Wellness + HotelekBalcsiRomantikus kikapcsolódás

Ajurvédikus pihenés Siófokon – Calendula Ayurvedic Medical Hotel

1 perces olvasási idő

Siófok elsősorban a Balaton közelsége miatt vonzó úti cél, de mostantól van egy újabb okunk arra, hogy a déli part fővárosába utazzunk. A szallas.hu oldaláról már foglalható a Calendula Ayurvedic Medical Hotel, amely ajurvédikus szolgáltatásokkal, gyógyító masszázsokkal, jógával és egyéb keleti ínyencségekkel várja a vendégeket. Nézzük körül együtt a különleges szállodában!

Ajurvédikus pihenés Siófokon - Calendula Ayurvedic Medical Hotel
Calendula Ayurvedic Medical Hotel

Mit jelent az ajurvédikus gyógyítás?

Pár lépésre a Balatontól, festői szépségű vidéken találjuk a Calendula Ayurvedic Medical Hotelt, amelynek már a nevéből is hamar kiderül, hogy itt bizony nem egyszerű wellness szállodáról van szó. A “calendula” a körömvirág latin elnevezése, az ajurvédikus gyógyítás pedig a világ egyik legrégebbi gyógyászati tana, amely Indiából indult az i. e. 5. században. A szó szanszkrit eredetű, az ayur = élet, a veda = tudást, megismerést jelent. Az ajurvédikus gyógyászat mintegy 5000-féle növényt alkalmaz, elsődleges célja a test méregtelenítése és a betegségmegelőzés.

“Művelői úgy tartják, hogy a napi rendszerességgel végzett ájurvéda-gyakorlatok nemcsak a betegségek megelőzését szolgálják, hanem segítenek megérteni önmagunkat, a körülöttünk levő világot, gyakorlása harmóniát és egyensúlyt alakít ki környezetünkkel.”

wikipédia

Ebben segít a siófoki medical hotel, ahol az ajurvédikus szolgáltatások mellett gyógyító masszázsokkal, terápiákkal, jógával, gyógytornával tehetünk sokat az egészségünkért.

Calendula Ayurvedic Medical Hotel

Nem csak Magyarországon, hanem Európában is különlegesnek számít az ajurvédikus gyógyászati központ és hotel, ahol a modern orvoslás eredményei ötvöződnek az ősi keleti tudományokkal és a hagyományos gyógymódokkal. A négycsillagos szállodában ötvöződik a luxushotel kényelme, felszereltsége a gyógyítás magas szintű diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokkal. A luxusszállás mellett, több orvosi konzultációs szoba, labor, radiológia, echocardiografia, gasztroenterológia, tíz kezelő, öt gyógynövényes gőzkabin, hat balneoterápiás helyiség, egy tágas jóga terem, valamint a legmodernebb eszközökkel felszerelt egynapos sebészet található. Itt még az étterem sem mindennapi, hiszen kizárólag húsmentes, vegetáriánus fogások közül lehet választani, amelyek segítik az emésztést és hozzájárulnak a gyomor helyreállító diétájához.

A gyógyszállóban az alábbi szobatípusok állnak a vendégek rendelkezésére: standard, akadálymentesített standard és deluxe, egy business szoba és két penthouse, lélegzetelállító kilátással a Balatonra. A hotel természetes kiegészítője a teljes akadálymentesítés, amely nemcsak a mozgássérülteknek, hanem a vakoknak és gyengénlátóknak (Braille-írás segítségével ismerhetik ki magukat az épület információs rendszerében) is a biztonságot jelenti.

Milyen problémákkal kezelik a pácienseket? 

  1. Mozgásszervi problémák (pl. gerinc, ízület, műtét utáni regeneráció stb.)
  2. Keringési zavarok (pl. Magas vérnyomás, hipotónia stb.)
  3. Endokrin és metabolikus problémák (pl. elhízás, diabétesz, köszvény stb.)
  4. Emésztőrendszeri zavarok
  5. Allergiás, immun és autóimmun zavarok
  6. Neurológiai és pszichés zavarok
  7. Reproduktív rendszer problémái (pl. Meddőség, menstruációs zavarok, endometriózis stb.)
Ajurvédikus pihenés Siófokon - Calendula Ayurvedic Medical Hotel

Milyen speciális gyógyító programok közül lehet választani?

1. Panchakarma

Cél: a szervezet mélytisztítása a toxinoktól és a salakanyagoktól, az anyagcsere helyreállítása, a súlycsökkentés, a szezonális betegségek megelőzése, a fizikális és a pszicho-emocionális feltöltődés.

2. Komplex Panchakarma

Cél: a szervezet megtisztítása a toxinoktól és a salakanyagoktól, az anyagcsere visszaállítása, a súlycsökkentés, a szezonális problémák megelőzése (ideértve a krónikus betegségek kialakulását), valamint a fizikai és a pszicho-érzelmi feltöltődés, a szervezet felkészítése az öregedést gátló rasayana-gyógyszerek befogadására.

Ajurvédikus pihenés Siófokon - Calendula Ayurvedic Medical Hotel

3. Rasszajana – Vajikarana

Cél: a szervezet finomtisztítása, sejtes szintű megfiatalítása, az öregedési folyamat lassítása, a szervezet betáplálása, a szervezetben lévő kimerült raktárak feltöltése, a reproduktív szövetek regenerálása, fizikai és pszicho-érzelmi feltöltődés.

4. Gyógyprogram

Cél: anyagcserezavarral, a gyomor-béltraktussal, a szív-érrendszerrel összefüggő megbetegedések gyógyítása, baleset utáni rehabilitáció.

5. Háromnapos diagnosztikai program

A diagnosztika ajurvédikus és a modern orvostudomány módszerei lehetővé teszik a szervezet aktuális állapotának lehető legpontosabb meghatározását, illetve a korszerű, pontos gyógyítást és a megelőzésre vonatkozó terápiák kiválasztását.

Kipróbálnád valamelyik ajurvédikus terápiát? Vagy egyszerűen csak szeretnéd élvezni a négycsillagos hotel wellness szolgáltatásait, megfűszerezve néhány keleti különlegességgel? A szallas.hu oldalán tudsz informálódni és szállást foglalni!

Megnézem a szabad szobákat >>


Hasonló szállást keresel? Nézz körül a somogyvámosi Rádhé Resort és Syám Meditációs és Rendezvényközpont oldalán! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%