BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ban

2 perces olvasási idő

A Balaton nemcsak nyáron vonzó célpont, az év többi szakában is számtalan élményt kínál. A tél sem kivétel ez alól, hiszen december elejétől számos Balaton-parti városban tartanak majd adventi vásárt. Ezek közül szemezgettünk, és melléjük kényelmes szálláshelyeket is ajánlunk.

1. Tihanyi Karácsonyváró Napok 2023

  • Időpont: minden hétvégén december 3. – december 23. között
  • Helyszín: Tihany, Mádl Ferenc tér

Tihanyban családi rendezvényre, forralt bor főzőversenyre és különböző kulturális eseményekre invitálják az érdeklődőket. Természetesen lesz kézműves vásár és számos gasztro-sátor is.

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Forralt bor

Tihanyi szállások:

Pilger Apartman Tihany

Volt már saját szaunád? Ha még nem, ezt is kipróbálhatod a tihanyi Pilger Apatmanban. A szállás összesen 16 férőhellyel rendelkezik, így a világos, tágas lakrészekben akár nagyobb csapat is kényelmesen pihenhet.

Barackvirág Apartmanház Tihany

Wellness vendégházat keresel Tihanyban? Akkor a Barackvirág Apartmanház tetszeni fog. A sokféle wellnessélmény, a babagondozási felszerelések és a Tihanyra jellemző design mind vonzóvá teszik ezt a szálláshelyet.

2. Advent Paloznak 2023 – Paloznak

  • Időpont: december 3. – december 24.
  • Helyszín: Paloznak, Faluház előtti tér

A Jazzfesztiválról jól ismert Paloznak tartalmas adventi programokkal készül. Az érdeklődők részt vehetnek hangversenyen és közös gyertyagyújtáson, a gyerekeket pedig betlehemezés és Mikulás ünnepség várja.

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Advent Paloznak

Önálló szállások Paloznakon:

Eszter Apartman Paloznak

Az Eszter Apartman vendégei szépséges balatoni panorámában gyönyörködhetnek az Eszter Apartman vendégei. A négy fő számára kényelmes északi-parti szálláshelyet önálló házként bérelhetitek ki.

Ady Vendégház Paloznak

Kedves kis házikó vár haza titeket Paloznakon, ha már elfáradtatok az adventi programok felfedezésében. Az Ady Vendégház vidám hangulatú berendezése felüdít, a tágas konyhájában készülő finomságok pedig visszaadják az energiádat.

3. Adventi Forgatag 2023 – Balatongyörök

  • Időpont: december 3. – december 24.
  • Helyszín: Balatongyörök, Dísz tér

Ha gyerekeknek keresel adventi programot a magyar tengernél, keressétek fel a balatongyöröki Adventi Forgatagot a móló előtti sétányon! Többek között kézműves vásár, közös gyertyagyújtás és Mikulásház vár benneteket.

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2022-ben
Adventi forgatag, Balatongyörök

Szállások családoknak Balatongyörökön:

Tea Apartman Balatongyörök

Különösen gyerekkel utazók számára ideális választás a Tea Apartman, mely babagondozási kellékeket is biztosít. A tágas, világos vendégházat akár egyben is kivehetitek családdal, barátokkal

Villa Mangó Apartman Balatongyörök

Exkluzív szálláshely a györöki strandon a Villa Mangó Apartman, mely a tóra panorámás szobákat kínál. Bizonyos időszakokban a Hotel Panorámában felhasználható ingyenes fürdőbelépővel kedveskednek vendégeiknek.

4. Advent Hévízen 2023 – Hévíz

  • Időpont: december 2, 9, 16, 23.
  • Helyszín: Hévíz, Festetics tér

A híres fürdőváros adventi programjait kézműves foglalkozások, játszóház, mesekuckó, koncertek, közös gyertyagyújtás és betlehem is színesíti. A finomságok kedvelői bepillantást nyerhetnek a mézeskalács és csokoládé készítés rejtelmeibe is.

