Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégség

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak

2 perces olvasási idő

Kismamaként már nem olyan egyszerű nekiindulni egy-egy túrának, kirándulásnak, hiszen számításba kell venni, hogy ebben az állapotban fizikailag nem biztos, hogy a Kékes megmászása a legjobb döntés. A várandósság azonban nem kell, hogy egyet jelentsen az otthonüléssel, sőt, rengeteg olyan lehetőség, túraútvonal, van, amit pocakosan is végig lehet járni. 8 könnyű kirándulástipp kismamáknak, ami kisebb gyerekekkel is bátran bevállalható.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak

1. Vértesi Panoráma tanösvény – Csákberény

Amellett, hogy lazán végigsétálható útvonal, mégis nagyon látványos. A táj szépségei mellett a kihelyezett táblák segítségével megismerkedhetünk az erdőgazdálkodás fontosabb lépéseivel is, de fő vonzereje mégis a csodálatos panoráma.

A táv 4,6 kilométer, a szintemelkedés mindössze 100 méter.

Szállások a közelben >>

Még több információ a tanösvényről>>

A kiindulópont Csákberénynél:

2. Pákozdi ingókövek

Ezt a kirándulást akár egy Velencei-tavi pihenéssel is össze lehet kötni, amihez még több szuper programot itt találtok >>

Visszatérve a túrához a Velencei-hegység legizgalmasabb látnivalóit kár lenne kihagyni, főleg, ha már egyébként is a környékre tervezünk kikapcsolódást. A gravitációval dacoló gránitsziklákhoz jól kiépített túraösvény vezet, ami kisgyerekkel is végigjárható.

Velencei-hegység térképrészlete

A táv körülbelül 7,2 kilométer, a szintemelkedés 140 méter, de rövidítési lehetőség van, ha a Bella-tó helyett a Sár-hegy felé indulunk.

Szállásajánló: Ezek a legjobb apartmanok a Velencei-tónál

3. Selyemréti tanösvény – Ócsa

Budapesthez közeli kirándulástipp kismamáknak és családoknak! Ócsa mellett az erdőben különleges mocsárvilág rejtőzik, ami minden évszakban újat tud mutatni. Gyönyörű befagyva, hangulatos tavasszal, mikor nyílik az ibolya és a bogláros szellőrózsa, és különösen szép nyáron, mikor a vízen kirajzolódik az égerfák tükörképe.

Az útvonal nagyon könnyű, és még babakocsival is jól járható. A végén pedig egy kis játszótér és piknikezőhely várja a kirándulókat.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak
Ócsai mocsárvilág

Kiindulópont: Ócsát elhagyva Bugyi felé kell haladni, és körülbelül 2 kilométerre a település végét jelző táblától lesz balra egy parkoló. Figyelni kell, mert az erdő kissé elrejti, és csak egy kis tábla jelzi.

A táv oda-vissza körülbelül 3 kilométer, a szintemelkedés elenyésző.

Ha igazán különleges szállást kerestek a közelben, megéri kipróbálni az ősfás környezetben lévő, festői szépségű Forster Vadászkastélyt.

Forster Vadászkastély és Szálloda Bugyi***

4. Törökmezői tanösvény

A Dunakanyar egyik legszebb, és legcsaládbarátabb kirándulóhelye, ahová rengeteg túraútvonal vezet. Maga a tanösvény jelölése zöld T-betű, de érdemes egy túratérképet magunkhoz venni, vagy letölteni egy applikációt, aminek segítségével kiválaszthatjuk a nekünk leginkább tetsző ösvényt.

A lényeg, hogy a TörökmeZOO névre keresztelt kis állatkertet, ki ne hagyjuk, sőt, itt a gyerekek kipróbálhatják a Turistaház kalandparkját is.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak
TörökmeZOO

A Dunakanyar bővelkedik látnivalókban, nekünk személyes kedvencünk Zebegény.

Ha szívesen eltöltenétek itt több napot is, próbáljátok ki a hangulatos Napraforgó Apartmanházat.

Napraforgó Apartmanház Zebegény

5. Jegenye-völgy és Paprikás-patak Solymáron

Egyelőre ezt az útvonalat még csak télen jártuk be, de már akkor elhatároztuk, hogy valamikor visszatérünk tavasszal, vagy nyáron is. Budapestről is könnyen megközelíthető: a túra a Hidegkúti út végén lévő benzinkúttal szemközti oldalról indul, a környéken pedig több helyen is le lehet parkolni. A sárga jelzés vezet be az erdőbe, ahol egy babakocsival is jól járható ösvényt találunk, ami sokáig az Alsó-Jegenye-völgyben, a Paprikás-patak mentén halad. Az egész útvonal mesebeli, de legszebb része talán a Rózsika-forrás, és ha vállalkozunk egy kicsit nagyobb körre, akkor a solymári vár. Visszafelé választhatjuk a vártól ugyanezt az útvonalat, vagy egy kis kört téve az Alsó-Patak-hegyet, de ez utóbbi már babakocsival nem ajánlott.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak
Solymári vár télen

A táv körülbelül 5-6 kilométer attól függően, visszafelé merre megyünk, a szintkülönbség 90 méter.

Szállások a közelben >>

6. Dera-szurdok

A Dera-szurdok patakvölgyét talán be sem kell mutatni, hiszen a Pilisszentkereszt déli részétől induló útvonal az utóbbi években sokak kedvenc kirándulóhelyévé vált. A parkolótól kék sávjelzés vezet végig a szurdokon, ami amilyen kicsi, olyan látványos is. Babakocsival nem járható, de a kisebb gyerekek nagyon fogják élvezni a fahidakon való átkelést, kismamáknak pedig különösen a nyári hőség idején üdítő a hűs szurdokban sétálni.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak
Dera-szurdok nyáron

Nagy esőzés után nem ajánlott nekivágni, mert egyes szakaszokon csúszós lehet.

Attól függően, meddig megyünk, oda-vissza körülbelül 2-3 kilométer a táv.

Szállásajánlat a közeli Dobogókőn: Erdei Villa Dobogókő

Erdei Villa Dobogókő

7. Gödöllői Erdészeti Arborétum

Igazi családi program, ahol csodálatos fenyők árnyékában sétálhatunk, ha kedvünk támad, piknikezhetünk, a legkisebbek pedig erdei játszótéren vezethetik le felesleges energiájukat.

Térkép:

Még több arborétum Pest megyében >>

Ha már a városban járunk, ne hagyjuk ki a Gödöllői Királyi Kastélyt sem, ahová a Szallas.hu-n foglalóknak kedvezmény is jár a belépőjegy árából.

8 kímélő kirándulástipp kismamáknak
Gödöllői Királyi Kastély

Ha szívesen kipróbálnátok, milyen az igazi nemesi kényeztetés, ajánljuk a Sissi Kastély szomszédságában lévő Erzsébet Királyné Szállodát.

Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő***+superior

8. Vácrátóti Botanikus Kert

Amellett, hogy az ország legnagyobb botanikus kertje, talán a legszebb is. Kényelmesen sétálva, a padokon megpihenve akár egy teljes napot is el lehet itt tölteni, és élvezni a park csodás növényeinek látványát.

Bővebb információ és nyitvatartás >>

Szállást keresel a környéken? Itt nézelődhetsz >>

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%