Családi kiruccanásTavaszi zsongás

Kalandos családi programok a tavaszi szünetben

2 perces olvasási idő
csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben

Végre itt a tavasz és ez azt jelenti, hogy áprilisban újabb hosszú hétvégének örülhetünk! Idén április 19. és április 22. között kerül sor a húsvétra, és ilyenkor az ünneplés mellett -ha az időjárás is úgy akarja- kirándulásra, wellness pihenésre vagy húsvéti programok szervezésére is jut bőven időnk a tavaszi szünetben.

csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben

Aki szívesen körülnézne Európában húsvét idején, kedvére válogathat a közelebbi és távolabbi városok közül, de ha valaki viszont inkább itthon maradna, vidéki úti céljaink között garantáltan talál magának kedvencet.

Programok a tavaszi szünetben

Idén áprilisban sem lesz hiány húsvéti tojásokban, Debrecentől Zengővárkonyig találtunk szuper kézműves foglalkozásokat, kiállításokat és aktív családi programokat a tavaszi szünetben.

Aktív kikapcsolódás és népi hagyományok Kecskeméten

1.     Népi iparművészeti gyűjtemény – Kecskemét

1793-ban, a mai Serfőző utcában építették azt a boltíves házat, amely napjainkban a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteménynek ad otthont. Az állandó kiállításon a fafaragás, fazekasság, szövés és hímzés népi darabjai tekinthetők meg, de érdemes figyelni az időszakos kiállítások programjait is.

csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben

PROGRAMTIPP: Baranyai hímestojások – időszakos kiállítás, válogatás Békés Lajosné népi iparművész hímestojásaiból. A kiállítás 2019. április 5-től látogatható, megtekintése után a gyerekek kipróbálhatják a húsvéti tojásfestés fortélyait is a Kézműves Műhelyben.

Cím: 6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.

Nyitva tartás: keddtől szombatig 10-16 óráig. A múzeum december 14-től január 7-ig, valamint ünnepnapokon (márc 15., máj 1., aug. 20., okt.23.) zárva tart.

Belépőjegyek: Teljes árú belépő: 600,- Ft, kedvezményes: 6-26 évig és 62 év fölött: 300,-Ft

2.     Hófánkozás Kecskeméten

Nyáron szánkózni? Miért is ne! A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban egész évben lehetőség van a hófánkozásra! Használatához nem szükséges hó, a műanyag borítású pályákon garantált a csúszkálás élménye. A két egyenes pálya mellett a bátrabbakat kanyargós változat is várja.

Programok a tavaszi szünetben - hófánkozás a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
Fotó: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Nyitva tartás: szombaton és vasárnap 10.00-18.00, előzetes bejelentkezés a +36 20/282-11-28-as telefonszámon.

Hófánkozás ára: 1000 Ft / fő / korlátlan csúszás
TIPP: Húsvétkor kedvezményes jeggyel várják a látogatókat a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, az akciós jegy ára 700 Ft / fő, amivel korlátlanul lehet hófánkozni.

Cím: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7. (Bejárat a Nyíri út felől a dombnál)

Szállások Kecskeméten és környékén >>

Vár a magyar Disney land: Kerekerdő élménypark, Debrecen

Április 19-én, vagyis a húsvéti hétvége első napján nyitja meg kapuit a debreceni Kerekerdő Élménypark, ahol labirintus, kőkorszaki vízibicikli, drótkötélpálya, szellemvasút, pónilovaglás és sok egyéb izgalmas élményelem várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Cím: 4002 Debrecen, Olimpia fasor 23. (volt Balla-tó)

Nyitva tartás: 2019. április 19-től minden nap (10:00-18:00). FONTOS! Rossz, esős idő esetén egyes élményelemek nem üzemelnek.

Húsvéti élmények a Katica tanyán

Nehéz lenne bekategorizálni a patcai Katica tanyát, hiszen a tehénfejés, állatgondozás mellett a sütés-főzést fortélyait is megtanulhatjuk itt, az óriási területen pedig mesés játszóbirodalom gondoskodik az önfeledt szórakozásról. Április 17-23. között húsvét és tavaszváró programok közül válogathatnak az ide érkező családok, emellett a Föld napja alkalmából is izgalmas foglalkozások várnak a gyerekekre. Föld napja medál készítése, papírjácint és húsvéti bárányka, valamint az origami hajtogatása remek kézműves elfoglaltságnak ígérkezik. Április 13-14-én a húsvétra készülve a tojásfestés különböző technikáit próbálhatjuk ki.

Cím: Katica Tanya Élményközpont, 7477 Patca. GPS: É 46° 16′ 46.57″ , K 17° 43′ .55″

Szállások a közelben >>

Aquasziget Élményfürdő Esztergom

A család minden tagja imádni fogja az esztergomi Aquasziget Élményfürdő szolgáltatásait, amelyek a fedett medencéknek köszönhetően akár télen és tavasszal is kipróbálhatók. Az élményfürdő fedett területén élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda áll a vendégek rendelkezésére.

