BalcsiCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájolóWellness + Hotelek

13 balatoni wellness hotel, amely télen is vár

4 perces olvasási idő

Egy séta a Balaton-parton, egy rendhagyó élménymedence és egy kis szaunázás mellett már csak egy lazító masszázzsal lehet még tökéletesebb egy balatoni wellness télen. A legjobb balatoni wellness hotelekben olyan vízi élmények várnak, mint a gejzír, a nyakzuhany, a sodrófolyosó, de a testkezelések között is igazi kuriózumokra bukkanhattok. Következzen 13 balatoni wellness szálloda, amely garantáltan jó választás a téli hónapokban is!

13 balatoni wellness hotel, amely télen is vár

1. Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi

Egy balatoni wellness télen elképesztően nagy élmény lehet Balatonalmádiban, ahol a Hunguest Hotel Bál Resort több mint 500 nm-en kínál wellness szolgáltatásokat. 

Akik szívesen kezdik és zárják úszással a napjukat, azok örömmel fedezik majd fel a szálloda úszómedencéjét, és a pezsgőfürdőt is érdemes kipróbálni. A Kneipp-medence jó hatással van a vérkeringésre, de a fitneszterem, és a squash pálya is nagy kedvence az aktív kikapcsolódást kedvelőknek. A rendhagyó masszázsok és beauty kezelések pedig nem csak a test, de a lélek felüdülését is szolgálják. 

Ebben a hotelben garantáltan megtalálják a számításukat azok, akiknek a balatoni wellness télen már régen rajta van a bakancslistájukon.

Programtippek Balatonalmádi környékén

A hidegebb napok ellenére is jócskán akad izgalmas program és látnivaló a közelben. Érdemes ellátogatni a Veszprémi Állatkertbe, a Somlyó-hegyi kilátóhoz és a Csere-hegyi kilátóhoz Alsóörsre, és persze a település vízpartján is pihentető élmény sétálni egy nagyot. A Balatonalmádi hajóállomás környéke télen-nyáron remek hely.

2. Hotel Azúr Prémium Siófok

A hotel a biztosíték arra, hogy Siófok nem csak a nyári hónapokban jó úti cél, hanem télen is számos izgalmas programmal szolgál. A wellness szolgáltatások kedvelői imádni fogják a Hotel Azúr élményfürdőjét és szaunaparkját, amely 1000 nm-en terül el. Belső és külső élménymedence, finn szauna, gőzkamra, sókamra, illatkamra, Kneipp-taposó, és fitneszterem is rendelkezésre áll a kikapcsolódáshoz. 

A szállodában a masszázsszolgáltatások is igen színesek. Többek között lávaköves, csokoládé, cellulit, reumakrémes, argánolajos és orosz-tibeti mézes masszázs közül is lehet választani, de a kozmetikai kezelések is segítenek az ellazulásban. Finom ételek, kiváló szolgáltatások és a Balaton közelsége. Lehet erre nemet mondani?

13 balatoni wellness hotel, amely télen is vár
Hotel Azúr Prémium Siófok

3. SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok

A Siófok élménykertjeként emlegetett hotel a város központjában található, és a Balaton közelsége, illetve a Sungarden Hotel szolgáltatásai minden korosztály számára remek programokat ígérnek. A kulináris élmények és a wellness részleg miatt szinte biztos, hogy aki egyszer járt a szállodában, az vissza is tér, hiszen a minőségi szolgáltatások magukért beszélnek. 

A wellness világban élménymedence; pezsgőfürdő, szaunavilág, jégkút, kondicionáló terem, illetve hagyományos és keleti masszázsok, szolárium, és sókamra segíti a felfrissülést. A finn szauna, infraszauna, bioszauna, és gőzkabin biztosan nagy kedvence lesz azoknak, akiknek a szaunázás az egyik legkedvesebb szabadidős program! 

