Téli tájolóCsaládi kiruccanásKülföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

Jégvarázs és adventi korcsolyázás Bécsben

1 perces olvasási idő
Fotó: austria.info.hu

Ausztria fővárosa, Bécs méltán lett a világörökség része. Történelmi belvárosa, épületei és parkjai szerepelnek az UNESCO listáján. Amikor meggyúlnak Bécs téli fényei, valami különleges, minden képzeletet felülmúló hangulat lengi át a város minden zugát. Sétánk során nézzük meg, milyen élményekkel gazdagodhatunk Bécs csodás téli varázsában!

Jégvarázs Bécs főterén

A télen Bécsbe látogatókat nemcsak kulturális és kulináris programok várják, hanem csodaszép épületek között és természetes környezetben található korcsolyapályák is.

Korcsolyapálya a Városháza előtt

A leghíresebb a bécsi Városháza előtti tér és az azt körülölelő park, amely minden év telén varázslatos jégvilággá alakul át. Itt festői környezetben próbálhatjuk ki tudásunkat, vagy ha csak nézelődni, töltődni, gyönyörködni szeretnénk, arra is van lehetőség. A város szívében a két nagy korcsolyapályát összekötő kanyargó, romantikus kis „jégfolyosó” páratlan látványa hatalmas élmény az ide látogatóknak.

Korcsolyapálya a bécsi Városháza előtt (© Österreich Werbung, Fotograf: Wolfgang Zajc)

Nyitva: november 17-től március 4-ig

Öreg-Duna
Egy természetes környezet, ahol az Öreg-Duna téli ólomsága csalogat. A tél jó barátja a folyónak, együtt csodás jégpályát alakítanak ki. Tökéletes feltételeket kínál a korcsolyázáshoz vagy jégkorongozáshoz, mivel legtöbbször nincs hótakaró a jégen.

Mivel egy természetes jégfelületről van szó, a veszélyekkel számolni kell, ezért a kijelölt területet használjuk csak, ami a helyiek szerint a Gänsehäufel – Kaiserwasser – Angelibad közötti részt jelenti.

Albert Schulz Jégcsarnok

A Kagran Jégsportközpontként is ismert jégcsarnok Ausztria legnagyobb és legmodernebb jégsport-központja. Itt aztán kezdő és profi korcsolyázó is jól fogja érezni magát. A jégkorongozás és korcsolyázás mellett korcsolya- és jéghoki tanfolyamokkal, jégdiszkóval és közösségi korcsolyázással várnak minden korosztályt. A három jégcsarnokban a szabadidős látogatók és az élsportolók, mint a UPC Vienna Capitals tagjai is helyet találnak.

Eisring Süd jégpálya

Egy jégpálya, amelynek elődjéről kapta az Eisring (jégkör) elnevezést. A pálya utódja ma 1800 négyzetméternyi jégfelületen várja a korcsolyázni vágyókat. Ráadásul a szabadtéri jégpálya mellett található itt egy fedett jégcsarnok is, amely akár egy rossz téli idő alatt is tökéletes helyszín a kikapcsolódásra.

Nyitva: október közepétől márciusig

Bécsi Korcsolya Egyesület

Az impozáns Koncertház szomszédságában található Bécsi Korcsolya Egyesület pályája 6000 négyzetméternyi jégfelületével a világ egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályája. A 150 éves Bécsi Korcsolya Egyesület olyan speciális ajánlatokkal várja a látogatókat, mint a partnerestek, a nyugdíjas- és gyermekoktatások, valamint a jégtáncoktatás és a táncestek. A hangszórókból gyakran szól keringő, ami szintén garancia a jó hangulatra.

Nyitva: októbertől márciusig

Műjégpálya Bécs belvárosában

Engelmann műjégpálya

Micsoda ötlet volt ez a várostól, hogy szinte a város felett, az esti órákban csodálatos panorámát biztosító műjégpályát hozzon létre! Egy ház tetején található a világ első szabadtéri műjégpályája, ahol több mint 100 éve a pompás kilátásnak is köszönhetően milliók látogattak el ide, és hódoltak a téli sportok királynője előtt. A jégfelület 3000 négyzetméter olyan extrákat kínál, mint például a korcsolya- és jégtáncoktatás, a jégdiszkó, a női napok, a gyermekoktatás vagy a korcsolyaest pároknak.

Nyitva: októbertől márciusig

Bécsi szelet

Természetes, hogy a jól megérdemelt korcsolyázás és séta után muszáj egy finomat enni a Bécsi szelet városában. A különleges recept titka a vajzsírban rejlik. Ettől lesz a bécsi szelet olyan omlós és ropogós. De hogy honnan származik valójában a bécsi szelet, azt igazából senki nem tudja biztosan. Egy dolog azonban egészen biztos, hogy a bécsi szelet igazi világpolgárnak számít. Talán a nyomok Spanyolországba vezetnek, ahol a mórok már a középkorban paníroztak húst zsemlemorzsába. De az is előfordulhat, hogy Konstantinápoly zsidó közössége is ismerte már a XII. században a bécsi szelethez hasonló fogást. Az már talán nem is olyan fontos, hogy talán az itáliaiak által is kedvelt Costoletta Milanesét Radetzky marsall importálta Olaszországból Ausztriába. A lényeg, hogy omlós és ropogós legyen, és hogy mindenképp megkóstoljuk, ha Bécsben járunk.

Kávéházi kultúra

Ki ne szeretné a frissen pörkölt kávé mennyei illatát és a téli puncs melegét? Kandallók, kényelmes kanapék, Thonet-székek, márványasztalok és a tükrökkel kirakott térben igazán ellazulhatunk, ha betérünk egy igazi bécsi kávézóba.  A negyedik kerületben található Favoritenstrasse 4–6. szám alatt lévő kávéüzemben, ami egyben egy bár is, pörkölnek és főznek különleges kávéspecialitásokat a világ minden tájáról. Itt igazán felmelegedhetünk, ha kiszállunk a korcsolyák nyüzsgő forgatagából.

Szállást keresel Bécsben? Itt tudsz nézelődni ⇒

(fotók: shutterstock, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%