Programok hétvégéreBarátokkalŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTéli tájolóWellness + Hotelek

5+1 magyarországi szaunaszeánsz év végére

1 perces olvasási idő

Szaunázni jó és egészséges. Az élményt tovább fokozhatjátok a szaunaszeánszokon. Nézzünk néhány magyarországi helyszínt, ahol szaunaszeánsz van novemberben és decemberben!

5+1 magyarországi szaunaszeánsz novemberben

Nézzük, mi is történik egy szaunaszeánsz során!

A szeánszot egy szaunamester celebrálja. Ő a vendégekkel egyetemben a szaunában tartózkodik; általában textilben. A benti hőérzetet úgynevezett ráöntésekkel fokozza. Azaz mindenféle aromás szubsztanciákat löttyint a szaunakályhára. A legváltozatosabb, kellemes illatok és aromák kerülnek elő. Majd egyszer csak törülközőjét a levegőben suhogtatva nekilát keverni a forró levegőt a vendégek körül, ami tovább fokozza a hőség érzetét, de mégis nagyon kellemes és az illatok mindenhova eljutnak. De ami a legyezésben a legfontosabb, hogy így jóval több méreganyag tud távozni a szervezetünkből.

Szauna kisokos – segítünk, hogy melyik típust válaszd! >>

A szaunamesterek tapasztalatom szerint beszédes emberek, kérdezzetek tőlük bátran; leginkább szaunázással kapcsolatban. A szaunamester nem őrmester, de azért arra figyel, hogy mindnyájan a szabályait betartva élvezzétek a szaunázást. A szeánsz kicsit közösségi élmény is, ilyenkor a bent ülők könnyebben teremtenek egymással is kapcsolatot, különösen, ha a szaunamester tréfás kedvében van, bevonja a szaunázó nagyérdeműt.

TIPP: Azt mondják, hogy a szaunaszeánszot a szaunázás utolsó fázisára érdemes tartogatni. 

5+1 magyarországi szaunaszeánsz novemberben

Hol van szaunaszeánsz Magyarországon, novemberben és decemberben?

Harkányi Gyógyfürdő 

A Harkányi Gyógyfürdő novemberi szaunaszeánszait a hétvégékre időzíti. Azaz még szűk három hétvégétek van élvezni a narancsos peeling, kókuszvajas testápolás és aromás relax program áldásait megélni.

Harkányi szállások >>

Igali Gyógyfürdő 

A több szaunát is felvonultató Igali Gyógyfürdő is kitesz magáért novemberben, hétvégenként. Mézes kényeztetés, kávé variációk és egyéb nyalánkságok. Sőt, a november 16-17-i hétvégén még szaunamaraton is vár rátok. 

Igali szállások >>

Árpád Fürdő, Székesfehérvár 

Székesfehérváron heti bontásban találhattok szaunaprogramokat. Azaz a hét minden napján válogathattok sós, mézes, sós-mézes, tengeri sós és egyéb szeánszok között.

Székesfehérvári szállások >>

Hotel Lycium, Debrecen 

A hétköznapok fáradalmait pihenhetitek ki a debreceni szálloda szaunaprogramjain. A hónap hátralévő részében csütörtökön és szombaton mehettek álmás bőrradírra, csokis dörzsire vagy jeges mámorra.

Brigetio Gyógyfürdő, Komárom 

A komáromi fürdőben nem csupán a keddi, csütörtöki és szombati szaunaszeánszok várnak rátok, de november 24. a szaunázók napja lesz. Az egész nap csak az élvezettel teli megtisztulásról szól.

Komáromi szállások >>

 +1 Gyopárosfürdő, Orosháza 

„Gyopárosfürdőn is hamar közkedveltté váltak a szauna szeánszok, amelyek nem csupán egészségesek, de időtöltésnek sem utolsók” – olvashatjuk Gyopárosfürdő honlapján. Kár lenne megállapításukkal vitába szállni. Szombaton és vasárnap vannak a szeánszok.

Orosházi szállások >>

+Extra tipp: Kecskeméti Élményfürdő

A Kecskeméti Élményfürdő decemberben és januárban is szuper szaunaszeánszokkal vár! Ha már itt jársz, a fürdőben érdemes felkeresni a benti hullámmedencét, amit nem csak a gyerkőcök, de még a felnőttek is imádnak.

Kecskeméti szállások a közelben >>

De végül is ahány fürdő, annyi szaunaszeánsz, szóval nézzetek bátran körül és szülessetek újjá egy téli szaunaszeánszon! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock,  Hírös Sport)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%