ÍzkalandCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégéreVárosnézések

Libadalom Siófok – Libás finomságok hétvégéje Siófok belvárosában

1 perces olvasási idő

Nem telhet el az ősz Márton-napi programok nélkül Siófokon! A Balaton fővárosa különleges gasztroélményekkel és koncertekkel várja az érdeklődőket a rendezvényre. A gyermekbarát és kutyabarát Libadalom Siófok 2019. november 15-17. között csalogat bennünket a Fő térre.

Libadalom Siófok

Az ősz egyik kiemelkedő rendezvényére a Balaton környéki éttermeknek köszönhetően fenséges Márton-napi libás ételek hívogatják az érdeklődőket, akik újbort és magyar pálinkát is kóstolhatnak a hétvégén. Bár az ingyenes fesztivál tavaly nyitotta meg először a kapuit, idén már nagy várakozással gondolunk rá, hiszen a program családi kikapcsolódáshoz és baráti kiruccanáshoz is tökéletes választás. A háromnapos rendezvény alatt lehetőségünk lesz arra is, hogy bejárjuk Siófok legszebb részeit, és felkeressük a város főbb látnivalóit.

Libadalom Siófok
Siófok

Kik lesznek a fellépők a Libadalom Siófokon?

A fesztivál szervezői a koncertekkel a gyerekekre és a felnőttekre egyaránt gondolnak. Pénteken meghallgathatjuk a Jazzmin és a Starmachine zenekar koncertjét Kovács Áronnal, szombaton fellép a Csurgó gyerekzenekar, a Smooth Line feat. Szolnoki Dóra, a nap végén pedig Charlie ad koncertet. A rendezvény utolsó napján, vasárnap a Mézengúzok gyerekzenekar mellett fellép a The FreakEnd Zenekar és Odett is. 

A koncertek közben érdemes felfedezni a fesztivál kiegészítő programjait, a kulináris élmények és koncertek mellett ugyanis több szórakoztató esemény is várja az ide látogatókat. 

15 novemberi gasztroprogram
Libás finomságok

Milyen programokkal készül a 3 nap alatt a Libadalom Siófok?

A gyerekeknek a koncertek mellett a libás játszópark biztosan vidám perceket szerez majd, hiszen még a neve is izgalmasan cseng. 

Akik a vásárok láttán ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy fejest ugorjanak a portékák közé, azok számára is jó hírrel szolgálhatunk! A Libadalom Siófok ideje alatt gasztro és kézműves kereskedők termékeiből szemezgethetünk, akár magunknak otthonra, akár ajándékba is. Ki ne örülne egy üveg házi lekvárnak, méznek, vagy kézműves kiegészítőnek?

A szervezők azt ígérik, hogy a rendezvényen még a négylábú barátaink sem fognak unatkozni. Nyugodtan jöhetnek hát a kisebb-nagyobb kutyák is, akiket – hozzánk hasonlóan – biztosan szintén lenyűgöz majd a libás finomságok messziről csalogató illata! 

Programtippek és látnivalók Siófokon

A Libadalom Siófok programjai mellett érdemes felfedezni a városban található látnivalókat is. A főtértől nem messze fekszik a 16 ezer négyzetméter területű Millenium Park, amelyben egy csodaszép fehér pavilon, és a Mártírok szoborcsoport áll, utóbbi eredetileg Kaposvárra készült. 

Tipp: Szintén a belvárosban áll Siófok emblematikus jelképe, a 45 méter magas Víztorony, amelyben egy kávézó is működik. A kávézóhoz panorámalifttel juthatunk el, innen pedig csigalépcső vezet a nyitott teraszra, ahonnan bámulatos balatoni panoráma tárul elénk. Kihagyhatatlan program, ha Siófokon járunk! 

Libadalom Siófok

A Fő téren találjuk még a Széchenyi István szökőkutat, illetve több kiváló éttermet és cukrászdát is. Az árak igazán barátiak. A vízpart és kikötő felé tartva elhaladunk a Jókai park mellett, így érünk végül a Rózsakertbe, amely a Halászok szobra mellett fekszik. A belvárostól csak 10 perces, könnyű sétára vannak, érdemes megtenni az utat, hiszen a Balaton minden évszakban gyönyörű. 

Szállást keresel Siófokon? 

Hotel Yacht Wellness & Business Siófok ****

Hotel Yacht Wellness & Business Siófok ****

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok ****

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok ****

Hotel Azúr Prémium Siófok *****

Hotel Azúr Prémium Siófok *****

Hogyan lehet eljutni Siófok belvárosába?

Siófok Budapest belvárosától nagyjából 100 km-re fekszik, autóval, busszal és vonattal is könnyen megközelíthető. A tömegközlekedésben hétvégenként és a leterhelt időszakokban előfordulhatnak fennakadások, ezért célszerű folyamatosan követni az aktuális változásokat. Nyáron a hajómenetrendet is érdemes böngészni, ugyanis több balatoni településről indulnak hajójáratok Siófokra. 

  • Autóval: A fővárosból mindössze 1 óra alatt elérhető Siófok az M7-es autópályán vagy a 7-es számú autóúton keresztül. Fontos tudni, hogy az M7-es úton útdíjat kell fizetni. A parkolásért a belváros egyes részein fizetni kell, de a tavaszi-őszi időszakban parkolóhelyet mindig lehet találni.
  • Busszal: A buszok a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak Siófok autóbusz-állomásra. Innen a város főtere 5-6 perc sétatávolságra található, ezért a kisebb gyerekekkel is nyugodtan útnak lehet indulni, illetve az idősebb korosztály számára sem lesz megterhelő a távolság. 
  • Vonattal: A vonatok a Déli-pályaudvarról indulnak, de Kelenföldön is fel lehet rájuk szállni. A távolság 115 km, az út pedig attól függően, hogy gyors- vagy személyvonattal utazunk, nagyjából 1,5-2 óra. A vonatállomás a buszállomás mellett található, ezért a Fő tér innen kényelmes sétatávolságra van. 
Libadalom Siófok

Kiknek ajánljuk a programot?

  • családoknak kisebb gyerekekkel is
  • baráti társaságoknak
  • a kutyás kikapcsolódások kedvelőinek
  • a gasztroélmények szerelmeseinek

A háromnapos hétvégére érdemes szállást foglalni Siófokon. A szallas.hu kínálatában remek szállások szerepelnek!

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%