CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásTippek utazáshoz

A 8+1 legolcsóbb belföldi termálfürdő – belépő már 900 Ft-ért! (2021-es lista)

2 perces olvasási idő

Általánosságban elmondható, hogy hétköznap jobban megéri fürdőbe menni, egyrészt mert ilyenkor a belépők ára kicsivel alacsonyabb, másrészt a kígyózó hétvégi sorokkal sem kell számolni. Nincs is jobb egy szerdai napra kivett szabadságnál, amit egyedül, a legjobb barátoddal vagy a külföldről hazalátogató ismerősöddel tölthettek el. A megszokott belvárosi kávézóban ücsörgés helyett van egy jobb ötletünk: fedezzetek fel hihetetlenül pénztárcabarát fürdőket –gyakorlatilag egy kávé áráért! Íme a 8+1 legolcsóbb belföldi termálfürdő!

termálfürdő

Olyan országok mellett, mint Izland, Japán, USA, Franciaország, Olaszország, Kína és Új-Zéland, Magyarországon találhatóak a legnagyobb termálvízkészletek. Tudtad, hogy hazánkban körülbelül 500 termálvíz előfordulási hely van? S több mint 150 termálfürdő működik! Ezekből összeállítottuk a legolcsóbb termálfürdők listáját, s azt is számba vesszük, hogy milyen nyavalyára a legjobbak.

termálfürdő

A termálfürdők kiválasztásánál a felnőtt, hétköznapi napijegy árát vettük alapul. Bár számos termálstrand olcsóbb jegyeket kínál a nyári időszakban a fedett társainál, az alábbi rangsor felállításakor csak az egész évben üzemelőket vettük figyelembe.

TIPP: Érdemes szem előtt tartani, hogy a hévízben egyhuzamban 20-30 percet ajánlott tölteni (melyet meg lehet ismételni), ezért az akciós délutáni belépőket is feltüntettük az összeállításban (ahol létezik ez az opció).

Merülésre felkészülni! Íme a legolcsóbb termálfürdők listája:

Veresegyházi Termálfürdő – 1400 Ft

A Veresegyházi Termálfürdő a második helyezettel fej-fej mellett a legolcsóbb. Budapesttől csupán 25 km-re helyezkedik, így a fővárosiaknak ez a legközelebbi és legjutányosabb opció. Az itt található termálvíz az ízületi betegségek és gyulladások kezelésére, valamint ortopédiai és baleseti műtétek utókezelésre is alkalmas.

A fürdő jelenlegi területén egy nagy szabadtéri termálvizes medence várja a vendégeket.

  • Felnőtt napijegy: 1400 Ft
  • Nyugdíjas, diák, gyermek napijegy: 1000 Ft

Szálláshelyek a Veresegyházi Termálfürdő közelében>>>

Halasthermál Gyógyfürdő – 1400 Ft

A kiskunhalasi fürdő alkálihidrogén-karbonátos, fluoridos és jódos hévízösszetételénél fogva reumatológiai megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, baleseti sérülések utókezelésére, műtétek utáni rehabilitációra, mozgásszervi betegségek, ideggyógyászati megbetegedések, és perifériás keringési betegségek gyógyítására is alkalmas.

Fedett gyógyvizes termálfürdő, úszó- és gyermek medence várja az idelátogatókat. A nyári szezonban további 3 medence üzemel a kiskunhalasi strandfürdő területén.

  • Felnőtt napijegy: 1400 Ft
  • Nyugdíjas, gyermek napijegy: 1100 Ft

Szállások a Halasthermál Gyógyfürdő közelében >>>

Paksi Gyógyászati Központ És Gyógyfürdő – 1690 Ft

A paksi gyógyvíz kiemelkedő gyógyhatású, sós (kloridos) fürdő, mely javítja a helyi anyagcserét, emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású, valamint az immunrendszert is hosszú ideig aktivizálja. 3 gyógymedence várja a luxus környezetben pihenni vágyókat.

  • Felnőtt napijegy: 1690 Ft
  • Kedvezményes belépő: 1290 Ft

Paksi szállások >>>

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő – 2300 Ft

Az Észak-magyarországi régióban található fürdőben október és április vége között váltható a legkedvezőbb, szezonon kívüli jegy.

legolcsóbb termálfürdő
Bogácsi gyógyfürdő

A bogácsi gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reumatikus, ízületi, mozgás- és légzőszervi és bőrgyógyászati betegségek gyógyulását, de törések utókezelésénél is hasznos. Kiválóan alkalmazható nőgyógyászati, prosztata-, epe- és májbetegségeknél, gyomorhurut esetében.

