Budapest és környékeCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégére

5+1 hely a Dunakanyarban, amit imádunk ősszel

2 perces olvasási idő
Szigetmonostor

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem van elegem a szürke hétköznapokból, és a kipufogógáz szagából. Hét közben alig várom, hogy kiszabaduljak a természetbe, ahol harapni lehet a friss levegőt, és ahol bármikor megehetek a Duna-parton egy kézműves hamburgert anélkül, hogy kapkodnom kellene. Olvashatok az árnyékban, miközben kacsák rohangálnak körülöttem. Végre büszkén állíthatom, hogy annyi ilyen helyet ismerek a Dunakanyarban, hogy egy kezemen meg sem tudom számolni. És nem is tartom titokban őket.

Szentendre, Duna-korzó

A Dunakanyar legjobb titkos búvóhelyei

Igen, mindenkinek kell egy búvóhely, amiről azt gondolja, hogy oda bármikor mehet. Akkor is, ha jó történik vele, és akkor is, ha rossz napjai vannak. A Dunakanyar tele van szuper hotelekkel, apartmanokkal, vendégházakkal és kempingekkel, csak rajtunk múlik, hogy melyikben szállunk meg szívesebben. Teljesen mindegy, hogy a Duna melyik partján vágyunk egy pohár jó borra vagy csodaszép panorámára, nem tudunk rossz helyet választani. Mutatom, nekünk mi jött be igazán.

Stílusos szálláshelyek a Dunakanyarban

Bükkös Hotel & Spa****

Kabóca Vendégház Vác

Vadrózsa Panzió Szentendre

 

 

 

 

 

 

 

1.Vác – A nyugalom városa

Igazából nem azért tartom a nyugalom városának Vácot, mert ott soha nem történik semmi. Éppen ellenkezőleg. Ha városnézésre vágyunk, és közben szívesen megebédelnénk valahol (és közben elnyalogatnánk egy gombóc fagyit is), biztos, hogy ide látogatunk, és a fesztiválokat is imádjuk. Mindig elsétálunk a diadalívhez, a székesegyházhoz, és a Fehérek templomához, de a kedvencünk mégis a Duna-part.

Vác belvárosa

A Szent Erzsébet sétányra gyerekekkel, kutyákkal és biciklivel is érdemes kimenni délutánonként, akár piknikezni is, mert a naplemente látványa innen a legszebb Vácon. A környéken egyébként több helyen is lehet bérelni biciklit, és csónakot is, így ha kedvünk támad, bármikor evezhetünk vagy tekerhetünk is pár órát.

Váci szállások >>

Tipp:

Mindenképpen érdemes megnézni Vácon a Memento Mori kiállítást, illetve nagy kedvencünk a Pannónia Ház is, ahol a Vertel Tündérkert egyszerűen imádnivaló.

2.Göd – Csend és feltöltődés

Budapesttől alig 20 percre fekszik Göd, ahova minden alkalommal kimegyünk, ha tóparton szeretnénk reggelizni. Igazából mindenkinek szívesen ajánlom a Feneketlen-tó partjánál álló kis padokat, mert nem létezik, hogy itt ne töltődjön föl bárki egy nagyon hosszú és nehéz hét után.

Göd

A Feneketlen-tó története nagyon érdekes, mert a gödi téglagyár téglái erről a területről származtak, de ennek egy talajvíz betörés véget vetett. Gödön – Váchoz hasonlóan – biciklit és sárkányhajót is lehet bérelni, sőt, erősen ajánlott! Elvégre ez a Dunakanyar!

Tipp:

Biciklivel érdemes eltekerni a legendás magyar versenyló, Kincsem egykori istállójához, amelyet nemsokára felújított állapotban is meg lehet majd nézni.

3.Leányfalu, Duna-part

Amikor nagyon elegünk van a fejünk felett felhalmozódó teendőkből, felülünk a hévre és a buszra, és körülbelül fél óra alatt kiérünk a fővárosból Leányfalura.

