Horvátország

Fesztiválok Horvátországban, ahová érdemes már most lefoglalni a szállásodat

3 perces olvasási idő

Térképezd fel a legjobb horvát fesztiválokat, és táncolj hajnalig egy színes, vidám koktél és a barátaid társaságában! Összegyűjtöttük, melyek azok a fesztiválok Horvátországban 2024-ben, ahol garantáltan emlékezetes lesz a kikapcsolódás. 

Fesztiválok Horvátországban – 10 fergeteges buli, ami nem kezdődhet el nélküled!

Horvátország változatos zenei fesztiválokkal kényezteti a látogatókat. Olyannyira, hogy ez az ország Európa egyik legjobb fesztiválhelyszíne, ahova minden nyáron több ezer ember özönlik a zene és a hangulat kedvéért. Vessünk egy pillantást Horvátország legjobb nyári zenei fesztiváljaira!

1. Sonus Festival, 2024. augusztus 18-22.

Helyszín: Pag

Képzeld el, hogy egy napos szigeten bulizol, néhány lépésre a strandtól, és a kedvenc zenéid szólnak. Jól hangzik, nem igaz? 

Szállások Pag szigetén >>

A Sonus az egyik legjobb techno fesztivál, amely a techno úttörőit és underground művészeit sorakoztatja fel. Ez az ötnapos ünnepség az iparág legjobb elektronikus zenei előadóival büszkélkedhet.

Szállástipp: Apartmani Dar Pag

A szálláshely négy ízlésesen berendezett apartmannal vár Pag szigetén, mindössze 200 méterre a legközelebbi strandoktól. Az apartmanoknál grillezési lehetőség is van. 

Szállástipp: Hotel Plaža Pag

A kis családi szálloda közvetlenül a tengerparton fekszik, 1500 méterre Pag óvárosától. A szállodának saját kültéri medencéje, étterme és kávézója van, emellett saját garázzsal és parkolási lehetőséggel rendelkezik. 

2. Ultra Europe, 2024. július 12-14.

Helyszín: Split

Ezt a fesztivált bizonyára nem kell részletesen bemutatnunk, az Ultra Europe az egyik legnagyobb zenei fesztivál, amelyet minden évben nyáron rendeznek meg. 

A legjobb szálláshelyek Splitben >>

A rendezvény lenyűgöző tűzijátékokkal, füstágyúkkal és fergeteges hangulattal várja a szórakozni vágyó közönséget 2024 júliusában. 

Fesztiválok Horvátországban, ahová érdemes már most lefoglalni a szállásodat
Ultra Europe fesztivál (Forrás: ultraeurope.com)

Szállástipp: Apartman Anabela Split

A 2 férőhelyes apartman ideális választás horvátországi nyaraláshoz, de akár a fesztiválok idején is megszállhatsz itt. A wifi és a légkondi is ingyenesen használható, a legközelebbi strand 1,2 km-re fekszik.   

Szállástipp: Apartman Minka Split

A 6 férőhelyes apartmanban kényelmesen elférsz a barátokkal, ráadásul a legközelebbi kavicsos strand csak 800 méterre található. A környéken búvárkodásra, hajózásra, kerékpározásra és túrázásra is van lehetőség.

TOP 10 apartman Splitben >>

3. Outlook Festival, 2024. július 25-29.

Helyszín: Tisno

Ha olyan fesztivált keresel, amely ötvözi a drum and bass, az elektronikus és a grime zene legjavát, akkor feltétlenül vedd fel a bakancslistádra az Outlook fesztivált

Szállások Tisno környékén >>

Ez a horvát fesztivál valóban egyedülálló, Európa legnagyobb Dubstep fesztiváljaként tartják számon.

Szállástipp: Judit Apartmanház Tisno

A kétszintes épületben 3 kényelmesen berendezett apartman várja a vendégeket. A legközelebbi kavicsos strand csupán 50 méterre található, a környéken vízi biciklizni, csónakázni és kerékpározni is lehet. 

Szállástipp: Maria House Tisno

A kellemesen tágas és modern tengerparti apartman szobáihoz terasz vagy erkély is tartozik, így a naplementében és a napkeltében is szabadon gyönyörködhetsz. A környéken hajózásra, vitorlázásra, csónakbérlésre és horgászatra is érdemes időt szánni. 

