Nyári vakáció

A legédesebb májusi program: kóstolj bele a 4. Kürtőskalács Vigalomba a Fővárosi Állatkertben!

1 perces olvasási idő

2024. május 10-12. között újra beléphetünk az édes mennyországba a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hiszen itt a 4. Kürtőskalács Vigalom! Az őszi Kürtőskalács Fesztivál testvére számtalan izgalmas családi programmal és persze finomabbnál finomabb kürtőskalácsokkal várja a látogatókat. A mottó: a legjobb faszénparázson sütve.

A Kürtőskalács Vigalom újdonságai: Diós és mákos BEJGLIBON és Dupla Málnás KÜRTŐSBON

A Kürtőskalács Vigalom főszervezője, a Vitéz Kürtős csapata hónapok óta tervezgette, milyen újdonsággal rukkoljanak elő a következő eseményen, amely különleges és persze isteni finom is egyszerre.

Az alap mi más is lehetne, mint a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács, amely hungarikumnak számít, első receptjét Mikes Mária 1784-ben íródott erdélyi szakácskönyvében jegyezték le. 
A csapat kreativitásának végeredménye pedig két bakancslistás finomság, a diós és mákos BEJGLIBON, illetve a kívül-belül málnás KÜRTŐSBON lett. 

A csábító finomságok a közelmúlt legnagyobb slágere, a töltött kürtőskalács – azaz a KÜRTŐSBON – különleges variációi. A hagyományos faszénparázson sült kürtőskalácsból kisebb falatokat vágnak, és ezeket töltik meg isteni töltelékkel, épp, mint a bonbonokat.
A diós és mákos változat a karácsony hangulatát idézi, a fanyar, mégis édes málnakrémmel töltött kalács mennyei ízbomba.

Kürtőskalácsváltozatok a Vigalom kínálatában

A Kürtőskalács Vigalom helyszínén, a Holnemvolt Parkban hat standon, köztük az Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászdában is várnak a hagyományos és formabontó kürtőskalácsok.

A Vitéz Kürtős egyik kedvenc alapanyaga a málna, amely megjelenik a KÜRTŐSBON-ban és az Édes Mackó különleges kürtőskalácsból készült desszertjeiben is, így igazi málnamennyország vár majd. 

Akkor se csüggedj, ha speciális étrendet követsz, hiszen a szervezők rád is gondoltak.
Az örök kedvenc tradicionális változatok mellett külön standon kaphatóak majd glutén-, tej- és tojásmentes kürtőskalácsok, sőt, a vegán alapanyagokból készülő ÍZBOMBÁK sem maradhatnak ki a kínálatból. Ez utóbbiak között akár gyömbéres vagy csilis változatokat is találsz majd.

Családi programok a 4. Kürtőskalács Vigalmon

A 4. Kürtőskalács Vigalom családi programok sokaságával várja a látogatókat. Mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, vurstli, arcfestés és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kicsi és nagy kürtőskalács rajongókat. Részt vehetsz a Kürtipédia kvízjátékon is, és ha kedved tartja, a közkedvelt Csináld magad! standon te is készíthetsz igazi kürtőskalácsot.
A programnak helyet adó Fővárosi Állatkert állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programokat, köztük cápasulit, vadállatmentésről szóló előadást szervez, és közelről megismerhetjük a majorság állatait is. 

Így juthatsz el a 4. Kürtőskalács Vigalomra

A rendezvény a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az egykori Vidámpark területén található.
Ha kifejezetten erre a programra érkezel, akkor a régi Körhinta mellett nyíló kaput ajánlott igénybe venned. 
A Kürtőskalács Vigalom általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel látogatható, jegyeket az Állatkert alábbi weboldalán is vásárolhatsz: 
Jegyvásárlás: https://tickets.zoobudapest.com/hu/


Mennyei szállások a közelben


Merülj el az édes élményekben a 4. Kürtőskalács Vigalomban, fedezd fel a Városliget és Budapest legszebb helyszíneit! Foglalj hozzá szállást a Szallas.hu-n néhány kattintással!

Olvasd el a különleges cukrászdákról szóló cikkünket is!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
82 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Top 10 kutyabarát apartman vízparti helyeken, ahol Szallas.hű! tagsággal kedvezménnyel foglalhatsz!

    1 perces olvasási idő
    Ízkaland

    Fagyizók, ahol nem érjük be egy gombóccal! - Az ország legjobb fagyizóinak NAGY TÉRKÉPES GYŰJTEMÉNYE

    15 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Töltődj fel Szallas.hu programkuponokkal a Dunakanyarban! 

    1 perces olvasási idő