Kastélyok és várakCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

6 kastély, amit érdemes meglátogatni ősszel

1 perces olvasási idő

Kastélylátogatást azokra az őszi napokra is betervezhettek, amikor kicsit hűvösebbre fordul az idő. Megismerkedhettek a régi idők szokásaival, életmódjával, betekinthettek az egykori mindennapokba. Most 6 olyan kastélyt gyűjtöttünk nektek össze, amely felfedezésre vár idén ősszel.

Esterházy-kastély – Pápa

A barokk főúri élet hétköznapjaiba nyerhettek betekintést Pápán, az Esterházy-kastélyban. A tárlatvezetés során új ismeretekre tehettek szert a város történetével kapcsolatosan, láthatjátok a kastélykápolnát, sőt még a csokikészítés rejtelmeibe is beavatnak titeket. A legkisebbek sem unatkoznak majd, hiszen megcsodálhatják az Esterházy család egykori otthonát – Legoból építve! Hogy a látogatás örök emlék legyen, öltözzetek barokk ruhába és készíttessetek egy fényképet.

A legjobb szálláshelyek az Esterházy-kastély környékén ide kattintva>>

Kedvezményes belépő az Esterházy-kastélyba ide kattintva

Károlyi Kastély – Fehérvárcsurgó

A Károlyi Kastély – bár hotelként működik – nem csak szállóvendégeinek biztosít tartalmas időtöltést. Az idegenvezetés során megismerkedhettek történetével és a napsütéses őszi időben érdemes botanikai sétát tenni a parkban, sőt az ősfák árnyékában piknikezhettek is. Érdemes egy finom ebédet vagy vacsorát is elfogyasztanotok itt, hiszen magyar és francia ízekből, valamint a Geszler Pincészet minőségi boraiból válogathattok.

A legjobb szálláshelyek a Károlyi Kastély környékén ide kattintva>>

Edelényi Kastélysziget – Edelény

Ha nem jártatok még az Edelényi Kastélyban, idén ősszel mindenképpen érdemes ellátogatnotok ide. Először egy 3D filmevetítés során találkozhattok a kastély régi lakóval, és a különleges falképekkel díszített szobákkal, melyeket aztán belülről is megtekinthettek. A négy évszak szoba, az urasági háló, a díszterem és a kastélykápolna mind-mind emléket állítanak a 18-19. századi mindennapoknak.

A legjobb szálláshelyek az Edelényi Kastélysziget környékén ide kattintva>>

Kedvezményes belépő az Edelényi Kastélyba ide kattintva

Vásárhelyi–Bréda-kastély – Lőkösháza

A klasszicista stílusú Vásárhelyi-Bréda-kastély mediterrán ősparkjában tett séta már önmagában is felüdítő élmény azoknak, akik kicsit kiszakadnának a megszokott hétköznapokból. A gyönyörűen felújított kastély festményekkel, szobrokkal, vadásztrófeákkal, makettekkel és korabeli bútorokkal mesél történelméről. Esténként 3D-s épületvetítéssel kápráztatják el a látogatókat.

A legjobb szálláshelyek a Vásárhelyi-Bréda-kastély környékén ide kattintva>>

Kedvezményes belépő a Vásárhelyi-Bréda-kastélyba ide kattintva

Semsey Kastély – Balmazújváros

Szintén klasszicista jegyeket visel magán a Semsey Kastély, Balmazújváros központjában. Jelenleg a Semsey Andor Múzeumnak ad otthont, melynek kiállítása a városról és híres szülötteiről, köztük a Semsey családról, Soós Imréről, Veres Péterről és Lengyel Menyhértről mesél. A Kocsiszínben az egykori Balmazújvárosi Önkormányzati Tűzoltóság eszközei kaptak helyet, ilyen a két szerkocsi, a világháborús fertőtlenítő kocsi és a kisasszonyhintó is.

A legjobb szálláshelyek a Semsey Kastély környékén ide kattintva>>

Kedvezményes belépő a Semsey Kastélyba ide kattintva

Luby Kastély – Nagyar

A varázslatos Luby kastély trópusi hangulatú pálmaházával, és a 19. századi múltra visszatekintő rózsakertjével szemet gyönyörködtető látvány. Interaktív múzeuma ideális helyszín az irodalom és történelem iránt érdeklődőknek, sőt szabadulószoba is a rendelkezésetekre áll. A kastély éttermében szatmári ízek közül válogathattok vagy megkóstolhatjátok a Rózsakirály kedvenceinek egyikét.

A legjobb szálláshelyek a Luby Kastély környékén ide kattintva>>

Forrás: Facebook – Luby Interaktív Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%