4. Hideout Festival, 2024. június 23-27.

Helyszín: Novalja

A fesztiválok Horvátországban gombamód szaporodnak, ám a Hideout fesztivál 2011 óta Európa egyik vezető elektronikus zenei fesztiválja

Szállástippek Novalja közelében >>

A rendezvény a világ legkiválóbb elektronikus zenei előadóit hozza össze öt napra és éjszakára, az öt szabadtéri tengerparti színpadon felejthetetlen buli várja a lelkes közönséget. 

Szállástipp: Villa TIna Novalja

Dönts a 12 apartman egyike mellett, élvezd a különleges hangulatú szálláshely panorámáját, és kényelmes szobáinak vendégszeretetét. A villának saját napozóterasza és kültéri medencéje is van. 

Szállástipp: Rusty Anchor Novalja

A 4 férőhelyes kutyabarát apartman Novalja város dinamikusan fejlődő, új építésű apartmanokkal tarkított részén található. A közelben több strand, valamint éttermek, bárok és boltok szolgálják a vendégek kényelmét. 

5. Sea Star Festival, 2024. május 23-26.

Helyszín: Umag

A horvátországi fesztiválszezont a Sea Star fesztivál indítja a Stella Maris lagúnában. A lagúna Umag városában, a lélegzetelállító Isztriai-félsziget mentén található, amely nyáron minden évben látogatók ezreit vonzza.

Top szállások a közelben >>

A korábbi években a Sea Star felállásában olyan nagynevű művészek voltak jelen, mint Robin Schultz, Dimitri Vegas & Like Mine és Paul van Dyk. 

Szállástipp: Apartmani Alex Umag

Az apartman Punta területén fekszik, mindössze 500 méterre a homokos strandtól és 1,1 km-re Umag központjától. Az udvaron közös használatú kis taverna található, konyhával, kandallóval, asztallal és padokkal. 

Szállástipp: Apartmani Vlado Umag

Az apartman Umag-Punta központi részén található, 900 méterre egy homokos és ugyanilyen távolságra egy sziklás strandtól. A közös kerthelyiségben grillsütő, kerti zuhanyzó és kerti bútorokkal felszerelt pavilon szolgálja a teljes kikapcsolódást.

6. Lighthouse Festival, 2024. május 29. – június 2.

Helyszín: Tar

A Lighthouse fesztivál napjainkban a hang-, zene- és audiovizuális művészet összefonódásának nemzetközileg elismert fesztiválja. 

Szállástippek a környéken >>

Irány az érintetlen Isztriai-félsziget, ahol féktelen bulizás és hamisítatlan tengerparti hangulat vár!

Szállástipp: Apartmani Fiorela Tar

A modern, légkondicionált és ízlésesen berendezett apartmanok Tar kisvárosban találhatók, 5 km-re Novigradtól. A közös lakóházban úszómedence, nyugágyak, napernyők, szabadtéri zuhanyzó, hordozható gázgrill és biliárdasztal áll a vendégek rendelkezésére.

Szállástipp: Apartments Boris Poreč

A 3 apartman, amelyben összesen 10 fő fér el kényelmesen, ideális választás olyan baráti társaságnak, aki a fesztiválozás mellett nyaralni, sütögetni és búvárkodni is szeretne. Az apartmanban ingyenes a wifi, a légkondi és a parkolás.  

TOP 10 szállás Porečben >>

7. LMF Festival, 2024. június 7-8. 

Helyszín: Zágráb

Az LMF fesztivál Horvátország egyik legfiatalabb fesztiválja, amely biztosan feldobja a nyaradat a világszínvonalú előadókkal. Ez a pörgős fesztivál a fővárosban, Zágrábban zajlik, a Jarun-tó partján.

Top szállások Zágrábban >>

Fesztiválok Horvátországban, ahová érdemes már most lefoglalni a szállásodat
LMF Festival, Zágráb (Forrás: lmffestival.com)

Szállástipp: Apartman Ive Zagreb

A 2 férőhelyes apartman tárt karokkal várja azokat a párokat, akik hangulatos, teraszos szálláshelyet keresnek Zágrábban. Ha városnézést is terveztek, érdemes tudni, hogy a Szent Márk templom csupán 1.1 km-re fekszik az apartmantól.

