Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak

2 perces olvasási idő

Magyarországot keresztül – kasul bejárva szebbnél szebb túraútvonalakra, kirándulóhelyekre bukkanunk. Különleges élményt jelent ezek között is, ha valamelyik völgyet keressük fel. Mohos sziklák, évszázados faóriások, patakok, tavacskák, kidőlt fatörzsek és kalandos útvonalak mind megtalálhatóak a legszebb magyar völgyekben, melyek meghódítása kivételes élménnyé változtat minden kirándulást. Íme, 7 gyönyörű völgy, melyeket egész évben érdemes meglátogatni. 

Csodaszép völgyek hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak

1. Burok-völgy – Kelet-Bakony

Misztikus hangulatot áraszt a Burok-völgy burjánzó növényzete, sziklatömbjei, s itt tényleg az erdő az úr. A Bakony keleti részén, Bakonykúti és Királyszállás között elterülő völgy bejárása inkább haladó, bakancsos turisták számára ajánlott. A teljes túra hossza 8 kilométer, de persze, annyit teszel meg belőle, amennyit jólesik. Csak az élmény számít.

A Bakony könnyen elérhető erről a szálláshelyről: Szépkilátás Vendégház Balatonalmádi

Csodás balatoni panorámában gyönyörködhetünk a Szépkilátás Vendégház Balatonalmádi teraszáról körbetekintve. Párosan vagy családdal utazva egyaránt remek szállás a Balaton északi partján ősszel is.

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Szépkilátás Vendégház Balatonalmádi

2. Szalajka-völgy – Szilvásvárad

A Szalajka-völgyet képtelenség megunni, hisz itt viszonylag kis területen egyedülálló szépségű látnivalók sokasága fogadja a látogatókat. A Fátyol-vízesést, a Gloriett – tisztást, a pisztrángtelepet vagy az erdei kisvasutat senkinek sem kell bemutatni. A völgy karbantartott, jól kiépített útjain kisgyerek, szülő és nagyszülő egyaránt kényelmes kirándulást tehet. 

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Szalajka-völgy – Szilvásvárad

Ez az egyik legjobb szálláshely Szilvásváradon: Szalajka Fogadó Szilvásvárad***

A Szalajka Fogadó egy remek wellness szálláshely Szilvásváradon, mely párokat, családokat egyaránt vár. Közel fekszik a Szalajka-völgyhöz és a település legfőbb nevezetességeihez, így remek bázis a környék bejáráshoz.

Szalajka Fogadó Szilvásvárad***

3. Apát-Kúti-völgy – Pilis

A Dunakanyar és a Pilis egyik legszebb helyének tartják az Apát-Kúti Völgyet, amely Visegrád és Pilisszentlászló között nyújtózik. A vadregényes szorost 8 kilométer hosszú turistaúton járhatjuk be, nagyjából 3-4 óra alatt. A kirándulás során betérhetünk a Bertényi Miklós Füvészkertbe, vagy megkóstolhatjuk a pisztrángot az Ördögmalom étteremben. 

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Apát-Kúti-völgy – Pilis

Ha szállást keresel a Dunakanyarban, ezt válaszd: Camelot Club Hotel és Étterem Vác***

Főúri hangulatot árasztanak a váci Camelot Club Hotel szobái, helyiségei, nem mindennapi élménnyel ajándékozva meg az itt megszállókat. A bababarát váci szálló ráadásul közvetlenül a Duna-parton áll, gyönyörű környezetben. 

Camelot Club Hotel és Étterem Vác***

4. Csondró-völgy – Bükk-hegység

A Mályinka és Miskolc – Szentlélek közötti Kohász úton található a Csondró-patak mesés völgye, ahol öles fatörzsek, mészkősziklák, vízesések között kalandozhatunk, s ha szerencsések vagyunk, egy-egy alpesi gőtét vagy foltos szalamandrát is megpillanthatunk. A völgy egyik különlegessége a barlangszállásként is működő Odvas-kői-sziklaüreg.