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Advent Hévízen

Hévízi szállások:

Ensana Thermal Hévíz****

Hagyományos hévízi gyógykezeléseket is igénybe vehetsz az Ensana Thermal szállóban, mely saját forrásból nyert gyógyvizével, illetve gyógyiszappal segíti felfrissülésedet. Emellett ételkínálatukat az egészséges életmód jegyében állítják össze.

Auróra Vendégház Hévíz

A Tófürdőtől néhány percnyi sétára található a vintage stílusú Auróra Vendégház. A hévízi szálláshely a pihentető környezet mellett finom és bőséges reggelit is kínál.

5. Adventi Várakozás 2023 – Tapolca

  • Időpont: december 3. – december 24.
  • Helyszín: Tapolca, Fő tér

Tapolca városa is ünnepi díszbe öltözik advent idején. A látogatók számos előadáson vehetnek részt, megcsodálhatják a betlehemet, és válogathatnak a különféle kézműves portékák között.  

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Adventi Várakozás, Tapolca

Szállástippünk Tapolcán:

Hotel Gabriella Tapolca***

Különleges tapolcai szálláshely a Hotel Gabriella, melyet egy régi vízimalom épületéből alakítottak ki. A tóparton álló hotel nemrégiben tökéletesen megújult, s ebben a köntösben várja a párokat és családokat egyaránt. 

Malom-tó Vendégház Tapolca

A Tapolcai-tavasbarlang közelében található a Malom-tó Vendégház, amely kiváló büféreggelivel várja a vendégeket. Szellős, modern és barátságos hangulatú tapolcai szálláshely ez, számtalan látnivalóval a környékén.

6. Advent és Karácsony Keszthelyen 2023 – Keszthely

  • Időpont:  december 2. – december 31.
  • Helyszín: Keszthely, Fő tér

A keszthelyi adventi vásár keretében számtalan kézműves termék és különleges finomság lesz kapható, az ünnepi hangulatot közös gyertyagyújtás és díszkivilágítás koronázza meg. Tervek szerint játszóházzal, bábelőadásokkal és könnyűzenei koncertekkel is készülnek majd a szervezők.  

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Advent Keszthelyen

Szállások Keszthelyen:

Villa Bobek Keszthely

Nagyon hangulatos és ízléses szálláshely a Villa Bobek, mely tökéletes választás a város felfedezéséhez. Kitűnő helyen található, innen alig pár perc séta a Festetics – kastély és a Balaton – part. 

Hotel Helikon Keszthely****+superior

A megújult, színvonalas Hotel Helikon a keszthelyi móló közelében várja kicsi és nagy vendégeit. A háromszintes wellness-részlegen gyermekpancsoló, sodrófolyosós úszómedence, jakuzzi és szaunavilág is segíti a kikapcsolódást.

7. Téli Varázs Siófokon 2023 – Siófok

  • Időpont:  december 3. – december 24.
  • Helyszín: Siófok, Fő tér

A siófoki Víztorony környéke is ünnepi díszbe öltözött faházakkal népesül majd be. Az adventi vásáron meglepetés produkciók, gyerekprogramok mellett helyet kap a rengeteg kézműves vásárfia és a számos karácsonyi finomság is.

A leghangulatosabb adventi vásárok a Balaton körül 2023-ben
Téli varázs Siófokon

Szállások Siófokon:

Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

Vízparti wellness szálloda Siófokon a családias hangulatú Balaton Colors Beach Hotel. A város legnépszerűbb látnivalóit könnyen elérheted innen, a hotelben pedig szauna, jakuzzi és számos szórakozási lehetőség vár. 

Babu&Bütyi Apartman Siófok

A városközponttól 500 méterre, a siófoki Aranyparttól pedig mindössze 600 méterre található a Babu&Bütyi Apartman Siófokon. A modern megjelenésű szálláshely két vendég számára nyújt kényelmes fekhelyet.

Számtalan lehetőségetek van megünnepelni az évvégét a Balaton partján. Válasszátok ki a számotokra szimpatikus programot és töltsetek el egy hosszú hétvégét a magyar tengernél decemberben!

13 balatoni wellness hotel, amely télen is vár >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
77%
Imádom
Imádom
16%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
6%
76 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

    1 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő