VárosnézésekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Észak-Magyarország kincsesbányája, Miskolc

1 perces olvasási idő

A ráncos arcú Bükk hegység keleti lejtőinél fekvő Miskolc városában és környékén szinte lehetetlen unatkozni. Az ország minden feléből remekül megközelíthető település nemcsak festői természeti csodákkal, hanem rengeteg színes kulturális programmal is kényezteti az ide látogatókat. Ha szeretnétek egyszerre túrázni, barlangokat felfedezni, csónakázni, kisvasutazni vagy akár egy jót fürdeni, akkor a nyitott kapuk városa benneteket is vár. Mutatjuk, hogy miért érdemes idén tavasszal Miskolcra utazni!

Gyerekbarát város

Észak-Magyarország legnagyobb települése talán az egyik legjobb választás, ha gyerekekkel kirándulnátok. Miskolcon és környékén ugyanis a család apraja-nagyja remekül szórakozhat. 

Családdal a város felfedezését mindenképpen a megújult Avas hegyen kezdjétek. A 234 méter magas domb a város szívében fekszik, és a tetején nemcsak hiper-szuper játszóteret és szabadidőparkot találtok, hanem egy 72 méter magas kilátót is, ahová felkapaszkodva a városra néző pazar panoráma lesz a jutalmatok.

A hegy a felnőttek számára is tartogat meglepetéseket. Itt bújik meg például a középkorban épült gótikus stílusú avasi református templom és műemlék temető, illetve a történelmi jelentőségű, hangulatos kisavasi pincesor. Ez utóbbi a pünkösdi hosszú hétvégén XII. Avasi Borangolás című rendezvénnyel várja a turistákat, ahol az ország legjobb borászai, eklektikus zenei kínálat és változatos programok biztosítják, hogy négy napig az élet derűs élvezetéről szóljon minden.

Avasi pincesor, Miskolc

A vidám Avas-hegyi kaland után keressétek fel az egykori acélváros Miskolctapolca nevű városrészét, ahol egy óriásit csúszhattok a 800 méter hosszú, kanyargós bobpályán, vagy miniszobrokra is vadászhattok a nemrégiben felújított miskolctapolcai őspark hatalmas, árnyas fái között.

Egy gyerekes kirándulásból természetesen az állatkert nem maradhat ki. A Miskolci Állatkert érdekessége, hogy már Nagy Lajos királyunk is alapított itt vadaskertet a 14. században. Ma pedig már öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 800 egyedét láthatjátok itt, ha bebarangoljátok ezt az elképesztő parkot.

Észak-Magyarország kincsesbányája, Miskolc
Miskolci Állatkert

A Bükk kapujában a pár hónapja megnyitott Szeleta Park Látogatóközpont interaktív elemeivel és izgalmas játszótereivel pedig az egyik legfrissebb kalandlehetőség a gyerekesek számára a városban.

Csobbanjatok Miskolcon!

A fürdőzés szerelmeseinek sem kell csalódniuk a városban. A miskolctapolcai Barlangfürdőben tulajdonképpen a hegy mélyéről fakadó vízben fürödhettek a sejtelmes alagutas, sziklafalak között húzódó medencékben.

Észak-Magyarország kincsesbányája, Miskolc
Miskolctapolca Barlangfürdő

Ha pedig egy igazi csúszdás, élménydús pancsolásra vágytok, akkor a közeli Ellipsum Élményfürdő több mint 5000 négyzetméter alapterületű komplexumában erre is lehetőségetek van. Nyári kánikulában pedig a Selyemréti Strandfürdő 3,5 hektáros parkja is jó választás lehet.

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, Miskolctapolca

Romantikára hangolva

Miskolcara nemcsak a családdal érdemes kirándulni, hanem egy páros, romantikus hétvégére is érdemes ide elszökni. Ringatózzatok a napsütésben egymáshoz simulva a Csónakázó-tó ladikjaiban. Aztán keressétek fel a miskolctapolcai park bugyogó vízű Békás-tavának szigetét, mert a legenda szerint akik idelátogatnak a párjukkal, azok örökre együtt maradnak.

Észak-Magyarország kincsesbányája, Miskolc
Hámori-tó, Lillafüred

Innen akár Lillafüredre is átugorhattok, ahol nemcsak a szerelemtől lebeghettek a föld felett, hanem 300 méter magasan futó libegőn ülve is. Örökítsétek meg a romantikus pillanatokat a tavaszi színekbe öltözött Hámori-tó előtti szelfivel. A napot pedig zárjátok egy gyertyafényes vacsorával Miskolc valamelyik Michelin-tányéros éttermében.

Észak-Magyarország kincsesbányája, Miskolc
Lillafüredi libegőpark

Körbevesz a természet

A város élete szorosan összenőtt a Bükkel, így ha aktív kikapcsolódásra vágytok, akkor is itt a helyetek. Túrázzatok a festői Szinva patak völgyében, ahol olyan látnivalók várnak titeket, mint a „kilátók királynőjének” is nevezett Zsófia kilátó, amelyből körbetekintve egyedülálló panoráma tárul elétek a patinás Palotaszállóra és a csillogó víztükrű Hámori-tóra.

Vagy másszatok fel a Szeleta-tető lejtőjén található Szeleta-barlanghoz. Ha a napvégére kimerülnétek, akkor üljetek fel a mesebeli vidéken keresztül zötyögő Lillafüredi Erdei Vasút valamelyik szerelvényére.

Pénztárcabarát megoldás

Ahogy látjátok, Miskolc és környéke sokszínű látnivalóival akár egy hétre is megtölthetitek a naptáratokat. Ha száz százalékig szeretnétek kihasználni  a sokszínű város nyújtotta lehetőségeket, akkor válasszátok a Miskolc Pass kártyát.

A 24-48-72-120 órás kártya nemcsak ingyenes tömegközlekedést biztosít a városban, hanem jó néhány turisztikai attrakció belépőjét is tartalmazza. A számtalan kedvezményre jogosító plasztikkártyát online vagy személyesen a Tourinform Miskolc irodájában tudjátok megvásárolni.

Fedezzétek fel idén tavasszal Észak-Magyarország kincsesbányáját, Miskolcot! Szánjatok akár egy hetet is erre a csodás helyre, hiszen ez a város sokkal több, mint aminek látszik! A színes élményekhez foglaljatok szállást a Szallas.hu oldalain >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%