Külföldi kalandok

5 látnivaló Berlinben, ahol elkerülheted a tömegeket

1 perces olvasási idő

A berlini utazás trendi, Berlin izgalmas világváros, de ha már túl vagytok a legfontosabb berlini látványosságokon és újra a német fővárosba utaznátok, kaptok egy kis kedvcsinálót. Íme 5 különleges látnivaló Berlinben!

A 3,5 milliós Berlin mérete ellenére a zsizsegő városközpontján túl gyakran kelti álmos, német kisváros benyomását. Lehet, hogy álmosat, de nem unalmasat. Ezekben a berlini külvárosi lakónegyedekben egészen izgalmas, túlturistásodástól nem fenyegetett berlini látványosságok várnak titeket. Összegyűjtöttünk közülük néhányat, nem megfeledkezve a belvárosról sem.

5 látnivaló Berlinben

5+1 turistatömeg nélküli látnivaló Berlinben

1. Kreativstadt Wießensee

Berlin Pankow negyede ad otthont a legnagyobb berlini galériának. A STASI egyik volt épületében működő Kreativstadt Weissensee a világ több mint 300 művészének alkotásait mutatja be valódi élő, kreatív környezetben. Kulturális események és gasztronómia otthona is. Íme, itt egy közeli szállás:

Living Hotel Weißensee by Derag Berlin ****

Living Hotel Weißensee by Derag Berlin ****

2. RAW-Gelände

Berlin hipszter negyede, Friedrichshain a RAW-Gelände otthona. A Warschauer Straße melletti egykori ipartelep egésze egy mega-romkocsma; a szó jó értelmében. Ha emlékeztek a VII. kerületre, amikor még nem a brit legénybúcsúk helyszíne volt, na olyan ez! A Mumus és az ős-Szimpla időszaka. (Nem mellesleg, innen nem messze találjátok a Szimpla berlini egységét.) Az étel-ital mellett a RAW művészetről és sportról is szól. Ha falmászók vagytok, vigyetek felszerelést; nem bánjátok meg.

5 látnivaló Berlinben

A helyszínhez passzoló, érdekes szállás lehet a Industriepalast Hostel Berlin.

Industriepalast Hostel Berlin

3. Az egykori Tempelhof repülőtér

Berlin Tempelhof-Schöneberg negyedében áll a hitleri építészet e robosztus mementója. A replőtér épülete 1,6 kilométer hosszú. A valaha világ legforgalmasabb repülőtere címet is elnyerő Tempelhof 2008 óta nem működik. A gépek helyét egy, a reptér helyén lett közparkban a berliniek vették át; távol a turistaözöntől. Béreljetek egy bicajt a belvárosban, érdemes Tempelhof betonján végigtekerni. A terminálépületben érdekes kiállítás vár titeket, ahol egyebek mellett a Berlini Légihíd részleteiről is megtudhattok ezt-azt. Tempelhof volt a lerombolt Berlint a világháború után az éhinségtől megmentő légihíd központja.

5 látnivaló Berlinben

A közelben meg tudtok szállni a Centro Park Hotel Berlin-Neukölln Berlin szobáiban.

Centro Park Hotel Berlin-Neukölln Berlin

4. Hufeisensiedlung

Idén 100 éves a Bauhaus. A Walter Gropius és sokak, köztük számos magyar művész által útjára indított építészeti, lakberendezési irányzat szülőhazájában a nácik előtt igen nagy teret nyert. A Tempelhof repülőtértől nem messze találjátok a Hufeisensiedlungot, vagyis a Lópatkó-telepet. A metróval könnyen eléritek az Alexanderplatztól. Bámulatos modernista megoldásokkal. Csendes és zöld, nem is gondolnátok, hogy egy többmilliós metropolisz szomszédságában vagytok. Szuper látnivaló, ha Berlinben jártok!

5 látnivaló Berlinben

Találtok egy remek motelt, a Motel Plus Berlint.

Motel Plus Berlin

5. Weiße Stadt

Berlin Reinickendorf negyedében, az Emmentaler Straße-ból nyílóan található a berlini Bauhaus egy másik gyöngyszemét, a Fehér Város, vagyis Weiße Stadt. Hófehér épületek sorakoznak egymás mellett, köztük sok zölddel. A Weiße Stadt legimpozánsabb része az Arosa Allee, annak kapuja és Fehér Várost lezáró épület. Turistatömeg itt sem lesz.

5 látnivaló Berlinben

A Victor’s Residenz-Hotel Berlin Tegel Berlin elég trendi berlini szállás.

Victor’s Residenz-Hotel Berlin Tegel Berlin

+1 Karl Marx Alléé

Szerintem a fejekben nagyon a zavar a szocreál fogalmával kapcsolatban. A Karl Marx Allee segíthet rendet tenni. Kelet-Berlin trendi sugárútja az egykori NDK-ban (fiatalabbak kedvéért: Német Demokratikus Köztársaság) a szocialista-realizmus talán legmonumentálisabb együttese. Terjedelmi korlátok miatt nem folytatnék hosszabb-rövidebb értekezést a szocreál mibenlétéről, de ha alaposan szemügyre veszitek a Karl Marx Allee-t, meg fogjátok érteni.

5 látnivaló Berlinben

Bár nem az olcsóbbak egyike, de stílusos szálláshely a Lux 11.

Aki Berlint egyszer megkedveli, bármikor szívesen visszajár. Munka miatt sokszor kellett utaznom a német fővárosba és mindig találtam valami újat, érdekeset. Tegyetek ti is ekképp. Ami meg a szállást illeti, európai viszonylatban teljesen versenyképesek a berlini szállások árai. Az eljutás rátok van bízva, de talán repülni a leggyorsabb egyben legjobb ár-érték arányú választás.

(fotók: szallas.hu, Shutterstock)


Olvass tovább: TOP10 külföldi úti cél a hosszú hétvégékre


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%