BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTippek utazáshoz

Balatoni Bringakör – 5 nap, 200 km, tengernyi élmény (+ szállásajánló)

2 perces olvasási idő

Régi vágyad két keréken felfedezni a magyar tenger legszebb részeit? Ne habozz, indulj útnak és nevezz be életed egyik legizgalmasabb kalandjába. Mutatjuk a kedvenc útvonalunkat, amelynek a közelében számos étterem és cukrászda hívogat! 

Balatoni Bringakör – Élmények két keréken

A Balatoni Bringakör a biciklitúrák koronázatlan királya. A 204 km hosszú szakaszt érdemes többnapos kerékpártúra keretében bejárni, így a tekerés mellett jut idő a bakancslistás balatoni látnivalókra, programokra és gasztrokalandokra is. 

Célszerű előre felkészülni az útvonallal kapcsolatos leghasznosabb tudnivalókból, így garantáltan nem ér meglepetés biciklizés közben. Ezután a feladatod már csak annyi, hogy jól érezd magad tekerés közben, bármikor is indulsz útnak. 

Tudtad, hogy

  • a Bringakör akár 4-5 napos kerékpáros programhoz is remek választás? Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen foglalj szállást magadnak
  • az útvonalon gyerekekkel is tekerhetsz? Gondold át, hogy bírják-e majd az északi part emelkedőit, és irány a magyar tenger! 
  • a Bringakörnek nincs kezdő és végpontja? Bárhol útnak indulhatsz, és bárhol megpihenhetsz, végig szabadon közlekedhetsz. 
  • a kerékpárút útvonalán számos étterem és cukrászda található? Így nemcsak a biciklis, hanem a kulináris élményekre is hangsúlyt fektethetsz. 
  • számos kerékpárosbarát szállás vár tárt karokkal a Bringakör közelében? Bátran ugorj fejest a kalandba! 
Balatoni Bringakör – 5 nap, 200 km, tengernyi élmény (+ szállásajánló)
Panoráma a tanúhegyekre és a Balatonra

Kerékpárosbarát szállások, biciklis programok, balatoni ízek

A Balaton körbetekerését érdemes az északi parton kezdeni, hogy a nagyobb szintemelkedéssel járó szakaszokat akkor hódítsd meg, amikor még több energiád van. Kedvet kaptál a biciklitúrához? Mutatjuk, melyik a kedvenc útvonalunk

1. nap: Alsóörs – Badacsonytomaj

Ha Alsóörsről indulsz, érdemes eltekerned a nap végéig Badacsonytomajig, így az első nap megpróbáltatásaitól egy pohár bor társaságában búcsúzhatsz. 

Biciklizés közben megállhatsz Balatonfüreden, ahol a Tagore sétány bakancslistás balatoni látnivaló, itt találod Bujtor István szobrát is. 

Tipp: Ebédelj a Borcsa Étteremben a sétány keleti végénél, a Balatontól csupán 30 méterre! A marhapörkölt szenzációs, ráadásul többféle kávékülönlegességgel várnak. 

Balatonfüred után érdemes megállni Tihany vízpartjánál, de ha elég edzett vagy, a település központjába is feltekerhetsz. 

Ne hagyd ki: Révfülöpön mindenképpen horgonyozz le a Rév Büfénél a kézműves lángosok kedvéért. 

Az első napot érdemes Badacsonytomajon zárni, a fárasztó terep után biztosan örömmel koccintasz majd este egy pohár borral

Szállástipp borbarátoknak – Pátzay Borvilla Badacsonytomaj

Szállástipp gyerekekkel – Balaton Bazalt Vendégház

Nagy Balatoni Strand Körkép >>

2. nap: Badacsonytomaj – Keszthely

A környék egyik legjobb cukrászdája a La Téne Desszertműhely & Kávéház, indítsd a napot itt egy omlós briós társaságában, és mosolyogva indulsz majd útnak a szomszédos Szigligetre. 

A várlátogatásra érdemes pár órát szánni, utána jól fog esni egy fagyi a Várkávézóban, ahol minden fagylalt egytől-egyig adalék- és gluténmentes

Ha tovább tekersz, elhaladsz majd Balatongyörök mellett, innen Keszthelyig tart a Balatoni Bringakör egyik legszebb szakasza. Amint Keszthelyre érsz, sétálj egyet a hajóállomás környékén, majd vedd át a szállásod, és töltsd a nap további részét Keszthely látnivalói között.

