Őszi élményszüretCsaládi kiruccanás

5 különleges program a Kutatók Éjszakáján

1 perces olvasási idő

Idén is megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája, szeptember 28-án és 29-én. Ha kalandozás közben tanulnátok új dolgokat, vagy egyszerűen csak vonz titeket a múzeumok, kiállítóhelyek éjszakai hangulata, és érdeklődtök a tudományok iránt, összeállításunkból hamar megtaláljátok majd a hétvégi program helyszínét.

Magyar Nemzeti Múzeum – Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeumban a régészeti kutatásokon és feltárásokon keresztül ismerkedhettek a 3D fotogrammetriával, a 3D és prediktív modellezéssel. Felfedezhetitek a vaskori tájak emlékeit és tájékozódhattok a vértesszőlősi lelőhely új eredményeiről is. Rendkívül izgalmas program a “Rejtvényfejtés régész módra”, mert kipróbálhatjátok milyen is egy régész bőrébe bújni és megfejteni a múlt titkait.

A legjobb budapesti szállások ide kattintva>>

A Magyar Nemzeti Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva

Agóra Tudományos Élményközpont – Debrecen

Ha érdekel titeket a 3D nyomtatás minden rejtelme, jövője és szeretnétek látni milyen ha bescannelnek valakit, válasszátok az Agórát a Kutatók Éjszakáján. Emellett az egyensúly szerepét is átértékelhetitek majd különböző kísérleteken keresztül, melyek során megtudjátok hogyan egyensúlyozunk mi, és hogyan egy robot, illetve azt is, mi az a fordított inga és mitől tökéletes egy piruett. Szeretnéd megtudni kikkel osztod meg a szobádat, úgy, hogy nem is tudsz róla? Debrecenben erre is fény derül.

A legjobb debreceni szállások ide kattintva>>

Az Agóra mindenkori kedvezménye ide kattintva

Varázstorony – Eger

A Varázstoronyban igazán érdekes ismeretekre tehettek szert. Megtudhatjátok, hogyan lehetnek segítségetekre az állatok vagy a felhők az időjárás előrejelzésében, ami ősszel különösen fontos. Különösen ajánlott ide látogatni a csillagászat iránt érdeklődőknek, hiszen megismerhetik a csillagok és a Nap titkait, továbbá az univerzum lakható bolygóiról is hallhattok érdekességeket. Ha ez nem lenne elég, arra a kérdésre is választ kaphattok, vajon legyőzheti-e az emberi elmét a mesterséges intelligencia.

A legjobb egri szállások ide kattintva>>

A Varázstorony mindenkori kedvezménye ide kattintva

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár

Az autók szerelmeseinek kínál izgalmas programot a FUTURA. Megcsodálhatjátok a kiállított Tesla modellt, fotózkodhattok vele és a mérnökök segítségével minden vele kapcsolatos kérdésetekre választ kaphattok., sőt az új fejlesztésekről is tájékozódhattok. Az “Innováció az autóiparban – A tükör jövője” előadáson szó lesz az intelligens kamera alapú technológiákról, melyek biztosítják a tökéletes látványt és biztonságot. A Vízgömb Show titeket is elkápráztat majd, hiszen egy megszokott mindennapi dolgot helyez egészen új megvilágításba.

A legjobb mosonmagyaróvári szállások ide kattintva>>

A FUTURA mindenkori kedvezménye ide kattintva

Bakonyi Természettudományi Múzeum – Zirc

A Bakonyi Természettudományi Múzeum igazi időutazásra hívja az érdeklődőket hétvégén. Híres magyar történelmi személyek példáján keresztül tudhattok meg sok-sok újat az arcrekonstrukcióról, és az is kiderül, hogyan készítik el portré hiányában vagy mennyire hasonlít az eredeti arcmásra. Akik pedig a preparálás és konzerválás iránt érdeklődnek, ezt is megtanulhatják műhelymunka keretén belül Zircen, szeptember 28-án.

A legjobb zirci szállások ide kattintva>>

A  Bakonyi Természettudományi Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%