Wellness + HotelekBalcsiCsaládi kiruccanásÍzkalandRomantikus kikapcsolódás

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a Balaton-felvidék kapujában

2 perces olvasási idő
Hunguest Hotel Pelion Tapolca★★★★ +superior

Léteznek olyan magyarországi települések, amelyeket egyszerűen nem tudok megunni. Az egyik ilyen nagy kedvencem Tapolca, a Balaton-felvidék gyöngyszeme, ahol a Malom-tó környéke, a Kiskirálylány szobra vagy a Tavasbarlang minden alkalommal elvarázsol. Bevallom, eddig csak átutazóban jártam a városban, de egyre több ismerősöm, köztük kisgyerekes családok és nászutas párok is meséltek a Hunguest Hotel Pelion Tapolca remek szolgáltatásairól. Idén tavasszal végre eljött az idő, hogy saját szememmel is lássam és megtapasztaljam, mi mindent nyújt a tapolcai szálloda a Balatontól csupán 20 perc távolságra.

Pelion Hotel Tapolca

Hunguest Hotel Pelion Tapolca ****

Hol vannak már azok az idők, amikor a Balatont és környékét csak nyáron volt érdemes felkeresni! A legjobb példa erre a Tapolca szívében fekvő Hunguest Hotel Pelion, amely négycsillagos szolgáltatásaival télen-nyáron várja a vendégeit. Míg télen a beltéri wellness-szolgáltatások miatt érkeznek a legtöbben, addig tavasztól őszig a környékbeli látnivalók és a kültéri medencék csábítják a nyaralókat a tapolcai szállodába. Persze egy wellnesshétvége nem csak úszásból, masszázsból és szaunázásból áll, lássuk, mi mindennel lehet eltölteni az időt a Hotel Pelionban!

Pelion Hotel Tapolca

A 2003-ban épült szállodát nem nehéz észrevenni, hiszen Tapolca szívében, egy négyhektáros park közepén áll. A 228 db szobával rendelkező hotel már a parkolóba érve is hatalmasnak tűnik, és az épületbe belépve is örömmel nyugtáztam, hogy itt bizony nem kell a vendégeknek egymást kerülgetniük: a hotel egész területén, a wellnessrészlegen és az étteremben is a tágas terek jellemzőek. Ezek után nem meglepő, hogy a két légterű szobában is kényelmesen elfértem, az erkélyről pedig csodás kilátás nyílt a Tapolcai-medencére és a környező tanúhegyekre. Kisgyerekkel érkezőknek a családi szobákat javaslom, idősebbeknek vagy mozgáskorlátozott vendégeknek pedig akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. Aki pedig nászútra érkezik ide, vagy egy meghitt, romantikus hétvégét szeretne eltölteni, feltétlenül próbálja ki a pezsgőfürdős lakosztályt!

Foglald le most a jacuzzis lakosztályt egy romantikus hétvégére >>

Pelion Hotel Tapolca
Pelion Hotel Tapolca

Wellness, gyógyászat és gasztronómia felsőfokon

Tapolca természeti csodája, a város alatt húzódó barlangrendszer nem csak a Tavasbarlangban érhető el egy csónakban ringatózva, hanem délutánonként a Hunguest Hotel Pelion vendégei is élvezhetik a nem mindennapi látványt. Az 1902-ben felfedezett gyógybarlang a szállodából egy fedett folyosón keresztül érhető el, levegője légzőszervi megbetegedések esetén kitűnően alkalmazható. A barlangban magam is megtapasztaltam, milyen magas a páratartalom (99%-os) és mivel nincs porterhelése, a levegő itt rendkívül tiszta. Ezek a tényezők önmagukban gyógyító és nyugtató hatásúak, aki a hotelben száll meg, feltétlenül próbálja ki.

Pelion Hotel Tapolca

A barlang mellett a helyi termálvíz áldásos hatásait is muszáj kipróbálnia annak, aki a tapolcai hotelben tölti pihenését és gyógyulni szeretne. A két beltéri termálmedence vizét a szálloda parkjában fúrt, saját termálvízkút adja. A víz ásványianyag-tartalma különösen magas és remekül alkalmazható reumatikus, mozgásszervi, valamint ízületi megbetegedések esetén. Emellett lehetőség van szakorvosi vizsgálatra, allergológiai és légzésfunkció vizsgálatra, gyógymasszázsra vagy gyógyiszappakolásra is.

Pelion Hotel Tapolca
Pelion Hotel Tapolca

A termálmedencék mellett a 300 m2  alapterületű wellnessrészlegen élménymedence, jacuzzi, aromakabin és gyerekmedence is található. Az én (egyik) kedvencem pedig a kültéri rönkszauna, amelyben olyan érzésünk lehet, mintha Finnországban, a szauna hazájában lennénk. Kihagyhatatlan élmény!

Finnország után képzeletben utazzunk Bretagne partjaihoz is, az ott gyűjtött algák alkotják a Thalion kozmetikumokat, amelyeknek minden cseppje a tenger éltető energiáit rejti. Ezek a csodálatos készítmények már a Hunguest Hotel Pelion wellnessrészlegében is kipróbálhatók, egyetlen kezelés felér egy testei-lelki megújulással!

Pelion Hotel Tapolca

Amint az időjárás melegebbre fordul és tavasszal végre kisüt a nap, úgy telnek meg a kültéri medencék úszkáló, napozó vendégekkel. A gyerekeket nyáron szabadtéri pancsoló várja, aki pedig megéhezik vagy megszomjazik napközben, a pool bárban és grillteraszon talál kedvére való finomságot. Ugyanez igaz a szálloda éttermére is, amely hatalmas fából készült kupolájával önmagában is impozáns látványt nyújt. Az étterem kínálatában megtalálhatók a magyar és nemzetközi ételkülönlegességek mellett a bio-konyha remekei is, utóbbi különösen fontos lehet azoknak, akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek.

