ÍzkalandBalcsi

5+1 kihagyhatatlan gasztrohely a Balatonnál

1 perces olvasási idő
  • Őszi programok és kipróbált helyek olvasóink ajánlása alapján
  • Magyarország ismert és kevésbé ismert helyei

A Balaton környékére érkezőket egész évben számos program, látnivaló, kirándulóhely várja, de egy igazi kiruccanáshoz a helyi fogások felfedezése is elengedhetetlen. Íme 5+1 gasztrohely Balaton ízeinek felfedezéséhez, amit közösségünk tagjai kipróbáltak és jó szívvel ajánlanak.

1. Papok Borozója

“A balatonszőlősi Papok Borozója az egyik kedvenc Balatoni éttermem. Meseszép kilátással, autentikus berendezéssel és fatüzelésű kemencében, helyi alapanyagokból készült fogásokkal várja a vendégeket. Elsősorban hagyományos ételek közül lehet választani, de bármi mellett is döntesz, mindenhez hozzátesznek valami különlegeset. 

Nem csak egy egyszerű étteremről van szó, hiszen miután jól laktál, nyugodtan heverészhetsz a függőágyakban, élvezheted a kilátást, vagy mehetsz az állatsimogatóba.”

Fotók: Hollik Dániel – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

2. Tihany-Apátsági Rege Cukrászda

“Ha Tihanyban jár valaki feltétlenül ajánlom, hogy térjen be a Rege Cukrászdába egy finom sütire, limonádéra vagy valamilyen levendulás kézműves termékre. A cukrászda 60 éve működik, remek kilátás nyílik a teraszról.”

Fotók: Beszteri-Ancsák Daniella – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

3. Taberna Infinito Étterem és Tapas Bár

“Kisapátiban található a Balaton legjobb tapas étterme, legalábbis véleményem szerint. A Taberna Infinito Étterem és Tapas Bár a Szent György-hegy oldalában kapott helyett, innen lélegzetelállító kilátás nyílik a Badacsonyra és a tanúhegyekre. Ugyanakkor elhelyezkedéséből fakadóan csak a bátraknak ajánlom a sétát, de kocsival kényelmesen megközelíthető. Az ételek isteniek, különféle tapasokkal és spanyol finomságokkal várják a vendégeket. Én a 2 fős tapas menüt nagyon ajánlom.”

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

4. Egy Csipet Nádas

“Siófokon is lehet csendes, madárdalos éttermet találni. Az Egy Csipet Nádas egy eldugott kis gasztrokuckó a Balatonnál, ahol elbűvölő erdei környezetben falatozhatunk. Teljesen egyedi hangulata van a helynek, az ételeket pedig mind ízek, mind tálalás terén művészi igénnyel állítják össze. Egyébként elég rövid az étlapjuk, inkább bisztrós jellegű, de minden héten előrukkolnak valami új finomsággal. Ha pezsdítőbb ízkalandra vágysz a strandos lángosnál, itt biztosan megtalálod. Érdemes előre foglalni, a házi limonádét pedig kötelező kipróbálni! 😁”

Fotók: Vámosi Brigitta – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

5. Kedvesem Bisztró

“A déli parton az egyik kedvenc éttermem a Kedvesem Bisztró. Jó alapanyagokkal és ízekkel dolgoznak. Mi kacsamáj patét, szűzérmét burgonyafánkkal és a túrógombócot kóstoltuk meg, mellé bodzaszörpöt és limonádét ittunk. Minden isteni finom volt. Az édesszájúaknak kötelező megkóstolni a túrógombócot, én itt ettem a legjobbat eddig! Az étteremből az Óriáskereket is lehet látni, így vacsi után egy kellemes sétával meg is nézhetjük. Este, kivilágítva a legszebb.🎡”

Fotók: Egerszegi Fanni – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

+1 Liliomkert piac

“A Liliomkert piac Káptalantóti felett, a Káli-medencében található a Balaton-felvidéken. Hatalmas területet foglal el a piac, így bőven jutott hely mindenféle hasznos, érdekes vagy finom portékának. Lehet enni-inni, borozni, reggelizni, helyi termelőktől különféle ételek vásárolni és kóstolni. De ugyanígy megtalálhatóak a csetreszek és az antik tárgyak és bútorok is szép számmal. A belépés díjtalan, a parkolásért van ahol kell fizetni, de lehet találni nem fizetős részeket is. A piac minden vasárnap 7 – 14 óráig várja a látogatókat. Nem csak koránkelőknek (én sem vagyok az), ezen a piacon nem kell attól tartani, hogy délután már csak üres asztalokkal lehet találkozni.”

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Neked melyik a kedvenced? Te melyik hellyel egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

Programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben 14 000 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes programtippekért >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%