Programok hétvégéreTéli tájoló

5 program a magyar kultúra napjára

2 perces olvasási idő

1989 óta minden évben, január 22-én megünnepeljük a magyar kultúra napját, emlékezve arra, hogy ezen a napon 1823-ban Kölcsey Ferenc megírta a Himnuszt. Idén is országszerte szerveznek különböző kulturális programokat, hogy megemlékezhessünk erről a jeles napról. Most összegyűjtöttünk nektek néhány helyet, ahová érdemes ellátogatni ebből az alkalomból.

5 program a magyar kultúra napjára

Monor

A magyar kultúra napján 2024. január 22-én 18:00-tól Benkő Péter tart előadást a Vigadó Kulturális és Civil Központban Monoron. Témája a honfoglalástól napjainkig tartó időszakot öleli fel, hogy a különböző korok írói, művészei hogyan alkottak és minként éltek. Az est a „Magyarok a Kárpát medencében” címet viseli, belépőjegyet pedig a tixa.hu oldalán lehet beszerezni 2023-ban 3000 forintért, 2024-ben pedig 3500 forintért. Az előadás során felcsendülnek megzenésített versek és népdalok is.

Megismernéd Monor városát? A következő szállásokat ajánljuk erre: 

Nyerges Hotel Termál ***+superior Monor

Ha felfedeznéd Monor városát, akkor foglalj szállást egy hosszú hétvégére a Nyerges Hotel Termálba, amely Közép-Európa legnagyobb nádfedeles szállodája. Kellemes, vidéki környezet, hatalmas park, valamint egy jól felszerelt wellnessrészleg vár.

Nádas Tó Park Hotel**** Vasad

Monortól nem messze található Vasad városa, ahol helyet kapott a Nádas Tó Park Hotel. A friss levegő, a természet hangjai és a nosztalgikus hangulat azonnal magával ragad majd, a kényelmes szobák és a finom ételek pedig fokozzák majd a pihenésed. Érkezz akár családdal, akár barátokkal és gyűjts felejthetetlen élményeket!

Foglalj szállást Monoron vagy a környékén >>

Ajka

A magyar kultúra napja alkalmából 2024. január 22-én 17 órakor Ajka városa ünnepi műsorral és egy különleges kiállításmegnyitóval készül. Ennek az eseménynek ad majd helyszínt a Nagy László Művélődési Központ, ahol Csabai Tibor, az Ajkai Grafikai Műhely vezetője mond majd beszédet. Emellett fellépéssel készül a Bodza együttes is, valamint a zenés előadás után az Ajkai Képzőművészeti Egyesület kiállítása is megtekinthető a helyszínen. 

Maradnál még Ajkán? Ezek a szállások sok szeretettel várnak:

Volcz Birtok Ajka

Erdős területen, a Somló-hegy közelében található a Volcz Birtok, amelyet kívül és belül is a visszafogottság jellemez. Ez a családias jellegű apartman a természet energiáit használja a vendégei kényelmének érdekében, valamint kényelmes szobákkal és nagy terekkel gondoskodik a tökéletes pihenésről.

Fitromax Szabadidőközpont és Panzió Ajka

Az ajkai Csónakázó Tó közelében került kialakításra a Fitromax Szabadidőközpont és Panzió, amely az aktív kikapcsolódást kedvelők számára lesz ideális választás. 300 négyzetméteres fitneszterem mellett egy fallabdapálya és több pingpongasztal is a vendégek kényelmét szolgálja, a wellnessrészlegen pedig többféle szauna, jakuzzi és egy gőzkabin is használható.

További szállások Ajkán >>

Balatonfüred

A magyar kultúra napja alkalmából Balatonfüredre is várják az irodalom iránt érdeklődőket. Az ünnepi előadások két helyszínen tekinthetőek meg, egyik a Vaszary Galéria, másik pedig a Szőcs Géza Irodalmi Szalon. A pontos program még nem került nyilvánosságra, további információkért érdemes felkeresni a város honlapját.