Szállástipp: Apartment Sweet Dreams Zagreb

Az ízlésesen berendezett, modern apartman egy társasházban található, 50 méterre a legközelebbi étteremtől. Ideális választás olyan párok, barátok számára, akik sok időt töltenének a szálláshelyen kívül, így leginkább csak alvásra térnének vissza a szálláshelyre. 

8. Day & Night Festival, 2024. július 15-18.

Helyszín: Novalja

10 év kihagyás után visszatér a híres Day & Night fesztivál, ami minden eddiginél őrültebbnek ígérkezik. Fergeteges bulik, hajnalig tartó szórakozás és az elektronikus zene legjobbjai várnak rád itt ezen a nyáron.

Szállások a közelben >>

Szállástipp: Apartman Luka Novalja

Ha olyan apartman keresel, aminek saját medencéje, napozóterasza és kényelmes szobái vannak, ez a szálláshely ideális választás számodra. Élvezd a horvát fesztiválok mellett a térség lebilincselő hangulatát is!

Szállástipp: Apartmani Mark Novalja

Nagyobb baráti társasággal keresel szálláshelyet a településen? Az 5 apartmanban összesen 22 fő fér el kényelmesen, így egy helyen pihenhettek, miután végigbuliztátok az éjszakát. Az apartmanoknál a parkolás ingyenes.

9. Dekmanetel Selectors Festival, 2024. augusztus 22-26.

Helyszín: Tisno

A fesztiválok Horvátországban igazán elkényeztetik a közönséget, a Dekmanetel Selectors fesztivál azonban olyan pici, hogy csak 2000 jegyet adnak el az ötnapos eseményre. 

Top szállások Tisno közelében >>

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy minden nap a legjobb DJ-k pörgetik a zenéket az Adriai-tenger partján fekvő településen? Vásárold meg a jegyed még ma! 

Szállástipp: Apartmani Djurdja Murter

Ez az állatbarát szálláshely ideális választás, ha a pihenést nem tudod elképzelni a kutyád, vagy éppen a macskád nélkül. A fesztiválozás mellett érdemes időt szakítani a kerti sütögetésre is, a legközelebbi homokos és sziklás strand csupán 50 méterre fekszik.  

Szállástipp: Camp Rehut Murter

Ha nagyon nagy a baráti társaságod, és mindannyian egy szálláshelyen szeretnétek megszállni a fesztivál ideje alatt, a legjobb helyen jársz. A kertben grillezni és bográcsozni is lehet, az étteremben pedig a mediterrán, az olaszos és a hagyományos konyha ízeivel is megismerkedhetsz. 

10. Bear Stone Festival, 2024. július 4-7.

Helyszín: Slunj

Slunj Horvátország szívében, félúton a tenger és Zágráb között fekszik a hegyekben, itt szervezik meg a Bear Stone fesztivált

Top szállások a közelben >>

A rendezvényen a desert, psychedelic, fuzz és stoner vonal mellett rengeteg kísérleti műfajjal találkozhatsz. Kár lenne kihagyni!

Fesztiválok Horvátországban, ahová érdemes már most lefoglalni a szállásodat
Bear Stone Festival (Forrás: bearstonefestival.com)

Szállástipp: Hotel Mirjana & Rastoke Slunj

A hotel családok és baráti társaságok számára is remek választás, a modern, hangulatos berendezés és a színes szolgáltatások emlékezetessé teszik a pihenést. A szálláshely közelében túrázni, kerékpározni és horgászni is lehet. 

Szállástipp: Guesthouse Rudine Slunj

Egy hosszabb horvátországi nyaraláshoz vagy akár egy kellemes hétvégéhez is nagyszerű döntés ez a szálláshely. A kertben grillezni és bográcsozni is lehet, a szobák vidámak, a tulajdonos pedig – a visszajelzések alapján – végtelenül kedves. 

Lenyűgöznek a fesztiválok Horvátországban? Bulizz hajnalig, foglald le a szállást hozzá még ma >>

Ha Horvátországban jártok, fedezzetek fel néhány szuper helyet is. Ebben a cikkünkben számtalan bakancslistás helyet találtok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    50 eldugott, robinzoni nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

    1 perces olvasási idő