Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásWellness + Hotelek

V8 Hotel – németországi szálloda autóimádóknak

1 perces olvasási idő

Ha Németországról az autó az első, ami eszetekbe jut, a böblingeni V8 Hotel nektek való hely lesz.

V8 Hotel – nem csak autóimádoknak

A németek bámulatos módon képesek ipari és közlekedési ingatlanokat újrahasznosítani. Például egy repteret. Van ilyen Berlinben; az egykori Tempelhof szuper közparkká vált. Most azonban délre megyünk, a Mercedes gyárról és múzeumról híres Stuttgart közelébe, Böblingenbe.

A Fekete-erdő előterében elterülő, 50 ezres város a Németország napos oldalaként aposztrofált Baden-Württemberg közepe. Ennél azonban jobban fogja érdekelni cikkünk célközönségét a szintén egy forgalomból kivont repülőtér helyén létesített Meilenwerk. A repülőtér egykori, ma műemlék épületét is elfoglaló komplexum egyebek mellett egy autókiállítás, ahol veterán csodákon ámulhattok órák hosszat. De ezek az autók nem csak múzeumi darabok, a tulajok tartják ezen a különleges helyen, 56 üvegvitrinben. Sőt, még veteránautó-szervíz is működik itt és akár még vehettek is autót.

Szállásért nem kell messze mennetek, mivel a komplexumhoz tartozik a V8 Hotel. Miről másról szólhatna, mint autóról. Autóalkatrészekből varázsolt bútorok díszítik a társalgót, a hallt és természetesen a szobákat is. Azaz valami autó a 153 szoba mindegyikében van, de ha igazán különlegeset szeretnétek, akkor időben foglaljatok, hogy tiétek legyen valamelyik tematikus szoba, mint a Jaguar szoba vagy akár a tetőteraszos Mercedes lakosztály!

V8 Hotel

Jaguar szoba a V8 Hotelben

V8 Hotel

V8 Hotel

Mi köze még az autóhoz Böblingennek?

Nos, az osztrák-magyar Barényi Béla itt hunyt el 90 évesen, 1997-ben. Barényi a közeli Daimler-Benz mérnökeként az autók passzív biztonságvédelmén dolgozott, nevéhez fűződik a gyűrődési zóna, a nem deformálódó utastér, valamint a ’40-es években bevezette az autógyártásba a töréstesztek intézményét. Ti pedig ne törtéjétek magatokat, nem a volán mögött kell emberkedni! És még valami, a böblingeni V8 Hotel szinte szomszédos Sindelfingennel, ahol a Mercedes-üzem is működik, illetve a gyár ügyfélközpontja, ahol megint csak különleges autóktól fog leesni az állatok.

V8 Hotel

Legyetek csajok vagy fickók, teljesen mindegy! Szerintem az autókedvelés sem férfi-nő kérdés, hanem egyéni érdeklődés. Szóval, autófanok, hajrá, utazzatok el a böblingeni V8 Hotelbe!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%