5 program a Magyar Kultúra Napjára

Élményturizmus - kalanDorka 2019-01-22
kalandorka

1989 óta minden évben, január 22-én megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, emlékezve arra, hogy ezen a napon 1823-ban Kölcsey Ferenc megírta a Himnuszt. Idén is országszerte szerveznek múzeumi programokat, hogy megemlékezhessünk erről a jeles napról. Most összegyűjtöttünk nektek néhány múzeumot, ahová érdemes ellátogatni ebből az alkalomból.

Magyar Nemzeti Múzeum – Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeumba látogatók Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából emlékezhetnek meg a költőről “Az új Magyarország költője” előadás keretein belül.

Ezen a napon kivételesen este 8 óráig tekinthető meg Az ismeretlen Görgei című kiállítás, mely az egykori tábornokkal kapcsolatos ellentmondásos információkra fekteti a hangsúlyt. A rendszerváltást megidéző Közös időnk – 1989 kampány is ezen a napon veszi kezdetét.

Kattints a legjobb budapesti szállásokért>>

Még több információ a Magyar Nemzeti Múzeumról

Ráday Múzeum – Kecskemét

Január 22-én, a jeles nap alkalmából ingyenesen látogatható a Ráday Múzeum. “A kulcsra zárt szoba titkai” című új kiállítás, mely egy biedermeier szobában került berendezésre, Muraközy János, kecskeméti festő életét mutatja be, korabeli bútorokkal, használati tárgyakkal, képekkel.

A festő maga is részt vett a szabadságharcban, majd bujdosni kényszerült, így életére is igaznak bizonyulnak a korábban íródott Himnusz sorai.

Kattints a legjobb kecskeméti szállásokért>>

Még több információ a Ráday Múzeumról

Göcseji Múzeum – Zalaegerszeg

A Göcseji Múzeum rövid előadásokkal emlékezik a Magyar Kultúra Napján 2019-ben. Január 23-án a “Pillanatképek” segítségével a látogatók bepillantást nyerhetnek a múzeum aktuális kutatásainak eredményeibe. Többek között a zalaegerszegi és fenékpusztai régészeti leletekről, a vállusi pálos kolostorról, a nagykanizsai alsóvárosi templom rejtelmeiről és vöcköndi orgona restaurálásáról is szó esik majd.

Kattints a legjobb zalaegerszegi szállásokért>>

Még több információ a Göcseji Múzeumról

József Attila Emlékház – Balatonszárszó

Arany és Petőfi barátságának két évét bemutató színpadi játékkal várják az érdeklődőket január 27-én, a József Attila Emlékházban.

József Attila Emlékház

Az ingyenes előadáson a két költő eltérő jellemének bemutatása mellett a nézők a 19. századi mindennapjaikba, és személyes csatáikba is betekintést nyerhetnek.

Kattints a legjobb balatoni szállásokért>>

Még több információ a József Attila Emlékházról

Munkácsy Mihály Emlékház – Békéscsaba

Január 22-én 18 órától ismét bemutatásra kerül az Egy géniusz története virtuális kiállítás a Múzsák Termében.

Munkácsy Mihály Emlékház

Munkácsy Mihály születésének 175. éve alkalmából megismerhetjük a festő életművét a kor hangulatát megidéző zenei aláfestéssel, érdekességekkel, és különleges tényeket felvonultató narrációval egybekötve.

Kattints a legjobb békéscsabai szállásokért>>

Még több információ a Munkácsy Mihály Emlékházról