4. CE Plaza Hotel Siófok

Csendes környezetben, Siófok belvárosához és a Balaton-parthoz egyaránt közel fekszik a CE Plaza Hotel, amely légkondicionált szobákkal, és ingyenes wifivel várja vendégeit. A szálloda Granario éttermében regionális és nemzetközi ízek teszik különlegessé az étkezéseket, míg a Carafe Borbárba izgalmas borok, a Coppa Bárba pedig színes koktélok, teák és kávék csalogatnak bennünket. 

A Coral Wellness Központ élménymedencével, pezsgőfürdővel, frissítő zuhanykülönlegességekkel, jégkúttal, üdítő finn-, bio- és infraszaunákkal, gőzkabinnal és pezsdítő masszázsokkal színesíti a megjelenésében is izgalmas hotel kínálatát. 

5. Residence Hotel Balaton Siófok

Aki meghitt, családias környezetben szeretné kipihenni a szürke hétköznapokat, annak csak ajánlani tudjuk a Residence Hotel Balatont, amely a Balaton partjától 200 méterre, míg a városközponttól 900 méterre fekszik. A balatoni szálloda, modern stílusú, tágas szobáival és a 150 fős éttermével igazi színfolt, amelyet egy saját balatoni strand, és egy wellness részleg tesz még komfortosabbá.

A Lake Wellness Oázisban muszáj tesztelni a meleg vizű élménymedencét, a gyerekek pedig örömmel fogadják majd a gyermek medencét a vízköpő bohóccal, és a játszószobában található csúszdás játszóházi labirintust is.

Programtippek Siófok környékén

Siófok a Balaton fővárosa, és olyan látnivalókkal és kirándulóhelyekkel várja a kirándulókat a téli hónapokban is, mint a Siófoki Víztorony, a Rózsakert és a Halászok szobor környéke, vagy éppen a tizenkét állomásból álló, 9 km hosszú Töreki Tanösvény. A gyerekeket a Bella Állatpark állatsimogatóval, tevegeléssel, pónilovaglással, élménylovaglással, hintóval és állatparkkal várja.

Siófoki Víztorony, ahonnan körpanoráma nyílik Siófokra és a Balatonra

6.Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó

Balatonszárszó a Balaton egyik legbájosabb vízparti települése, a Kék Korona Hotel pedig gondoskodik arról, hogy akik ide érkeznek, kiváló wellness élményekhez jussanak. A Nyugalom Szigete wellness centrumban sodrófolyósóval, nyakzuhannyal és hátmasszírozóval várja vendégeit az élménymedence, illetve a pezsgőfürdő. 

A szauna sziget az egészségmegőrzésre fókuszál, ezt elősegíti a gőzkabin, a finn szauna és a relaxáló kabin használata, illetve a különféle kényeztető masszázsok és kezelések. Ezek közül kiemelkedik a rendhagyó Indiai Hara hasmasszázs, a Kalendulás arcmasszázs+fülgyertya, és az Antóniusz propoliszos hátmasszázs. A bababarát szálláshely 1,3 km-re fekszik a vízparttól. 

Programtippek Balatonszárszó környékén

A település környéke a kirándulás fellegvára, számtalan történelmi és természeti kincs teszi a kikapcsolódást még izgalmasabbá. Zamárdiban a Kőhegyi-kilátó, Balatonlellén az Árpád-kori romtemplom, Balatonföldváron a Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó, Kereki környékén pedig Fehérkő vára kihagyhatatlan látnivaló. Balatonszárszón a József Attila Emlékház tartogat érdekességeket. 

7.Aura Hotel Balatonfüred 

A Balatonfüreden található exkluzív felnőttbarát Aura Hotel 12 éven felüli vendégeket fogad csak, szobáiban king size méretű franciaággyal, és esőerdő zuhannyal várja az érdeklődőket. A Pure Spa részlegben érdemes kipróbálni a finn szaunát, a stollen szaunát, az infraszaunát és a gőzkabint, de az élménymedence és a jégkút is meggyőz bennünket arról, hogy a legjobb helyet szemeltük ki a kikapcsolódáshoz. 

