáncosok fellépését is!

Nemzetközi Verkli Fesztivál 2021

MIELŐTT ÚTNAK INDULNÁTOK… Mivel a jelenlegi járványhelyzet a rendezvényekre is hatással van, ezért arra kérünk benneteket, hogy indulás előtt minden esetben tájékozódjatok, hogy biztosan megtartják-e a kiszemelt programot, és szükséges-e védettségi igazolvány birtoklása a belépéshez/részvételhez! A szervezők az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartják! Jó szórakozást kívánunk! 

Ha pedig szállást kerestek, ajánljuk magunkat, a szallas.hu oldalát! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
88%
Imádom
Imádom
9%
Vicces
Vicces
3%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%