A beltéri élménymedence sodrófolyosóval, gejzírrel, nyakzuhanyokkal, vízeséssekkel, vízgombával, buzgárokkal, dögönyözőkkel, mászófallal rendelkezik. A pihenőmedencében dögönyözővel, oldalmasszázzsal, nyakzuhanyokkal találkozhatunk. Szintén a fedett beltéren található két csúszda is, ezek időmérőkkel vannak felszerelve, így rögzítik az aktuális lecsúszásokon túl a napi rekordokat is.

Cím: 2500 Esztergom,Táncsics Mihály u. 5.

Egész napos jegyárak: felnőtt jegy 3200 Ft, nyugdíjas/diák/gyermek 1500 Ft, wellness belépő 200 Ft.

Esztergom téged vár! Szállások >>

Baranyai barangolás Zengővárkonyon: Tojásmúzeum és tojásíró bemutató

A Zengő lábánál fekvő hagyományőrző település, Zengővárkony húsvét idején megtelik élettel. Itt található ugyanis a Míves Tojás Múzeum, benne Dr. Nienhaus Rózsa magángyűjteménye, amelynek messze földről csodájára járnak. A múzeumban a népművészeti tojásdíszítések gazdag gyűjteményét találjuk, főként a Kárpát-medencéből, tájegységenként bemutatva. Ezen felül megtalálhatók itt Európában ritkábban előforduló, távolabbi tájak (izraeli, indiai, indonéziai) díszítőművészetét bemutató darabok is.

További részletek a www.tojasmuzeum.ini.hu oldalon.

csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben

Húsvéti Ünnepnapok programsorozat

Húsvét hétfőn, délután 15 órakor a Zengővárkonyi Népiegyüttes „Húsvéti Locsoló” című néptáncos műsorával szórakoztatja a látogatókat a múzeum előtt. A „Hímestojás Szeretteinknek” program keretében a Nagyhét első öt napján (április 15-19.) tojásíró bemutató lesz, amikor is nyomon követhető az alkotási folyamat, hogyan lesz a tyúktojásból hímes tojás. Bárki, aki kedvet érez a tojásíráshoz – akár teljesen kezdő is – asztalhoz ülhet, munkájukat szakértő kezek, neves tojásfestők segítik, irányítják. A kellékekről csekély térítés ellenében a múzeum gondoskodik.

Minden korosztály számára hasznos múzeumpedagógiai játékok is megismerhetők, folyamatosan játszhatók. A Hímes Tojás Dominó, a Memória Játék, a Hímestojás Négyzet című játékok a szebbnél szebb hagyományos hímes tojás mintákat elnevezésükkel együtt szórakoztató, játékos formában ismertetik.

csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben

Ajándékvásárlásra is van lehetőség: hímestojások, játékok, a múzeum nyomtatott kiadványai, valamint otthoni tojásfestéshez minden kelléket tartalmazó egységcsomag kapható a helyszínen.

Tölts el több napot Baranya megyében, nézz körül szállásajánlataink között! >>

Hagyományok háza – tojásfestés és húsvéti nyílt napok

2019. április 12-én 16.30-tól családi tojásfestő napot tartanak a budapesti Hagyományok Házában. A tojáshímzést Bereczné Lázár Nóra Hímestojás-festő népi iparművész vezeti. Vele festhetünk, írhatunk tojásokat játszóházas foglalkozás keretében. Vendég lesz Sevella Zsuzanna fejlesztőpedagógus, játékfejlesztő, akivel egy izgalmas technikát, a viaszfestést is megtanulhatjuk sok egyéb izgalmas, saját kezűleg elkészíthető játékkal együtt.

Belépőjegy: felnőtt: 900 Ft, gyerek, nyugdíjas: 600 Ft, nagycsaládos kedvezmény: 25%

csaladi-programok-a-tavaszi-szunetben
A kép illusztráció, 2018-ban készült Hollókőn

2019. április 16-17-18-án 14:00-17:00 között húsvéti nyílt napokat rendeznek, ahol az alkotók egy-egy mesterség nagy tudású művelői (hímzők, szövők, nemezkészítők, gyöngyfűzők, kosárfonók, bőrművesek, csipkekészítők, csuhé- és gyékényfonók, bútorfestők stb.). A programon szeretettel várják a népművészeti technikák iránt érdeklődőket, akik bemutatókat láthatnak és ki is próbálhatnak egy-egy technikát.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Budapesti szállást keresel? Itt tudsz válogatni >>

Kirándulások és szabadtéri programok a tavaszi szünetben

Ha a tavaszi szünetet inkább a szabadban töltenétek, netán híres magyar várakat, kastélyokat keresnétek fel, ehhez is van pár ötletünk. Szabadtéri programok a tavaszi szünetben:

Bármelyik programot is válaszd a tavaszi szünetre, ne maradj szálláshely nélkül! Több mint 10.000 belföldi hotel és apartman között válogathatsz a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%