Szállásajánlatunk a közelben: Málna Major

Mályinka falu szélén, egy dombtetőn áll a bájos Málna Major, ahol még kutyusotok is veletek üdülhet. A hangulatos miliőjű házban egyidejűleg 8 vendég fér el, akik tökéletes nyugalomban élvezhetik a környező erdők csendjét.

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Málna Major

5. Jegenye-völgy – Solymár

Budapest határában, Solymáron találjuk a Jegenye-völgyet, amelynek turistaútját kisgyerekesek még egy erősebb babakocsival is kényelmesen bejárhatják. A Paprikás-patak mellett futó út megmászható löszfal mellett, fahidakon át vezet, s a kellemes séta végén a solymári Szarka – várhoz érkezhetünk meg. Közben ne felejtsük el felkeresni a Jegenye-völgyi vízesést sem.

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Jegenye-völgy – Solymár

Ha szállást keresel a környéken, ezt ajánljuk: Klebelsberg Kastély Hotel Budapest****

Elegáns, klasszikus hangulatú szálló a Klebelsberg Kastély Hotel Budapest, közel a Budai – hegységhez. A hotel szeretettel vár kis családokat, párokat, egyéni utazókat egyaránt. A nyugodt környezet tökéletes lehetőséget biztosít az igazi pihenésre, s innen remek kirándulásokat is tehetünk.

Klebelsberg Kastély Hotel Budapest****

6. Koloska-völgy – Balatonfüred

A Koloska – völgy az egyik legszebb erdei kirándulóhely a Balaton északi partján, mely látnivalók és programok sorát kínálja családoknak, pároknak. Az erdei utakon kellemes kirándulásokat tehetünk kisgyerekkel is, a tűzrakóhelyeknél piknikezhetünk, s ha itt járunk, feltétlenül keressük fel a Vadasparkot, mely egész évben nyitva áll.

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Koloska-völgy – Balatonfüred

Ez az egyik legjobb szálláshely Balatonfüreden: Villa Anzabel Centre Balatonfüred

Múlt és jelen nagyszerű ötvözete a Villa Anzabel Centre Balatonfüred, amely eszményi szálláshely családok, társaságok számára a Balaton északi partján. A felújított villaépület üvegezett verandáján üldögélve a szép zöld kertben gyönyörködhetünk, s ha felkeresnénk Füred nevezetességeit, akkor sem kell megtennünk nagy távolságot.

7 csodaszép völgy hazánkban, ahol vadregényes erdők várnak
Villa Anzabel Centre Balatonfüred

7. Óbányai-völgy – Kelet-Mecsek

A Kelet-Mecsek páratlan szépségű, vadromantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy. Az országos Kéktúra része ez a kalandos útvonal, melyet végigjárva patakok mellett sétálhatunk, sokszor át is kelhetünk rajtuk. Itt található a híres Csepegő-szikla, a Ferde-vízesés és a Cigány-hegyi kilátó. A túra teljes hossza 11 kilométer, mely kisiskolás gyerekekkel 3 óra alatt teljesíthető. 

Óbányai-völgy – Kelet-Mecsek

A Mecsekben ez az egyik legjobb szálláshely: Illatosház Apartman Óbánya

Gyönyörűen felújított tornácos parasztházban pihenhettek, ha az Illatosház Apartman Óbányában foglaltok szállást. Aki a teljes nyugalmat, csendet keresi, és szereti a házi készítésű finomságokat, itt jól fogja érezni magát. 

Illatosház Apartman Óbánya

Ha a következő őszi családi vagy társas kiránduláshoz kerestek úti célt, válasszatok egyet a sok vadregényes völgy közül. Ha egy távolabbi helyszín ragadta meg a figyelmeteket, foglaljatok szállást is hozzá közel, így ki is pihenhetitek magatokat a túra után. Itt találjátok előrefizetés és lemondási díj nélküli szállásainkat >>

(fotók: szallas.hu, instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%