A szezonon kívüli időszakban egy fedett és három nyitott medencében lehet megmártózni.

  • Felnőtt napijegy: 2300 Ft
  • Kedvezményes belépő: 2000 Ft

Nosztalgia Fürdő – 1750 Ft

Az Nosztalgia fürdő szuper alternatíva lehet a szomszédos Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdő****+superior helyett, hiszen árban az utóbbi harmadért élvezhetjük az egerszalóki termálvizet. Három gyógyvizes medencével rendelkezik. Hétvégente éjszakai fürdőzésre is van lehetőség.

legolcsóbb termálfürdő
Nosztalgia Fürdő
  • Felnőtt napijegy: 1750 Ft
  • Nyugdíjas és diák napijegy: 1350 Ft

Legromantikusabb vendégházak Eger közelében>>>

Dandár Gyógyfürdő – a legolcsóbb budapesti termálfürdő – 2200 Ft

Ha a fővárosban szeretnéd élvezni a magyar hévíz áldásos hatását, akkor a legolcsóbb opcióként a Dandár Gyógyfürdőt válaszd. Ha még nem hallottál a IX. kerületben megbúvó fürdőről, akkor gondolhatod, hogy valószínűleg a turisták sem, így kevésbé lesz zsúfolt, mint a drágább és közismertebb társai. A felnőtt hétköznapi belépő árát úgy tudod még jobban lefaragni, ha a 2 órás termál belépőt veszed igénybe (kizárólag 17 óráig), és így 1600 Ft-os áron élvezheted a Magyar Termékdíjas helyet.

legolcsóbb termálfürdő
  • 3 beltéri gyógymedence és 2 kültéri is vár rád
  • egészségügyi szempontból ízületi betegségekkel küzdőknek, illetve porckorongsérv és
  • idegzsábák esetén javasolt
  • Felnőtt napijegy: 2200 Ft
  • Nyugdíjas, és gyermek belépő: 1700 Ft

Kamilla Gyógyfürdő – 2100 Ft

A balmazújvárosi Kamilla Fürdő közel fekszik Debrecenhez és Hajdúszoboszlóhoz, egyedi hangulattal, szezonálisan üzemelő stranddal, illetve egész éven át nyitva tartó fedett élmény, gyermek és gyógymedencékkel várja a kikapcsolódásra vágyó családokat. A gomba, a nyakzuhany, és a fúvókák sokak kedvenc élményelemei, a gyerekek pedig a gyermekmedencét és játszóházat kedvelik leginkább.

Programok a közelben >>

A gyógyvíz kiváló hatással van a gerinckopásos betegségekre, ízületi gyulladásokra, illetve a sérülésekre is.

  • Felnőtt napijegy: 2100 Ft
  • Nyugdíjas, gyermek, diák napijegy: 1500 Ft

Szálláshelyek a Kamilla Gyógyfürdő közelében >>

Csajda fürdő – 900 Ft

Az egész évben nyitva tartó Csajda Fürdő Kalocsán várja vendégeit termál- és úszómedencéivel, wellness szolgáltatásaival és gyógyvízével. A fürdőben két 35 fokos termálvizes medence található, emellett különféle gyógyszolgáltatások – szauna, masszázs, gyógytorna, gyógyúszás – vehetőek igénybe.

Programok a közelben >>

Csajda fürdő

A gyógyvíz ízületi betegségek és mozgásszervi problémák kezelésére ajánlott.

  • Felnőtt napijegy: 900 Ft
  • Nyugdíjas, diák, gyermek napijegy: 600 Ft

Szálláshelyek a Csajda fürdő közelében >>

Leányfalu Termálfürdő – 2400 Ft

A Leányfalun található termálfürdő hamisítatlan retro hangulattal, strandos ízekkel, és számos medencével várja azokat, akik a Dunakanyar egyik legszebb részén szeretnének feltöltődni. A strand családi kikapcsolódáshoz is remek választás.

Programok a közelben >>

A gyógyvízben való fürdőzéstől a mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek panaszainak csökkenése és gyógyulása várható, emellett a víz megnyugtat, csökkenti, vagy megszünteti az ideg- és izomfájdalmakat.​

Leányfalu Termálfürdő
  • Felnőtt napijegy: 2400 Ft
  • Nyugdíjas, diák, gyermek napijegy: 1400 Ft

Szálláshelyek a Leányfalu Termálfürdő közelében >>

Miután megtaláltad a tökéletes (és lehetőleg legolcsóbb) termálfürdőt, nincs más hátra, mint kiválasztani a hozzá legközelebb eső szálláshelyet is! Válogass a szallas.hu kínálatából! >>

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
7%
Vicces
Vicces
2%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
2%