BalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Ha már unod a napozást, ismerd meg Siófok látnivalóit is

2 perces olvasási idő
Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Ki mondta, hogy Siófokon csak a Balaton nyújthat kikapcsolódási lehetőséget? A fürdés és napozás mellett csillogó ásványok, századelő hangulatát idéző múzeum, tengerparti élmények és szarvasfarm is vár mindenkit a magyar tenger déli partján. Fedezzük fel együtt Siófokot és környékét!

Tengerparti élmény a Balatonnál

Igazi adrenalin élményre vágysz? Akkor irány Siófok és a BEBÓ Aquapark! Magyarország egyik legnagyobb Wibit víziparkjában az elsődleges cél, hogy minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb elemeket.

Bebo Aquapark Siófok

Van itt trambulin, erőt próbáló majomketrec, vizes árok annak, aki épp távolugrást vagy toronyugrást szeretne űzni, és a messze lövő katapult sem hiányozhat. Ami biztos, hogy itt senki nem marad szárazon! 🙂 Viszont a biztonság nagyon fontos, ezért minden vizes elemnél kötelező a mentőmellény viselése.

Még több információ >>

Ásványmúzeum – Kövecses

A nagy csobbanások után irány Siófok belvárosa, ahol igazi csillogás vár mindenkit! Az Ásványmúzeumban Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteményét nézhetitek meg, a Kálmán Imre sétányon.

Ásványmúzeum Siófok

A 3000 ásványból álló gyűjtemény főleg magyarországi, felvidéki – Kapnikbányáról- és egyéb erdélyi pl.: óradnai, nagybányai, felsőbányai ásványok mutat be. Az úgynevezett bányavirágok gyűjteménye Erdélyből érkezett ide Siófokra. Csodálatos látvány, ne hagyjátok ki!

Még több érdekesség >>

Szarvasfarm – Vadgazdálkodási Tájközpont 

Mindannyian tudjuk, hogy a szarvas az embert távolról sem szereti, viszont Bőszénfán nem lehetetlen közel kerülni hozzájuk. Itt szelíd, kézből nevelt szarvastehenek és bikák is várják a vendégek látogatását.

Az állatsimogató két kedvence Pötyi és Borcsa, a 6 éves szarvastehenek, akik barátságosak és ragaszkodók. A rendet két fiatal szarvasbika, Jocó és Bandi őrzi, akik a szarvasbőgési időszakot kivéve szintén nagyon kezesek. A hagyományos dámszarvasok mellett a kertbe látogatók vendégek megcsodálhatják a szelíd vaddisznókondánkat is. Most a nyár elején nagyon cuki látványban lehet részetek, mert újszülött borjak és csíkos vadmalacok szaladgálnak mindenhol.

Szórakoztató játékok – Bala-Ball

Hoztam egy új aktív sportolási lehetőségnek beillő játékot, ami már meghódította Európát és most a Balatonnál dübörög. Ez a Buborékfoci. Egy intenzív sporttevékenység, amit családdal, barátokkal, céges rendezvényeken bárki kipróbálhat. Sokat kell futni, hogy lehessen passzolni, de a puszta erőnél, a kondíciónál fontosabb a taktikázás! Fiúk és lányok egyaránt űzhetik, garantált a sok nevetés, és a végére úgy fogjátok érezni, hogy ti vagytok a pálya ördögei!

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Egy hely, ahol exkluzív környezetben a babaúszás mellett anya és apa is egészségesen kikapcsolódhat.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

A nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, amely Galerius római császárról kapta a nevét, egész évben várja a vendégeket. A római fürdők hangulatát idéző központban, a nyári hőségben is, klimatizált körülmények között várják a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat.

Rádiós Hírközlési Múzeum

Fotó: pixabay

Rádiós Hírközlési Múzeum küldetése, hogy bemutassa főleg a fiatalok számára, hogy maga a rádiózás, a hírközlés, a műsorok készítése milyen nagy társadalmat formáló erővel bír. A múzeumot társadalmi összefogással hozták létre és társadalmi munkában üzemeltetik.

A kiállítás egész évben nyitva tart, előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Kálmán Imre Emlékház

A városban született Kálmán Imre világhírű operett komponista, akinek szülőháza megtekinthető a róla elnevezett sétányon, az 5. sz. épületben. Itt meg lehet nézni a mester egykori zongoráját, számos használati tárgyát, eredeti kottáit. A múzeum bemutatja Kálmán Imrét, hiteles pályaképet ad gyermekkoráról s az itt töltött tanulóéveiről. Ami számomra kellemes élmény volt, hogy a századforduló hangulatát idéző, korhű környezetben mutatják be ez az igen részletes anyagot.

Kőhegyi kilátó, Zamárdi

Siófokról érdemes ellátogatni Zamárdiba. Ez az igazán szép szőlőtermő vidék remek kirándulócélpont. Csodálatos panoráma, romantikus pincék, hétvégi házak hangulata fogad minden utazót.

Kőhegyi kilátó Zamárdi

Itt található a Kőhegyi kilátó, amely a kiálló kövekről kaphatta a nevét, ezek ugyanis csak itt találhatók, a környező dombokon sehol. Kőhegy tetejére (219,8 m) feljutva nekem is elállt a szavam. Csillogó Balaton látványa fogadott, és Kenesétől Tihanyon át Badacsony bazalt- koporsójáig el lehet innen látni.  Kőhegyen láthatunk egy kőkeresztet, melyet a gondos szőlősgazdák megóvtak minden történelmi vihartól, és napjainkban is szeretettel gondoznak.

Kattints a további részletekért >>

Töreki Halastavak

A Balatonra merőlegesen húzódó völgyben találhatjuk a Töreki Halastavak természetvédelmi területet, melynek legfőbb látványossága a Cinege-patak és a patakra épült, 10 tóból álló vízrendszer. A táj jellegzetes élőlényeit, növény és állatvilágát egy 9 kilométeres tanösvény mentén mutatják be, magyar, német és latin nyelvű tájékoztató táblák segítségével. Ha szeretitek a fecskéket egy több százas partifecske kolóniát is láthattok és a gyurgyalagok egyik kedvenc élőhelyén sétálhattok. Tavi és egy erdei pihenőhelyet alakítottak ki a turisták számára. Kerékpárral a dél dunántúli piros turistaútvonalra csatlakozva Töreki falun keresztül térhetünk vissza Siófokra.

Ugye nem is olyan unalmas hely Siófok? Mentsétek el a fenti listát és ha a Balaton déli partján jártok, keressetek fel ezek közül néhány helyet! 

Siófoki szállások (3 különböző pénztárcára szabva): 

 

1.Takarékos: Sunshine Apartman Siófok

Az új, modern, igényes berendezésű apartmanház kellemes, nyugodt helyen található. A Balaton partját sétáló utakon keresztül közelíthetjük meg. Az apartmanok együtt, illetve külön is bérelhetők. Ideális pároknak, kisgyermekes családoknak, baráti köröknek.

 

 

2. Normál: Lilla Apartman Siófok

A lakás az Aranyparton található, közvetlen vízparti fekvésű apartmanházban. 3-4 perces séta a „vigalmi negyed” , amitől azonban elég távol van, nyugodt környezetben.

 

 

 

3. Prémium: Apartman Riva Siófok

Két hálószobás, teraszos apartman Siófokon, a Petőfi sétányon! A szálláshely ideális lehet családok, baráti társaságok részére, jól felszerelt konyhával, fürdőkádas fürdőszobával és tágas nappalival rendelkezik.

 

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%