ToplistákCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásWellness + Hotelek

Így pihentek a magyarok 2019-ben

2 perces olvasási idő

Minden évnek az egyik legizgalmasabb időszaka az év végi számvetés, mikor visszatekintünk az elmúlt időszakra, és levonunk néhány olyan következtetést, ami a jövőre tekintve hasznos lehet. A Szallas.hu csapata ilyenkor készíti el az éves statisztikákat, hogy megtudjuk, mi volt a ti kedvencetek, hová utaztatok a legszívesebben. Hogyan pihentek a magyarok 2019-ben? Mutatjuk!

Így pihentek a magyarok 2019-ben

Arra gondoltunk, érdekességképpen a „leg”-eket most nektek is megmutatjuk, hiszen a listák a ti döntéseitek alapján alakultak így. Ha kíváncsi vagy, mi volt a legdrágább és a legolcsóbb foglalás, vagy melyik napon utaztak a magyarok a legtöbben, sok más érdekesség mellett ezeket is eláruljuk!
Jó hír, hogy 2019-ben szinte mindenben sikerült felülmúlni a tavalyi évet. Annak ellenére, hogy a legtöbb szállásadó emelt az árain, az utazási kedv nem torpant meg, a Szallas.hu oldalán átlagosan minden 37. másodpercben történik egy foglalás.

10 legnépszerűbb hazai úticél 2019-ben

A Szallas.hu foglalások alapján 2019-ben ezek voltak a TOP 10 legnépszerűbb hazai városok, melléjük pedig egy- egy izgalmas programajánlót is hoztunk:

Így pihentek a magyarok 2019-ben
Így pihentek a magyarok 2019-ben

Ha érdekel, melyek lettek 2019-ben az év TOP 10 turisztikai települései, itt megnézheted:

A legolcsóbb kedvenc úticél 2019-ben: Harkány

A legnépszerűbb desztinációk között szerepelt 2019-ben Balatonfüred, Budapest, Eger, Győr, Gyula, Hajdúszoboszló, Harkány, Hévíz, Siófok, Sopron, Szeged, Zalakaros és Zamárdi. Hotelek és apartmanok, vendégházak, panziók tekintetében is a toplistán Harkány bizonyult a legolcsóbb választásnak, egy hotelben, ahol átlagosan 9955 Ft egy éjszaka 1 főre, míg ugyanez más jellegű szálláson (pl. apartmanban vagy vendégházban) 3505 Ft. A város talán emiatt is egyre népszerűbb, hiszen nagyobb családoknak is megfizethető áron kínál kikapcsolódási lehetőséget, ráadásul nem csak nyáron, télen is.

A Balaton drága volt 2019-ben is

A legtöbbe a balatonfüredi és zamárdi vakációk kerültek, hotelek tekintetében Balatonfüreden átlagosan 18805 Ft egy éjszaka 1 főre, míg ugyanez Zamárdiban 14970 Ft. Ha kisebb szállást keresünk, akkor
viszont Balatonfüred kicsit olcsóbb, ott átlagosan 7221 Ft volt egy éjszaka, míg Zamárdiban 7309 Ft. Általánosságban elmondható, hogy 2018-hoz képest mindenhol volt kisebb nagyobb emelés, de ez a legtöbb esetben a szolgáltatások színvonalának emelkedésével is járt, sok szállás megújult, mások pedig wellness kínálatukat bővítették.

A kedvenc szállásaitok a Szallas.hu-n 2019-ben

A dobogó első és második fokán balatonfüredi hotelek állnak, míg az előkelő 3. helyet Egerszalók szerezte meg magának.

1. Hotel Marina Balatonfüred

A háromcsillagos hotel 2019-ben az Év Szállása Szakmai Díj 3. helyezését zsebelte be. Színvonalas szobáinak, wellness részlegének és All Inclusive szolgáltatásának köszönhetően pedig kivívta a látogatók bizalmát, és 2019-ben az egyik legszívesebben választott szálláshely lett.

Hotel Marina Balatonfüred

2. Hotel Annabella Balatonfüred

A másik nagy kedvenc, a Hotel Annabella a hangulatos Tagore sétány elején található, így már csak elhelyezkedése miatt is kitűnő választás.

Hotel Annabella Balatonfüred

3. Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók

Amellett, hogy az Év Szállása 2019 Szakmai Díját elnyerte, a látogatók szimpátiáját is kivívta, így a legnépszerűbb szállások között a 3. helyre került.

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók

Így pihentek a magyarok 2019-ben- avagy ilyen volt az év a Szallas.hu-n

A végére hagytuk a legérdekesebb és sok esetben legmegdöbbentőbb számokat.

 • Büszkék vagyunk rá, hogy az értékelések alapján a Szallas.hu oldalán foglalók 168.925 alkalommal nyilatkoztak úgy, hogy elégedettek voltak a kiválasztott szálláshellyel.
  2019-ben a foglalások mellé a belföldi programokhoz 8.752.321 darab kedvezménykupont küldtünk, és bízunk benne, hogy sokat fel is használtatok ezekből!
 • 2019-ben átlagosan 2,4 napra utaztatok el. Ugye, jövőre belehúztok?! Rajtunk nem fog múlni, 2020-ban is szuper ajánlatokkal jövünk!
 • A leghosszabb idejű foglalás pedig 30 nap volt, ami már elég arra, hogy tökéletesen feltöltődjön az ember.
 • A magyarok 2019. 08. 17-én utaztak a legtöbben, ami azt bizonyítja, sokan igyekeztek tartalmasan eltölteni az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Hogy tudjátok tervezni a jövő évi 2020-as hosszú hétvégéket, itt egy kis segítség. Tudjátok, a legjobb szállásokat ilyenkor gyorsan elkapkodják, érdemes időben foglalni!
 • A legnagyobb létszámú foglalás egy 85 fős társaságé volt, akik reméljük, jövőre is minket választanak.

  A legérdekesebb számok azonban csak most következnek:
 • A legnagyobb értékű foglalás 2019-ben 1977875 Ft volt, a célpont pedig Horvátország volt.
 • A legolcsóbbat pedig el sem fogjátok hinni, ez a foglalás 1 Ft-ért valósult meg egy budapesti szálláshelyre. Hogy hogyan lehetséges ez? Az maradjon a mi titkunk, de érdemes nyitott szemmel járni a Szallas.hu-n!
 • Nem csak hihetetlenül olcsó szállást lehet kifogni, ha belföldön igazi luxusra vágynátok, azt is eláruljuk, melyik a legdrágább szállás oldalunkon. A Villa Malom Luxury Resort Pusztazámor 350.000 Ft/fő/éj áron kínál szállást azoknak, akik valami extrára vágynak.
2019 egyik legdrágább szállása: Villa Malom Luxury Resort Pusztazámor

Reméljük, a jövő évben is megtaláljátok oldalukon a nektek leginkább megfelelő ajánlatokat, és 2020-ban hasonló jó hírekkel és érdekességekkel szolgálhatunk.

> (új fülön nyitja meg)”>Hova utazol 2020-ban?> (új fülön nyitja meg)”> Szállások ajándék kedvezménykuponokkal >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%