Tipp: Vacsorázz a keszthelyi Móló Teraszon, ahol fergeteges a halászlé és a gulyásleves

Szállástipp a Festetics-kastély közelében – Magdalena Apartmanház Keszthely

Medencés szállás Keszthelyen – Orient Relax Garden Keszthely

3. nap: Keszthely – Fonyód

Reggelizz a keszthelyi Tulipán Kávéházban, és pattanj biciklire, a Balatoni Bringakör harmadik napja is számos élményt tartogat számodra. 

Balatonkeresztúrtól Balatonmáriafürdőn, Balatonfenyvesen át Fonyódig csendes környezetben tekerhetsz. Pihenj meg egy kicsit Balatonmáriafürdő hajóállomásánál, itt található közvetlenül a vízparton a Port Étterem, amely street food különlegességekkel és kézzel nyújtott, kövön sült pizzákkal vár. 

Ha szereted a kisvasutas élményeket, feltétlenül ülj fel Balatonfenyvesen a Balaton egyetlen kisvasútjára, amely áprilistól novemberig szállítja utasait. A programra érdemes több órát szánni, így a nap további részében már Fonyódig kell csak eltekerned, ahol akár egy késő délutáni, vagy esti hajókirándulás is belefér még a programba. 

Tipp: Vacsorázz a Fapipa Étteremben, ahol a kézműves burgerek mellett a palacsinta is tökéletes választás! 

Szállástipp baráti társaságoknak – Komlai Apartmanház Fonyód

Nyaralópark minden korosztálynak – Napsugár Club és Panzió Fonyód

Balatoni szállások >>

4. nap: Fonyód – Siófok

A Balatoni Bringakör negyedik napja számos programmal ajándékoz meg, ha úgy döntesz, hogy a biciklizés mellett örömmel felkeresnéd a Fonyód – Siófok szakasz legjobb helyeit

A boglári móló elején áll a Balaton legöregebb hajója, az 1872-ben vízrebocsátott Balaton Csavargőzös, amely napjainkban egy hajózástörténeti kiállításnak és kávézónak ad helyet. 

Balatonboglár után irány Balatonlelle, amely óriáskerékkel és csodás mólóvar vár, a közelben megebédelhetsz a Kedvesem Bisztróban. A fagylaltjairól és süteményeiről híres Geleta Cukrászda is bakancslistás gasztrohelyszín Lellén. 

Ha megfordítanád a falatozás rendjét, teszteld a cukrászdát, és ebédelj a Kistücsök étteremben Balatonszemesen. A nap további részében elhaladsz majd Balatonszárszó, Balatonföldvár és Zamárdi mellett, míg végül Siófokra érsz

Vesd bele magad a siófoki éjszakába, ám mielőtt felfedeznéd a Petőfi sétány színes forgatagát, szemezgess Siófok színes programkínálatából

A DinerM Amerikai Étterem az ’50-es évek króm csillogásával vár, ami már önmagában is nagy élmény, de a hamburgereket se hagyd ki! 

Szállástipp Siófok belvárosában – Hotel Azúr Siófok

Apartman baráti társaságoknak – Cruiser Apartmanok Siófok

5. nap: Siófok – Alsóörs

A kerékpártúra utolsó szakaszának egyik legszebb állomása a Magaspart Balatonvilágoson, ahova meredek kapaszkodó vezet, de a panoráma kedvéért érdemes útba ejteni. A tekerés után jól fog esni egy kiadós reggeli Nánásiék kisboltjában, Balatonakarattyán

Balatonkenese után eléred Balatonfűzfőt, ahonnan Balatonalmádiig tartós emelkedővel kell számolnod. Balatonalmádiban teszteld bátran a Veganeeta Home fogásait, az étlap minden fogása állati eredetű alapanyagoktól mentes.

Miután visszaérkezel Alsóörsre, gyönyörködj a Balaton látványában, és nyugtázd büszkén, hogy a Balatoni Bringakör nem fogott ki rajtad.

Szívesen kalandoznál kerékpárral a Balaton körül? Kerülj közelebbi barátságba a Balatoni Bringakör útvonalával, és foglalj szállást akár még ma!  

Programtippek, strandok, gasztrohelyek: minden, ami Balaton >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő