Romantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

4 úti cél a téli romantika jegyében

1 perces olvasási idő

Töltsetek el meghitt pillanatokat kedvesetekkel a hegyekben, kiránduljatok varázslatos helyeken vagy csak ejtőzzetek kuckós szálláshelyeken. Nekünk mindenre van válaszunk. Úti célok a téli romantika jegyében!

4 úti cél a téli romantika jegyében

4 úti cél a téli romantika jegyében

1. A panoráma kedvelőinek: Ég és Föld Borvendégház, Szekszárd

Elképesztő panorámára és egyedi szálláshelyre vágytok, ahol elbújhattok a világ elől? Szekszárdon, a történelmi borvidék kellős közepén találjátok az Ég és Föld Borvendégházat, mely izgalmas berendezéssel és építészeti megoldásokkal vár rátok. A teli üvegablakok csodálatos kilátást biztosítanak az egész házból – így még az ágyból is megcsodálhatjátok a közeli település fényeit. A szálláshely másik különlegessége a házhoz tartozó borospince, ahol tizenkét mennyei borba hörpinthettek bele.

Mit csináljatok a közelben?

  • Kövessétek Jancsi és Juliska lábnyomait és térjetek be a Mézeskalács Múzeumba! Itt nem csupán megismerhetitek az édességek készítésének történetét és mikéntjét, hanem elkészíthetitek saját mézeskalácsaitokat is. Ráadásul, ha a szallas.hu-n foglaltok, akkor a belépődíj 40%-át le is vásárolhatjátok a múzeum épületének mintaboltjában.

2. Gasztropároknak: Platán Várárok Vendégház, Tata

A Tatai vár szomszédságában és az Öreg tó partján fekszik a Platán Várárok Vendégház, ahol 12 szoba közül választhattok.  Ha szeretnétek elmélyedni a történelemi élményekben, bátran ajánljuk az egyedi hangulatú barokk szobát, ahol ízelítőt kaphattok az Esterházyak korából. A vendégház saját étteremmel rendelkezik – nem is akármilyennel! Gasztrokörökben magasan jegyzett, díjnyertes konyhával várja az érkezéseteket. Ha  itt szálltok meg, akkor a cukrászdába is térjetek be – szinte művészet, ami a süteményekkel történik!

Mit csináljatok a közelben?

  • Maxoljátok ki a romantikát és tegyetek egy andalító sétát a Cseke-tó mellett található Angolparkban, ahol csodás szelfiket készíthettek magatokról – háttérben a Charles Moreau által tervezett műromokkal.

3. Rejtekhely az erdőben: Wood House, Parádóhuta

Észak Magyarország egyik különleges kincseként is jellemezhetnénk Parádóhutát,  ahol bármikor elrejtőzhettek kedvesetekkel a világ zajai elől. Ha pedig így tesztek, akkor a Wood House-t ajánljuk nektek, ahol biztosan nem fog még a gyermekzsivaly sem megzavarni benneteket – a szállás ugyanis felnőttbarát, vagyis csak 18 éves kortól fogad vendégeket. A meghitt hangulatú, kuckós tereket, a jól felszerelt konyhát és a designer bútorokat imádni fogjátok. A közelben síelésre és kirándulásra is van lehetőségetek. 

Mit csináljatok a közelben?

  • Parádóhutától körülbelül 3.3 kilométerre találjátok a Parádsasvári üvegmanufaktúrát, ahol ti is kipróbálhatjátok az üvegfújás művészetét és saját poharat is készíthettek magatoknak. Amennyiben a szallas.hu-n keresztül foglaltok, megajándékozunk egy 15% kedvezményre jogosító kuponnal minden belépőjegy árából.

4. Természet szerelmeseinek: Ezererdő Vendégház, Egerbakta

Heves megyében, Egertől nem messze találjátok az Ezererdő Vendégházat, ahol garantáltan együtt élvezhetitek a természet megnyugtató közelségét. A szálláshely erősségei közé tartozik a kedves vendéglátás, a gyönyörű környezet és az otthonos berendezés. A téli évszakban számos állattal találkozhattok a ház körül és több túraútvonal közül is választhattok kedvetekre – a különleges természeti kincsnek számító egerbaktai tőzegmohos láptavakat például másfél órányi sétával érhetitek el. Az Ezererdő Vendégházban ráadásul páros randit is szervezhettek, mert összesen 2 szobával bír a szálláshely.

Mit csináljatok a közelben? 

  • A szerelmes pillanatokat egy közös fürdőzés remekül meg tudja koronázni. Próbáljátok ki a 13.6 km-re elhelyezkedő Demjéni Termáltavat, ahol 19 órától éjszakai fürdőzésre is lehetőségetek van. Foglaljatok a szallas.hu segítségével és cserébe 10%-kal olcsóbban válthattok belépőjegyet a fürdőbe!

Még több belföldi szálláshely, nem csak romantikusoknak >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%