Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Ezek a legjobb belföldi programok a hosszú hétvégére

1 perces olvasási idő
A tatai vár

Nem tudod, mit csinálj a hosszú hétvégén? Kirándulnál, de nincs ötleted, merre indulj? Kedveled a városnézést, de jó lenne valami plusz programmal is kiegészíteni a napot?

Ha bizonytalan vagy, neked szól a következő gyűjteményünk! Programok, fesztiválok és látnivalók az október 23-i hosszú hétvégére!

Tatai Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál – 2018. október 19-21.

Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. Halászlevek, halfogások és friss borok várják a vendégeket a Kastélykertben, míg az interaktív bemutatók keretében kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a halfogás történetével és tudományával, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászszokásait eleveníti fel.

A tatai vár

Az izgalmas ismeretterjesztő programok, a kitűnő étkek és borok után a szórakozás sem maradhat el. Változatos színpadi programok, hangulatos koncertek, vidámpark és bulisátor gondoskodik a felejthetetlen élményekről.

Szállást keresel Tatán? >>

Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskő – 2018. október 21.

A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvárfőzés mellett csipketeával, forralt borral, egész napos kézműves bemutatókkal, falukerülő túrákkal, játszóházzal, valamint kistermelők és népművészeti termékek vásárával várnak mindenkit a szarvaskői Ófaluban.

Szállások Egerben >>

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál a Hortobágyon – 2018. október 20-21.

Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a hideg beálltával az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre.

A behajtás népszokása elevenedik meg ezen az októberi hétvégén, amikor is ismeretterjesztő előadásokkal, „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal is várják az érdeklődőket a Látogatóközpontban.

Debreceni szálláshelyek >>

Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál és Orsolya-napi Vásár, Kőszeg – 2018. október 21 – 22.

Kőszeg és környéke őszi ízeit, úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket kóstolhatják meg az idelátogatók.

Kőszeg belvárosa

A kézműves vásárban gyertyákat, fazekas termékeket, helyi süteményeket lehet vásárolni, miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot a Jurisics-vár belső udvarában és Kőszeg Fő terén.

Kőszegen keresel szállást? >>

Pécsváradi Leányvásár – 2018. október 19-21.

A több évtizede megrendezésre kerülő Pécsváradi Leányvásár hagyománya, hogy Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács-napjához kötődő hétvégén találkoztak és ismerkedtek egymással.

Pécsvárad

Ezt a hagyományt eleveníti fel a Pécsváradi Leányvásár 3 napja, amelynek programjában hagyományőrző népi együttesek seregszemléje, menettánc, gálaműsor, népművészeti kirakodóvásár is szerepel. A Nagyszínpadon fellép többek között Tóth Gabi, Fenyő Miklós és Ganxta Zolee.

Pécsvárad és környéki szálláshelyek >>

Szoboszlói Szüreti Mulatság – 2018. október 20-22.

A kiváló magyar borok ünnepén megelevenedik a szüretelés tradíciója! Lesz nótázás, szüreti utcabál, szőlőevő és lopózó verseny,  operettgála.

A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

Szállások Hajdúszoboszlón >>

Csabai Kolbászfesztivál – 2018. október 19-22.

A Csabai Kolbászfesztivál az ínycsiklandozó illatok és falatok mellett változatos kikapcsolódást is kínál, miközben tíz ujjunkat nyalogatjuk két falat csabai kolbász között. Idén is lesz kolbászkészítő verseny, disznóvágás bemutató, fellép többek között a Balkán Fanatik, a Csík zenekar, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, Korda György és Balázs Klári, valamint Rúzsa Magdi is.

Szállást keresel Békéscsabán? >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%