Balatonfüred januárban is gyönyörű, válassz szállást az alábbiak közül:

Taverna Vendégház és Étterem Balatonfüred

A Tagore sétánytól és a hajóállomástól mindössze 100 méterre található a Taverna Vendégház és étterem, amely 5 külön bejáratú apartmannal rendelkezik. Az épület földszintjén található az étterem, ahol érkezéskor welcome drinkkel, az ott tartózkodásuk alatt pedig finom reggelivel várják a látogatókat.

Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred****+superior

A természetes anyagokból készült szálloda tökéletesen illeszkedik a meseszép környezetbe, ahol helyet kapott. Közelében található a népszerű Tagore sétány, amely télen is különleges látványt nyújt. Harmónia és visszafogott elegancia jellemzi a szállást, ahol a pihenésre és a kikapcsolódásra koncentrálhatsz.

Balatonfüred télen is csodás >>

Dunaföldvár

A nagyar kultúra napján 2024. január 22-én 18 órakor Dunaföldváron a Művelődési Házban Wunderlich József színművész zenés-verses műsorával kezdődik az este. A csodás kulturális élményt kiegészítve átadásra kerülnek a Dunaföldvár Kultúrájáért és az Év Mecénása díjak is. Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyre a Földvári Kultúra oldalán lehet jelentkezni.

Maradj Dunaföldváron a hétvégére:

Panoráma Üdülőfalu Dunaföldvár

A város felett található Panoráma Üdülőfalu nem véletlenül kapta a nevét. Területéről csodás kilátás nyílik a Dunára, valamint a vadregényes környékre, amely körül veszi. A házak 4-5 fő befogadására képesek, így akár családdal vagy barátokkal is érkezhetsz.

Gábor Pál 1. Apartman Dunaföldvár

A város központjában található apartman 5 vendég számára biztosít kényelmes pihenést. Gyalogosan 10 perc alatt elérhető a Dunapart, számtalan vendéglő és kávézó, valamint a Gyógyfürdő és a „Kálvária” hegyen található kilátó. A ház körül ingyenes a parkolás.

További szállások Dunaföldváron és a környékén >>

70 éves a magyar diafilmgyártás – Budapest

A Klebersberg Kultúrkúria a 70 éves diafilmgyártást ünnepli a magyar kultúra napjával összekötve. Ennek megünneplésére január 12. és február 11. között egy különleges kiállítás tekinthető meg a helyszínen, díjmentesen.

Január 21-én 70 irodalmi mű egy-egy diafilm illusztrációját, 32 grafikusművész alkotását mutatják majd be, előtte pedig január 20-án Szalai Kriszta és Molnár Levente színművészek előadásában, Hevesi Imre zenéje mellett egy diafilm délután megrendezésére kerül sor. Utóbbira 1000 forint belépődíjat kérnek el.

Budapest számos látnivalót rejt, fedezd fel mindet és foglalj szállást a fővárosban:

Mediterrán Hotel Budapest****

A szálloda Buda szívében, a Gellérthegy lábánál helyezkedik el, ahonnan könnyen megközelíthető a belváros és a nevezetességek. A hotel dolgozói rendkívül kedvesek, a szállás maga pedig családias és modern. A kertben kialakított télikert a hideg időben is csodálatos helyszín a kikapcsolódásra, a pihenés fokozására pedig egy szauna és egy jakuzzi is elhelyezésre került a szállodában.

Camille Apartmanhouse Budapest

Az apartman egy négyszintes lakóház Budán, ahol összesen 17 teljeskörű lakóegységet alakítottak ki. Érintésmentes ki – és bejelentkezéssel, modern bútorokkal, saját fürdőszobával és teljesen felszerelt konyhával várják a vendégeket. A két házigazda rendkívül kedves, így csak a pihenésre és a látványosságokra kell koncentrálnod, ha a Camille Apartmanhouse-t választod Budapesten!

Irány Budapest >>

A magyar kultúra napja alkalmából több előadás is megrendezésre kerül, amelynek keretein belül kicsit közelebb kerülhetsz a magyar irodalom nagyjaihoz. Ha felfedeznéd hazánk többi tájegységét is, nézz körül az ajánlataink között és foglalj még ma!

(Fotók: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%