Családi kiruccanásProgramok hétvégére

8 egzotikus állatkert Tiger King rajongóknak – Te melyik Tiger King szereplő vagy?

1 perces olvasási idő
Te melyik Tiger King karakter vagy? 8 egzotikus állatkert rajongóknak
Te melyik Tiger King karakter vagy? 8 egzotikus állatkert rajongóknak

A Tigriskirály (Tiger King) című dokusorozat hihetetlen népszerűségnek örvend Netflixen, a fél világ izgatottan és hüledezve figyelte Joe Exotic és Carole Baskin, a Big Cat Rescue rezervátum alapítójának az állatvédelem égisze alatt folytatott csatározását. Kvízünkből most megtudhatod, melyik Tiger King szereplő vagy, valamint mutatunk néhány menő magyar állatkertet is, ahol egzotikus állatokat láthasz 😉

Joe Exotic is rákattanna ezekre a magyar állatkertekre

Magyarország sok szempontból különleges, többek között azért is, mert számos olyan állatkerttel büszkélkedhet, amik világszínvonalúak. Gyönyörű zöld környezetben tágas, karbantartott kifutók, a tigrisek, oroszlánok és más nagymacskafélék melett más egzotikus és ritka állatok, amiket sajnos a vadonban már nagy veszély fenyegetne. Sok helyen pedig kifejezetten nagy gondot fordítanak arra, hogy felhívják a látogatók figyelmét a környezetvédelemre és a veszélyeztetett fajok megóvásának fontosságára!

8 egzotikus belföldi állatkert Tiger King rajongóknak

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Talán nincs is olyan, aki ne ismerné a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Ez volt Magyarország első és sokáig egyetlen állatkertje, mely ma is a legtöbb állatnak ad otthont. Valamiért az él a köztudatban, hogy állatkertbe csak nyáron jó menni, pedig ez nem így van. Az év minden szakában tökéletes választás. Mi már jártunk itt tavasszal, nyáron, ősszel, de még télen is, és sosem okozott csalódást.

További részletek >>

Pihenő tigris a Fővárosi Állatkertben
Ezek a legjobb belföldi állatkertek
Zsiráf a Fővárosi Állat- és Növénykertben

PécsZoo

A pécsi állatkert a Dél-Dunántúl egyedüli olyan állatparkja, ahol ennyiféle faj található egy helyen. A személyes kedvenceink a majmok, és mivel tavaly igazi majom- bébibumm volt, ismét aktuális lesz egy látogatás.

Praktikus tudnivalók >>

Bengáli tigris a PécsZoo-ban
A pécsi állatkertben nincs hiány nagymacskákból

Jászberényi Állat- és Növénykert

„Kis állatkert, nagy élmény” szlogennel hirdetik magukat, ami tökéletesen igaz, magával ragadó a családias hangulata. Külön szimpatikus, hogy programjaik között kiemelt helyet kap a környezetvédelem, a Föld megóvása, valamint segítik a sérült állatok, főként madarak rehabilitációját.

Jegyárak és információ >>

Sóstó Zoo – Nyíregyházi Állatpark

A budapesti mellett másik nagy kedvencünk, ami az utóbbi években folyamatosan fejlődik. Nem egy alkalommal jártunk már itt, de mindig találunk valami újdonságot. Amivel belopta magát a szívünkbe, hogy életünkben először itt sétálhattunk gyűrűsfarkú makik közvetlen társaságában.

A Sóstó Zoo tigrise
Álmos nagymacskák a Nyíregyházi Állatkertben
Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Pár napot mindenképpen érdemes a környékre szánni, mert csak az állatkert kitölt egy teljes napot, de van a környéken kalandpark, skanzen és fürdő is.

Az állatkertről bővebben >>

Xantus János Állatkert – Zoo Győr

Jó pár éve már, hogy itt jártunk, de az élmény még mindig megvan. Bár az emlékeinkben családias kis állatkertként él, az utóbbi években itt is sok fejlesztés volt, úgyhogy ideje, hogy ismét felkerüljön a bakancslistánkra! Az egyik legnagyobb újítás a világviszonylatban is ritka mobilapplikációjuk, aminek segítségével az állatkert egyetlen izgalmas programjáról sem maradhatunk le, hiszen folyamatosan küldi az információt a felhasználóknak, hogy hol milyen program indul éppen.

Látogatói információk >>

Ritka fehér oroszlánok a Győri Állatkertben

Tipp: Ha a városban jártok, ne csak egy napra érkezzetek, hiszen rengeteg a látnivaló és rengeteg a program is. Ide kattintva garantáltan megjön a kedvetek egy hosszú hétvégéhez >>

Veszprém Zoo

Nem csupán egy állatkert a belföldi állatkertek közül, annál jóval több: még Dinó Parkja is van! Gyönyörű környezet várja a látogatókat: egy domboldalon és völgyben helyezkednek el a kifutók, és itt található az ország legnagyobb madárröpdéje.

Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Szallas.hu tipp: a közvetlen szomszédságában található a Zoo Kalandpark, ahol próbára teheted, hogy vagy-e olyan bátor mint Joe Exotic.

Részletes információk >>

Tropicarium, Budapest

Hihetetlen, hogy Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma már 13 éve látogatható. A csodálatos halakat órákig el tudnánk nézegetni, itt pedig van is látnivaló bőven. A „cápás” állatkert lenyűgöző!

Látogatói információkat és a Szallass.hu kedvezmény részleteit itt találjátok >>

Veresegyházi Medveotthon

A Közép-Európában egyedülálló „medve menhelyen” békésen éldegélnek a medvék, akárcsak Carole Baskin nagymacska farmján a macskafélék. Kitűnő családi kirándulás, ráadásul a macik mellett egy másik érdekességgel is várják a látogatókat, ami nem más, mint a Predátor Program, aminek keretében a farkasokkal ismerkedhetünk. A kezdetben kizárólag medveotthonként működő park területén ma már kilátótorony, macilift, étterem és játszótér is várja a látogatókat.

Ezek a legjobb belföldi állatkertek
Farkast is láthatunk a Veresegyházi Medveotthonban
Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Tipp: a macik szeretik a mézet, amit hosszú fakanálról adagolva nyújthattok be nekik. Előfordul azonban, hogy forgalmasabb napokon már eltelnek vele, de ha a bolti helyett valódi házi mézzel készültök, azzal mindig el lehet őket csábítani.

Hasznos információk >>

Ha már megtudtad melyik Tiger King szereplő vagy, Te melyik állatkertet látogatod meg legközelebb?

51 belföldi állatkert a teljesség igénye nélkül >>

(Fotó: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%