Tengerparti szállásokCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakáció

Olaszországi nyaralás gyerkőccel

1 perces olvasási idő

Végre eljött a várva várt nyaralás ideje! Ám kisgyermekkel nyaralni igazi kihívás, és itt nem csak magára az utazásra gondolok. Hiszen már a szálláshely kiválasztása is rengeteg időt és energiát vesz el tőlünk, szülőktől. Sok szempontot kell szem előtt tartani, hogy a család minden tagja valóban élvezze a pihenést. 

Szállás kiválasztása

Mondanom se kell, alaposan körbe néztem a rengeteg utazási kínálat között. Melyik tengerpartra merjek elindulni egy kétéves és egy négyéves örökmozgóval? Olaszországra esett a választásunk a közelsége miatt.

Közvelten, homokos tengerpartja lassan mélyüljön. Nagy játszótérrel és csúszdás gyerekmedencével rendelkezzen. Az étkezést meg tudjuk oldalni a szálláshelyen belül akár étteremben, de ha úgy tartja kedvünk, önellátók lehessünk, hogy elkészíthessük kedvenceinket.

Felkerestem a legnagyobb élménybeszámoló oldalakat is, ahol tovább szűkítettem a keresést a vendégértékelések alapján. Kifejezetten olyan szálláshelyre szűrtem, ahol globálisan jók a pontszámok a családbarát kategóriában. Az animátoros gyerekprogramok véleményezése is sokat nyomott a latba.

Képzeljétek, több éjszaka kutatás erdeményeképpen ráleltem a számunkra legideálisabb helyszínre
Jesolóban! A híres családbarát Waikiki kempingre esett a választásom! Igazság szerint ez már
szolgáltatásban több mint a hagyományos kemping kategória, inkább resort villageként lehet rábukkanni a neten. Egy helyen, magas színvonalon minden rendelkezésre áll, igazi jolly joker az egész család számára.

Kemping Jesolo területén

Utazás gyerekkel

Az út ideális esetben 6 óra, gyerekekkel néhány órát rá kell számolni, a pihenők miatt. Tudjuk, hogy akár 2-3 órás autózás is rémálom lehet a kicsikkel, de ezen mi, Anyukák tudunk változtatni. Próbáltam minden szituációra felkészülni, egy igazi „fegyverarzenállal” indultunk el, hogy megteremtsem a harmóniát és nyugalmat.

Mivel a sátrazást még korainak tartottam, így mobilházat béreltünk. Külön szoba a gyerekeknek, külön szoba a szülőknek, tágas nappalival, jól felszerelt konyhával és egy hatalmas terasszal a zöldben. Reggel kinyitva a teraszajtót szabadon rohangálhattak a gyerekek anélkül, hogy azon izguljak, éppen milyen veszélyhelyzetbe keverednek. Bevásárlást a helyi boltból oldottuk meg, és a saját ritmusunkhoz igazíthattuk az étkezéseket. Nem kellett feszélyezve éreznünk magunkat, mint egy étteremben, amikor a gyerekek már réges-régen fel s alá rohangálnak, mi meg csak épphogy hozzá kezdünk a falatozáshoz.

Programok a tengerparton

A tengerpart a kicsiknek egy hatalmas homokozót jelentett végeláthatatlan vízzel. Imádták! Ment a kagylógyűjtés, homokvárépítés, fürdés és lubickolás, rákhalászat egész nap. Ha nem mozdultunk volna ki a park területéről, akkor is szupernek értékelném az itt töltött 10 napot.

Becsületes turistaként mi még körbe néztünk Jesolóban, ellátogattunk a központba, elmentünk az egzotikus hüllőkkel teli Tropicarium Parkba, Sealife Aquariumba és megnéztük a homokszobor kiállítást is.

A fakultatív programokból nincs hiány. Míg az aktív víziporgramok kedvelőit Olaszország leghíresebb élményfürdő parkja, az Aqualandia hívogatja, addig a történelem és kultúra iránt érdeklődők sétahajóra szállva közvetlenül Velence megannyi titkát fedezhetik fel.

A gondos utánajárásnak és tervezésnek köszönhetően jobban nem is sikerülhetett volna a kirándulásunk! Feltöltődve, élményekben gazdagon, kipihenve tértünk haza. Kisgyerekes családoknak szeretettel ajánlom!

 

/Fotók: Pajor Csilla/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%