Pelion Hotel Tapolca
Pelion Hotel Tapolca

TIPP: Családoknak jó hír, hogy az étteremben gyereksarok lett kialakítva, így a reggelit és a vacsorát sem kell sietve elfogyasztani, a játszószoba itt helybe jön 😊

Gyerekbarát szálloda

Apropó gyereksarok! Amíg a hotelben pihentem, találkoztam kisbabával érkező vendégekkel, külföldi kamaszokkal és óvodáskorú gyerekekkel is. Szemmel láthatóan minden korosztály megtalálta a neki leginkább tetsző programot. Míg a legkisebbek a fedett/szabadtéri pancsolóban, a játszószobában vagy a Pinocchio Clubban töltötték az időt, a nagyobbak az Xbox szoba és az úszómedence között jöttek-mentek.

Pelion Hotel Tapolca

Nagy könnyebbség lehet a családoknak, hogy a hotelben gyermekfelügyelet működik, amíg a szülők masszázson, vízi gimnasztikán vagy algás Thalion kezelésen relaxálnak, addig a kicsiket is biztonságban tudhatják. Emellett gyerekágynemű, fürdetőkád, asztali etetőszék, bébiétel-melegítési lehetőség és kiságy is rendelkezésre áll. Mielőtt még valaki magával cipelné a fél lakást és a gyerekszoba összes kellékét, nyugodtan kérdezzen rá a fenti lehetőségekre és igényelje foglaláskor a gyerekbarát szolgáltatásokat.

Látnivalók Tapolcán és a Balaton-felvidéken

Bár a szálloda épületén belül maradva sem lehet unatkozni, aki több napra érkezik, annak érdemes kirándulást tenni a városban és a Balaton-felvidék csodás tájain is.

Tapolca a Balaton-felvidék nyugati szélén, a Balatontól 20 perces autóútra fekszik. Legfőbb látnivalója és természeti különlegessége a Tavasbarlang, amely a szállodától csupán 300 méterre fekszik, míg a Malom-tó, a város szívében, a hoteltől 600 méterre helyezkedik el. 20 km-es körzetben találjuk többek között a szigligeti várat, Badacsonyt, a lombkoronasétánnyal kiegészült Folly arborétumot, a balatonedericsi Csodabogyós-barlangot és Afrika Múzeumot, a káptalantóti Liliomkert piacot, valamint a salföldi Majort.

TIPP: Ha most foglalsz a Szallas.hu-n, az alábbi kedvezményekkel indulhatsz el bejárni a környéket. 

  • 8 km Lesencetomaj, Aklan Családi Pince 20% kedvezmény
  • 9 km Szigliget, Szigligeti vár 10% kedvezmény
  • 11 km Badacsony, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum 10% kedvezmény
  • 11 km Szigliget, Kikötő Étterem 15% kedvezmény
  • 11 km Szigliget, Szigliget hajóállomás – Balatoni Hajózás Zrt. 15% kedvezmény
  • 11 km Badacsonytomaj, Folly Arborétum és Borászat 10% kedvezmény
  • 12 km Badacsonytomaj, Pláne Badacsony borterasz 10% kedvezmény
  • 12 km Balatonederics, BognAIR Sétarepülés 10% kedvezmény
  • 16 km Révfülöp, Révfülöp hajóállomás – Balatoni Hajózás Zrt. 15% kedvezmény
  • 17 km Zánka, Gyógynövény-völgy 20% kedvezmény
  • 18 km Vonyarcvashegy, Vízisí és Wakeboard Pálya 10% kedvezmény
Szigligeti vár

Hogyan érezték magukat a hotel korábbi vendégei? Értékelések a szallas.hu oldalán:

„A szobánk elég kényelmes tágas volt, mindennek volt helye a szekrényekben. A fürdőt sok kisváros megirigyelheti. Az ételek finomak, hatalmas a választék. Meg voltunk elégedve, szép hétvégét töltöttünk itt.”

„Finom ételek, képzett óvónő a játszószobában, hatalmas játszószoba 11 hónaposnak megfelelő babajátékokkal. Hétköznap is több program térítésmentesen, pl. vízi aerobic, barlangi légzőtorna szuper volt! Nagy kinti medence télen is (kiúszóval).”

„Rendkívüli választék a svédasztalos étkezéseknél, frissen sült ételek készültek a látványkonyhán és külön érdem, hogy egy külön asztalt terítettek vacsorához, ahol többféle paleo süti és egyéb desszertek voltak az ételallergiásoknak és diétázóknak!”

Pelion Hotel Tapolca

Kinek ajánlom?

Családoknak, akár kisbabával, akár tinédzserekkel érkeznek, pároknak, idősebb korosztálynak, baráti társaságoknak. A hotel által nyújtott sokszínű programok és szolgáltatások minősége garantálja, hogy minden korosztály jól fogja érezni magát.

Aki pedig tervezi, hogy a közeljövőben szállást foglal a Hotel Pelionban, fogadjon el tőlem egy jótanácsot: ne csak 2-3 éjszakára, hanem legalább 4-5 napra foglaljatok, hiszen mind a hotel, mind a Balaton-felvidék bőven kínál programot és látnivalót 😊  

Tovább a Hunguest Hotel Pelion Tapolca **** oldalára >>



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%