Leányfalu

A Duna-parton gyakran meglátogatjuk a hajóállomást, ahol annak idején kofahajók álltak meg, hogy felvegyék a kiskereskedőket és a terményeiket. Ezen a vízparton fürdött régen Karinthy Ferenc és Móricz Zsigmond is a Dunakanyarban. A közelben remek lángost, palacsintát és cukrászsüteményeket lehet vásárolni, és a kacsák is örömmel köszönnek a parton a gyerekeknek. A bicikliút remek, érdemes kipróbálni.

Tipp:

A Dóra-patak mellett egy gyönyörű park és sétány található, aminek a végénél egy római kori őrtorony maradványait is körbe lehet járni. A Dunakanyar egyik legszebb része.

4.Visegrád, Sibrik-domb

A Sibrik-domb a Dunakanyar egyik legizgalmasabb helye. Itt állt ugyanis Visegrád első vára. Az itt álló erődítményt 325-330 között építették, és ma is látogathatóak a megmaradt romok.

Sibrik-domb Visegrádon

A 11-es útról nagyon könnyen megközelíthető, a Salamon-torony felső bejáratához közel található, a dunai panoráma pedig egészen elképesztő. Gyerekekkel is érdemes ide látogatni, esetleg össze lehet kötni a Fellegvár és a Királyi Palota felkeresésével. A Királyi Palota környékén található éttermekben fergetegesen jó reneszánsz ételeket eszünk minden alkalommal, ezt jó szívvel ajánljuk bárkinek.

Visegrádi szállások >>

Tipp:

Érdemes elhozni a fényképezőgépeket a Sibrik-dombhoz, mert itt nem lehet rossz fotót készíteni!

5.Szentendre – A romantika városa

A Duna korzó és a város macskaköves utcái minden turista számára kihagyhatatlan célpontok, mi mégsem ezért szeretjük Szentendrét.

Szentendre

Egy átlagos hétköznapon is tud újat nyújtani nekünk, szeretjük a múzeumait, templomait, és az utcákban megbújó remek kis boltokat. Innen mindig hozunk haza valami szuvenírt, mert nem lehet kihagyni a kézműves termékeket. Ezért gyakran kóstolunk helyben szörpöket, nyáron kézműves söröket, télen pedig forraltbort.

Tipp:

A Templomdombra mindenképpen érdemes felsétálni, mert innen látni lehet Szentendre belvárosának apró, kedves kis utcáit!

Szállások Szentendrén >>

+1 Szigetmonostor, Duna-part

Ha csak fél órát tudunk a Dunakanyarban tölteni, sokszor Szigetmonostort választjuk. Akár a horányi parton, akár a faluhoz közelebb eső vízparton vagyunk, mindig mosolygunk, mert tudjuk, hogy ez a hely igazán meleg szívvel vár bennünket. És rajtunk kívül bárkit. Ide járunk olvasni, megcsodáljuk a Szentendrei-sziget gyönyörű kis falvait, ismerkedünk a helyiekkel, és a kutyákat is magunkkal hozzuk mindig.

Szigetmonostor

Tipp:

A település fesztiváljait érdemes figyelemmel követni, mert mi mindig mesés élményekkel térünk haza róluk. Evezünk, helyi finomságokat kóstolunk, és a koncertek is kihagyhatatlanok.

A fent felsorolt élményeket fiatal pároknak, családoknak, és az idősebb korosztály képviselőinek is muszáj megtapasztalni, de a gyerekeket sem szabad otthon hagyni. Autóval, tömegközlekedéssel, és biciklivel is könnyedén megközelíthetők, és mindegyik remek kikapcsolódást jelent.

Szállást keresel a Dunakanyarban? Itt tudsz nézelődni >>

 

/Fotók: Kristóf Eszter/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLY GYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő