Balaton 111BalcsiÍzkalandToplisták

Íme a legfinomabb burger, tészta és thai leves – TOP éttermek a Balaton északi partján

2 perces olvasási idő

Imádod a hazai konyha remekeit? Elszántan keresed a Balaton legjobb burgerét, tésztáját és thai levesét? Nézzük, melyek azok a TOP éttermek a Balaton északi partján, amelyek szenzációs ízekkel, modern tálalással és egyedi hangulattal kényeztetnek. Készen állsz a gasztrokalandra?

TOP éttermek a Balaton északi partján

Bitang Burger & Coffee Shop

Ennél egy bitang jó burgert a Balaton-parton? Az alsóörsi Bitang Burger & Coffe Shopot a Balaton északi partján találod, a hely különlegessége, hogy a húspogácsa mellett a szószok készítésére és fűszerezésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Ezt megkoronázza a cheddar sajt, a bacon és a karamellizált hagyma finom harmóniája. 

Az elkészült burger mind ízében, mind látványában valóságos költészet, ráadásul amellett, hogy még a vegánokra is gondolnak, hideg balatoni borokkal és habos kávéval teszik teljesebbé az ízélményt. 

TOP szállások gasztrokaland mellé >>

Borbarátok Étterem, Badacsonytomaj

Ha nincs ötleted, hol költs el egy jó ebédet vagy vacsorát az északi parton, vedd célba Badacsonytomaj kincsét, a Borbarátok Éttermet. Az étterem garantáltan a kedvenced lesz, ha nem akarsz eltávolodni túlságosan a Balatontól, emellett szereted a magyaros konyhát, illetve a vad- és halételeket

A Badacsony lábánál fekvő étteremben a szemet gyönyörködtető fogások mellé minőségi badacsonyi borokat kínálnak, a nyári estéket pedig élőzenés programok teszik még hangulatosabbá.  

Il Mercato Ristorante e Gelateria, Balatonakarattya

Hódolj a gasztronómiai élvezeteknek Balatonakarattyán, és látogass el a Il Mercato Ristorante e Gelateria étterembe, ahol az olasz lendületet mediterrán hangulat és autentikus receptek biztosítják. 

Foglalj helyet a kerthelyiségben, böngészd végig az étlapot, és dönts amellett az íz mellett, amely a lábaid elé hozza Toszkánát. A tésztaételek, kemencés pizzák, tenger gyümölcsei és grillhúsok mellé remekül passzolnak az olasz és magyar borok, valamint a házi limonádé. 

Csücsök – Nekem a Balaton, Balatonakarattya

Balatonakarattya legendás közösségi tere és falatozója a Csücsök, ami Nánásiék vadiúj kisboltja a Balaton északi csücskében. Ha üde harapnivalóra vágysz a frissen főtt kávéd mellé, és örömmel üldögélsz a barátaiddal egy kakaós csiga társaságában, itt biztosan jó helyen jársz. 

A tágas terasz, a gyereksarok, és a hazai termékek színes választéka hamar meggyőz arról, hogy egy reggeli, vagy könnyű ebéd a Csücsökben remekül kiegészít egy balatoni kiruccanást Akarattyán. 

Szállások a közelben >>

Veganeeta Home, Balatonalmádi

Ha olyan vegán éttermet keresel a Balaton északi partján, ahol kávékülönlegességeket is kóstolhatsz, a Veganeeta Home ideális úti cél lesz számodra. Balatonalmádi szívében található a Balaton első vegán étterme, ahol minden fogás állati eredetű alapanyagoktól mentes

A csicserirántotta és chia puding mellett burgerek, pizzák és sütemények várnak, az étteremben emellett prémium minőségű teákat és balatoni borokat is kóstolhatsz.  

Bistro Sparhelt, Balatonfüred

A Sparhelt Bistro Balatonfüreden várja azokat, akik kedvelik a modern, minimalista stílust, és a minőségi ételeket. Az étterem nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok kiválasztására és a tálalásra. A hozzávalókat piacról frissen szerzik be, az ételekhez finom borokat kínálnak.

Ha nem szívesen mondasz nemet a fine dining vonalra, és alig várod, hogy megkóstolhasd, milyen egy rendhagyó cukorborsó krémleves, a Sparhelt Bistro tökéletes választás lesz számodra.   

TOP balatoni szállások >>

Kék Öböl Étterem, Balatonfűzfő

Egy hangulatos, családias étteremben ebédelnél Balatonfűzfőn, a Balaton csúcsán? Vedd célba a Kék Öböl Éttermet! A hangulatos kerthelyiségében egy romantikus esti vacsora éppen olyan remek program, mint egy családi ebéd

Akár a hazai, akár a nemzetközi konyha ízeire vágysz, itt jól fogod érezni magad, a pizzák mellett a halászlé, a cigánypecsenye és a Gundel palacsinta is rendkívül népszerű a vendégek körében.

Hold és Csillag Étterem és Kávézó, Balatongyörök

A Hold és Csillag Étterem és Kávézó a korábban Csóka Fészek néven ismert étterem helyén várja azokat, akik a balatongyöröki Szép-kilátónál szeretnének elmerülni a kulináris élményekben

Az étlapon a megszokott hazai kedvencek mellett kreatív, újító ételek is szerepelnek, a szakácsok környékbeli gazdáktól szerzik be a minőségi alapanyagokat. Az ételek mellé balatoni borokat, kézműves söröket és finom süteményeket kínálnak, mindezt laza, családias környezetben. 

Pörc Bisztró, Balatonkenese

A Balatonkenese központjában található Pörc Bisztró egy melegkonyhás bisztró, ahol a grillezett kolbász és oldalas éppen olyan különleges, mint a sercegő pörcök és a húspogácsák. A hagyományos magyaros ételeket modern, látványos köntösbe öltöztetik, így az ízek mellett a tálalás is le fog nyűgözni.

Ha szívesen megkóstolnád a szarvassonkát, érlelt kecskesajtot és a kézműves kencéket, ráadásul a kávét is szereted, a Pörc Bisztró lesz az új törzshelyed.

Szomszéd Kertje, Csopak

Mondhatnánk, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb, de szinte biztos, hogy ennél a szomszédnál még az ételek is különlegesebbek és rendhagyóbbak. 

A csopaki Szomszéd Kertje bisztró hangulata ötvözi a modern és rusztikus stílust, ráadásul a terasz nagy kedvenced lesz, ha a kutyádat is magaddal vinnéd a kiruccanásra. A bisztróban magyaros és nemzetközi ételeket is kóstolhatsz, talán pont a thai csirkeleves, a kelkáposztafőzelék, a Rib Eye steak, vagy a madártej lesz a kedvenced. 

TIPP: A legszebb látnivalók mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

Taberna Infinito, Kisapáti

A Szent György-hegy oldalában található a Taberna Infinito, amely a Balaton egyik legizgalmasabb tapas bárja és étterme. Amellett, hogy kutyabarát hely, bámulatos kilátás nyílik a teraszáról Badacsonyra és a tanúhegyekre. 

A tapas bárban közelebbről is megismerkedhetsz a spanyol konyha specialitásaival, megkóstolhatod a spanyol pörköltet, a lecsót és a patatas bravast is. Az ételek mellett minőségi magyar borok, frissítő házi szörp és limonádé vár. 

Kővirág Étel-Ital-Ágy, Köveskál

A Kővirág Étel-Ital-Ágy kiváló minőségű ételekkel és borokkal várja a vendégeit Köveskálon, mindössze 8 perces autóútra Zánkától. Az éttermet a legjobb vidéki éttermek között tartják számon, annál is inkább, mert az ételek szezonális, helyi alapanyagokból készülnek

A folyamatosan megújuló étlap a hagyományos ízek mellett új kalandokra csábít, a fenséges és harmonikus ízekről nemcsak az ételek, hanem a borok is gondoskodnak. A Kővirág Étterem saját borát, a Kővirág Olaszrizlinget is érdemes megkóstolni. 

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

Sáfránkert Vendéglő, Paloznak

Csopak és Alsóörs között fekszik Paloznak, itt található a Sáfránkert Vendéglő, amely kiváló minőségű ételekkel, vidéki hangulattal és konyhával színesíti az északi part gasztropalettáját

A körültekintően átválogatott alapanyagoknak köszönhetően megízlelheted a hazai termelők munkájának gyümölcsét. Ráadásul az étlap összeállításánál a vegetáriánusokra és a gyerekekre is gondoltak. Ha jó borokra és finom ízekre vágysz, Paloznakot mindenképpen írd fel a listádra! 

Tudod már, melyik az az étterem a Balaton északi partján, ahol legszívesebben már ma vacsoráznál? Ha több időt is eltöltenél a Balaton északi partján, akkor ezeket a szállásokat ajánljuk >>

Még több balatoni szállás >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
50%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő