CsobbanóhelyekVárosnézésekVidéki víkend

A fürdők királynője: a makói Hagymatikum

1 perces olvasási idő

Makó ma már nemcsak a hagymájáról híres. A város az utóbbi években a fürdőjéről is legalább annyira nevezetes és ismert, mint a jellegzetes illóolajokban gazdag zöldségéről. És míg a hagymának évszázadok kellettek a hírnév megszerzéséhez, addig a fürdő csupán egy évtized alatt elérte, hogy egy ország apraja-nagyja akarjon itt télen-nyáron csobbani. Ráadásul a komplexum idén hatalmasra bővült, így még annak is érdemes elugrania hazánk talán egyik legszebb fürdőjébe, a Hagymatikumba, aki korábban már járt itt.

Makovecz Imre álmodta város

Ahogy a hagyma rétegről rétegre zárja magába gazdag ízvilágát, úgy Makó városa is szebbnél szebb építészeti látnivalókat kínál, ha időt szántok Makovecz Imre makói örökségének felfedezésére. A hasonlat nem véletlen, hiszen ennek a  bájos, folyóparti településnek nemcsak a mezőgazdaságát, hanem városképét is meghatározta ez a zöldség, és a formájából ihletet merítő építész.

A fürdők királynője: a makói Hagymatikum

A jellegzetes, szerves építészeti stílust használó Makovecz Imre tervezte ugyanis a város szinte összes közintézményét. Barangoljátok be az utcákat az építész keze nyomát követve, és merüljetek el a különleges hatású, szinte burjánzó épületek látványában. Zárjátok a sort Makovecz Imre organikus építészetének talán egyik legszebb darabjában, a város idén megújult fürdőjében, a Hagymatikumban.

A fürdők ékköve: a Hagymatikum 

A város termálvizére épülő páratlan fürdő már 2012 óta várja a pihenni vágyókat, de idén az építész eredeti terveit követve egy hatalmas komplexummá nőtte ki magát. Ez pedig azt is jelenti, hogy kétszer annyi kaland kétszer akkora területen vár benneteket, ha a Hagymatikum felé veszitek az irányt. 

Az új, csaknem 2500 négyzetméteres épületben többek között olyan lélegzetelállító elemekkel találkozhattok majd, mint a 12 méter magasból induló, fedett csúszdatorony vagy a felfújható fánkos csúszda.

Ha nem vagytok oda a vizes száguldásért, akkor üljetek be inkább egy óvatos duhajkodásra a részben fedett gyógymedence vízi bárjába, ahol ráadásul nemcsak koktélozni, ejtőzni és pihenni tudtok, hanem akár még sakkozni is.

Aztán pedig ússzatok egy nagyot egy barlangban, vagy próbáljátok ki a sodrófolyosós, beltéri kalandmedencét a kupolát tartó, gyönyörű oszlop tövében. A fürdő 20 medencéje közül biztosan fogtok olyat találni, amihez épp kedvetek van.

A megújult fürdőben az élő vizek lenyűgöző élővilágát sem kell feltétlenül nélkülöznötök. A gyógyfürdő VR-szemüvegeinek köszönhetően ugyanis akár egy káprázatos, tengeri búvárkalandban is részetek lehet. 

Atlantiszi mesevilág

A “fürdők katedrálisának” talán legizgalmasabb helyszíne a legendás Atlantisz elsüllyedt világát megidéző szoborpark lett, ahol sejtelmes hangulatú fényjátékkal egy valaha volt civilizáció elképzelt, mesebeli látványa tárul elétek. A különleges formák és fények összjátéka szinte egy másik dimenzióba repíti a vendégeket, ahol az idő és a tér megszűnik.

Ez a kiállítás garantáltan elvarázsol és fel is tölt majd benneteket. A napot pedig zárjátok a szaunavilágban, ahol rendszeresen találtok illatos felöntéseket és szaunaszeánszokat is.

Az ikonikus fürdő bővítésével egészen biztosan egy új fejezet nyílt a város turisztikai életében. Legyetek részesei ti is ennek a kalandnak, és fedezzétek fel Makó megújult gyógyfürdőjét. A felejthetetlen élményekhez foglaljatok szállást a Szallas.hu oldalain! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%