ÍzkalandBarátokkalŐszi élményszüret

5 októberi gasztroprogram

1 perces olvasási idő

Októberben sem kell lemondanotok a szórakoztató programokról és a gasztronómiai élményekről. Ebben a hónapban is központi szerepet kap a bor és a szüret, de a halételek, a kolbász és a kürtőskalács kedvelői is találnak maguknak megfelelő hétvégi eseményt, ha szórakozni vágynak.

Villányi Vörösbor Fesztivál

A villányi borok kedvelőinek mindenképpen érdemes a borvidékre látogatni október 4. és 7. között. A Vörösbor Fesztiválon a klasszikus pincelátogatáson és borkóstolón túl traktoron járhatjátok be a dűlőket, a Bormúzeumban pedig a környék történetét is közelebbről megismerhetitek. A Borakadémián környékbeli borászok tájékoztatnak a szakma egészen apró részleteiről is. Esténként a szervezők koncertekkel várják a látogatókat.

A legjobb villányi szálláshelyek ide kattintva>>

Kedvezményes villányi programjainkat itt találod

Forrás: Facebook – Villányi Vörösbor Fesztivál

Borhíd Fesztivál és Borünnep – Esztergom

Több mint száz borfajtát kóstolhattok Esztergomban október 5-től 7-ig, az ország minden híres borvidékéről. A jó borok mellé pedig gasztronómiai különlegességeket próbálhattok ki és nem maradhat el a vásár sem. A Borhídon azonban nem csak a felnőttek szórakoznak majd jól, hiszen a legkisebbek számára az Erzsébet park igazi vidámparkká alakul. A jó hangulatról a Wellhello, a Brains és az Animal Cannibals gondoskodnak.

A legjobb esztergomi szálláshelyek ide kattintva>>

Kedvezményes esztergomi programjainkat itt találod

Forrás: Facebook – Borhíd Fesztivál és Borünnep

Siófoki Halfesztivál – Siófok

Október 6. és 8. között minden a halról szól majd Siófokon. A halkülönlegességek mellett látványos akváriumok is várnak titeket és nem maradhat el a főzőverseny sem. A gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt és a FilmMaraton keretén belül halas mesék szórakoztatják őket. Esténként többek között Szabó Balázs Bandája, Caramel és a Mary PopKids zenéjére bulizhattok.

A legjobb siófoki szálláshelyek ide kattintva>>

Kedvezményes siófoki programjainkat itt találod

Forrás: Shutterstock

Disznótoros Kolbászfesztivál

Az igazi vidéki jó hangulat érkezik meg Budapestre október 12-én és ott is marad egészen 14-ig. A Disznótoros Kolbászfesztiválon 250 féle kolbászból és különböző disznótoros ételekből válogathattok kedvetekre, 3 kolbász utcában, és a gasztro utcában, de lesz kézműves vásár, ital kóstoltatás és tájház múzeum is. Ahogy egy jó disznótor után illik, esténként mulatságot is tartanak majd. Ha gyerekekkel érkeztek, a népi játszótéren ők is jól fogják érezni magukat.

A legjobb budapesti szálláshelyek ide kattintva>>

Kedvezményes budapesti programjainkat itt találod

Szüreti Fesztivál – Balatonfüred

19-től három napon át a szüret kerül a középpontba Balatonfüreden. A hagyományos szüreti felvonulás keretén belül nézzétek meg a borlovagrendek menetét és kóstoljátok meg a Balaton borait – most 25 borász kínálatából válogathattok. Emellett nem maradhat el a kirakodósvásár, a must kóstolás és a máglyagyújtás sem.

A legjobb balatonfüredi szálláshelyek ide kattintva>>

Kedvezményes balatonfüredi programjainkat itt találod

Forrás: Facebook – Balatonfüred Honlapja

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%