CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációToplisták

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön

2 perces olvasási idő

A strandolás a gyerkőcök egyik kedvenc nyári programja, de fontos, hogy olyan strandra látogassunk el, ami külön odafigyel az igényeikre. Nem mindegy, hogy van-e árnyékos rész és játszótér a parton, gyermekmenü a büfében, vagy éppen látványelemekkel teli gyermekmedence. Következzen 9 gyermekbarát strand, a szabadvízi strandtól az élményfürdőkig, ahol a lurkók garantáltan nem fognak unatkozni!

9 legjobb gyermekbarát strand Magyarországon

D-Beach, Domonyvölgy

Budapesttől mintegy 40 km-re, zöld környezetben található a Domonyvölgyi-tó, ahol 2005 óta működik a D-Beach nevű strand. A nagy kiterjedésű, homokos plázs miatt tengerparti hangulatot áraszt, és a kölykök is szívesen építenek homokvárat a parton. A tó sekélyes része kiválóan megfelel a gyermekek biztonságos pancsolásához. A tópart nyugodt légköre remek kikapcsolódást nyújt, a közeli Lázár Lovaspark pedig további izgalmas programokat kínál. A strand egyébként szabadidőpark is, strandröplabda és strandfoci pályákkal.

Szállások a közelben >>

Csillaghegyi strand, Budapest

A főváros egyik legrégebbi és legszebb strandja! Mivel a hegyoldalba épült, ezért gyönyörű kilátás nyílik róla, amit elsősorban a Panoráma Medencéből csodálhatunk meg. No persze a lurkókat ez valószínűleg nem érdekli különösebben; számukra ott vannak a gyermekmedencék és a bébimedence, a vizes játszótér, illetve a gyermekkuckó. Nyáron a kültéri, nagy gyermekmedencét is igénybe vehetik, amihez csúszda is tartozik. A gyermekbarát strand erdős környezetben található, így a fák kellemes, hűs árnyékot adnak.

Szállások a közelben >>

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön
Nemcsak kültéri, hanem beltéri gyermekmedence is van Csillaghegyen

Atlantika Vízividámpark, Vásárosnamény

Ez a vízividámpark igazi gyermekparadicsom! A gyerkőcök kedvence a Magyarországon egyedülálló fókashow, melyet napközben adnak elő a fürdővendégek számára, de utána arra is van lehetőség, hogy a fókákkal ússzunkk. Találunk itt különféle csúszdákkal teli gyermek élménymedencét, a valamivel nagyobbak pedig a többi, komolyabb csúszdákon vadulhatnak vagy a hullámmedencében élvezkedhetnek. A még idősebbek pedig a meleg termálvízben ázhatnak. Így nem csak a gyermekeknek, de a család minden tagjának egész napos kikapcsolódást nyújt!

Szállások a közelben >>

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön

Platán Strand, Balatonboglár

A déli part egyik legjobbjaként emlegetett strand a platánfákról kapta a nevét, melyek kellemes árnyékot biztosítanak a tűző nap ellen. A partot gondozott pázsit fedi, a víz pedig a déli szakaszhoz megfelelően lassan mélyül. A sekély víz mellett a játszótéren, játszóvárban, és a homokozóban játszhatnak a gyermekek, vagy éppen felfedezhetik a közkedvelt fűzfalabirintust is. A közelben házias ételeket kínáló éttermek. Kulturált, családbarát környezet, látogassatok el ide!

Szállások a közelben >>

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön
Füves, árnyékos part a Platán Strandon

Diási Játékstrand, Gyenesdiás

Az egyik leginkább gyermekbarát hely a balatoni strandok közül. Játszótér, gyermekpancsoló, a Balaton élővilágával foglalkoztató tábla, animátorok által szervezett játékok, sportversenyek, sőt, minidiszkó is garantálja, hogy egy pillanatig se unatkozzanak a gyermekek. Gyenesdiás ráadásul azon balatoni strandok egyike, mely szép, homokos, mediterrán hangulatú partszakasszal rendelkezik. Igazán aktív, családbarát strand, csodás környezetben!

Szállások a közelben >>

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön

Kehida Termál Gyógy – és élményfürdő, Kehidakustány

Nem pusztán gyermekbarát, hanem kifejezetten a pici babákra is ügyelnek: lehetőség van babaúszásra, a kisbabával érkező családok számára pedig ingyen biztosítanak babaágyat, cumisüveget, bébiétel melegítőt és babakocsit is. Ha pedig a gyerkőcök nélkül szeretnénk egyet csobbanni, az is megoldható, mert addig szakképzett óvónők felügyelnek a gyermekekre a Csemete Kuckóban. Remek helyen található, a közeli sümegi vár programjai a kölyköket is érdekelhetik. Hévíz és Keszthely sincs messze, úgyhogy a strandolást kiválóan össze lehet kötni egy kirándulással!

Szállások a közelben >>

9 legjobb gyermekbarát strand belföldön
Gyermekmedence Kehidakustányon

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Tiszakécske

Családi kézben tartott, gondosan kezelt fürdő, amelyet folyamatosan fejlesztenek, és ami az összes generáció igényét kiszolgálja. A kültéri medencék közül a fiatalok nagy kedvence a csúszdás kalandmedence és az élménymedence, az egészen kicsiknek pedig külön kinti és benti gyermekmedence van. A gyógyvizes termálmedence pedig a felnőttek nyugodt pihenését garantálja. Közvetlen a strandnál találunk szálláshelyet is, amit szintén a család üzemeltet; ezek a hangulatos bungalók nagy népszerűségnek örvendenek a gyermekek körében, a szülőknek pedig könnyebbség, hogy ilyen közel van a fürdőhöz.

Szállások a közelben >>

A Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő

Lidó Strand, Vonyarcvashegy

A családosok egyik kedvenc balatoni strandja! 7 hektáron, kiépített, ugyanakkor zöld környezetben található. A játszóházban és a homokos parton előszeretettel játszanak a kisebbek, a nagyobb gyerkőcök pedig számtalan szolgáltatás közül válogathatnak: óriáscsúszda, vízisípálya, animációs programok, csónakázás, hogy csak egy párat említsünk. Kulturált, karbantartott strand, közel a gyenesdiási játékstrandhoz!

Szállások Vonyarcvashegyen >>

Gyémánt Fürdő, Tatabánya

Az egész strand úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen a kicsik igényeinek. Az interaktív játszóház mellett tágas bébi- és gyermekmedencék várnak, ráadásul a medencéből Led-falon zenét és mesét vetítenek a lurkóknak. A strand éttermében külön figyelmet fordítanak arra, hogy számos gyermekmenü és bébiétel közül lehessen válogatni.

Fotó: gyemantfurdo.hu

Mivel az élményfürdő fedett, így rossz időben is nyugodtan látogatható. Mellesleg az első gyermek ingyenes belépésre jogosult, az összes többi kölyök pedig kedvezményes áron léphet be!

Szállások a közelben >>

Más fürdőhelyekhez kerestek szállást? Itt mindent megtaláltok >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%