A masszázsokról és testkezelésekről szakképzett gyógymasszőr gondoskodik, személyre szabott krémekkel és olajokkal. A méregtelenítés és az ellazulás kihagyhatatlan ezen a helyen, amelyet a Balaton egyik legszebb helyen fekvő településén találunk. 

8. Hotel Silverine Lake Resort Balatonfüred

A Hotel Silverine Lake Resort a Tagore sétány és a hajókikötő szomszédságában fekszik, így a balatoni kikapcsolódást egy-egy vízparti séta és hajózás is kiegészítheti. A szálloda szobái harmonikus színvilággal, mediterrán hangulattal és minden kényelemmel felszerelve várják a vendégeket, a Portunus étteremben pedig hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket kínálnak. 

A hotel Venus wellness & beauty részlegén beltéri medence, pezsgőfürdő és gyermekpancsoló segíti a kikapcsolódást, a kültéri medencéiből pedig egyenesen a Balatonra nyílik kilátás. Ezenkívül finn szauna, infraszauna, tepidárium, caldarium, sókamra, frigidarium, Kneipp-taposó, aromazuhany és mediterrán pihenő várja a wellness szerelmeseit.

Programtippek Balatonfüred környékén

Az északi part egyik legnépszerűbb települése Balatonfüred, amely városnézéssel, túrázással és gasztronómiai programokkal várja az ide érkező érdeklődőket. Egy kellemes wellness pihenést célszerű kiegészíteni egy sétával a Balaton-parton. Itt A halász és a révész szobra, a Bujtor István szobor, a kikötő és a Tagore-sétány bámulatos úti cél, de a Jókai-kilátóba is feltétlenül érdemes ellátogatni. 

9. Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj

A Hotel Bonvino wellness szolgáltatásaival segít abban, hogy a balatoni wellness télen felejthetetlen legyen számunkra. A wellness részleg úszómedencével, jakuzzival, finn szaunával, infraszaunával és gőzkabinnal várja a vendégeket, akik a csendes órák ideje alatt a gyerekzajtól mentes pihenést is kipróbálhatják. 

A masszázsszolgáltatások közül kiemelkedik a badacsonyi lávaköves masszázs szőlőmagolajjal, a szőlős testkezelés arcpakolással, és a chardonnay-krémes arcpakolás. A Badacsonytomaj központi részén található szálloda baráti kiruccanások, és családi kikapcsolódások kedvelt helyszíne.

Programtippek Badacsony környékén

Egy badacsonyi kirándulást lehetetlen nem összekötni a borozással, hiszen Badacsonyban fantasztikus balatoni borokat kóstolhatunk minden évszakban. Ezenkívül a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum és a kikötő mellett a környéken érdemes még felfedezni a Szigligeti várat, az Avasi templomromot, vagy Balatonedericsen az Afrika múzeumot. 

Kikötő, háttérben a Badacsony

10. Hotel Marina-Port Balatonkenese

A Balatonkenesén található szálloda wellness részlege gondoskodik arról, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát. A 200 nm-es úszómedencében kellemes élmény leúszni néhány hosszt, a pezsgőfürdőben és a jakuzziban pedig jöhet ezután a megérdemelt lazítás. A gyerekek számára beltéri gyermekmedence, babapancsoló, szivárványos csúszda és vízköpő béka teszi még izgalmasabbá a pancsolást. 

A Szauna-sziget szintén segít a feltöltődésben, itt finn szauna, sóterápiás infraszauna, fényterápiás szauna és gőzkabin várja a vendégeket. A Hotel Marina-Port remek választás azoknak, akik Budapesthez közeli úti célt szeretnének választani, ugyanakkor a balatoni wellness télen ugyanolyan fontos számukra. 

Programtippek Balatonkenese környékén

A környéken az egyik legizgalmasabb szabadidős program Balatonfűzfőn a Balatoni Bob Szabadidőpark és a balatonvilágosi Magaspart felkeresése, de könnyen elérhető innen Siófok és Balatonalmádi is. 

Balatoni Bob Szabadidőpark

11. Hunguest Hotel Pelion Tapolca

A tapolcai szálloda, és az alatta található barlang felkeresése egyértelműen remek választás azoknak, akik allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedések miatt érkeznek Tapolcára pihenni. A Hunguest Hotel Pelion a belvárosában található, a vendégek egy közvetlen folyosón keresztül juthatnak a barlangba. A szálloda éttermében igazi ínyencfogásokat szolgálnak fel, többek között a bio-konyha remekeiből is. 

Az aktív kikapcsolódás kedvelőit 2 squashpálya, tollaslabdapálya, fitneszterem, és minigolf várja, a wellness részlegen pedig jacuzzi, élménymedence, termálmedence, kerti úszómedence, és gyermekmedence is van. Tovább fokozza a lazítás örömeit a szauna, az infraszauna, a bioszauna, a merülőmedence, a gőzkamra, az aromaterápia, a tejesfürdők, és természetesen a különböző kozmetikai kezelések. 

Tipp! Tapolcán mindenképpen érdemes sétálni egyet a Malom-tó körül, és a főtéren, ahonnan minden látnivaló könnyen megközelíthető. 

Hunguest Hotel Pelion Tapolca

12. Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok

Az Alsópáhokon található szálloda kiemelten családbarát szálláshely, amelyet olyan családoknak ajánlunk, akik szívesen pihennének a gyerekekkel együtt, ugyanakkor egy kis énidőre is szükségük van. A Kolping Hotelben az ország legnagyobb szállodai játszóháza, Bobóország izgalmas programokkal várja a csemetéket, akikkel szakképzett személyzet foglalkozik, amíg a szülők szívesen kikapcsolódnának egy kicsit a wellness részlegen. 

A fedett családi élményfürdőben élménymedence, gyerekmedence csúszdával, vizes játszótér, baba élménymedence, és mozi kuckó is található. A csendes wellness ideje alatt pedig a felnőttek elmerülhetnek a fény- és hangterápiás úszómedencében, a termálvizes medencében, és a szaunapark szaunáinak vendégszeretetében!

Tipp! Alsópáhok Hévíz közvetlen szomszédságában fekszik. Egy balatoni wellness télen még izgalmasabb időtöltés lesz egy hévízi kikapcsolódással, hiszen a település ezernyi programot tartogat a látogatók számára. 

13. Hotel Wellamarin Zamárdi

A négycsillagos wellness szálloda a Balaton déli partján, Zamárdiban fekszik közvetlenül a vízparton, rálátással Tihanyra. A szobákat Feng shui elven rendezték be, a somogyi dombság lankáira, és a Balatonra néznek. A vendégeket különféle sportlehetőségek várják, a gyerekek számára pedig kihagyhatatlan a Kalóz játszóház. A Hotel Wellamarin a kulináris és a wellness élmények rabjai számára egyaránt kiváló választás. 

A Black & Orange wellness részlegben beltéri és szabadtéri élménymedence, finn- és bio szauna, infraszauna, gőzkabin és gyertyafényes caldarium segíti a felfrissülést, de a jégbarlangot is feltétlenül érdemes felkeresni. 

Tipp! Zamárdiban tartalmas szabadidős feltöltődést biztosít a Zamárdi Paintball, és a Kőhegyi-kilátó, de a Balaton szíve szobrot is érdemes felkeresni a Balaton-parton!

Balatoni wellness télen – Kiknek ajánljuk?

  • Akik különleges wellness szolgáltatásokat keresnek
  • Akik kedvelik a szaunázást, és a speciális masszázsokat
  • Akik szívesen felfedeznék a Balaton-partot és a környező települések látnivalóit
  • Akik gyerekekkel vagy barátokkal érkeznek
  • Akik örömmel túráznak két wellness élmény között

A különleges szolgáltatások egyértelműen meggyőznek bennünket arról, hogy a Balaton közelsége a nyári és a téli hónapokban ugyanolyan kellemes programlehetőségeket kínál.  

Egy balatoni wellness télen felejthetetlen élményeket garantál, ehhez a szallas.hu kínálatában remek szállástippekre bukkanhattok! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%