Vidéki víkendBarátokkalNyári vakációRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Nyári kalandozások és borozgatások a kincsek városában: Tokaj

1 perces olvasási idő

Kíváncsiak vagytok, hogy milyen izgalmas látnivalókat tartogat nektek a páratlan borairól híres Tokaj? Akkor tartsátok velünk a lépést, mert a pincelátogatáson túl múzeumtúrákkal, vízi programokkal és szuper szállásokkal is készültünk nektek a nyaraláshoz!

Az ezerarcú Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Kopasz-hegy tövében, a Tisza és a Bodrog találkozásánál egy igazán bájos, romantikus település bújik meg, mely mesés boraival, csodás látnivalóival és varázslatos környezetével hamar rabul ejti a szíveteket. Ez Tokaj, melynek neve egybeforrt a borkóstolás szeretetével. Fedezzétek fel velünk a kincsek városának titkait!

Interaktív múzeumtól a frissítő vízi túráig

Kezdjétek meg a barangolást a Tokaji Múzeumban, ahol több izgalmas tárlatot járhattok végig, de bekukkanthattok a szabadtéri kőtárba, a hűs pincébe és a bányászati kiállítást is felkereshetitek! Amennyiben szívesen nézelődnétek még, jó szívvel ajánljuk a közeli Világörökségi Bormúzeum meglátogatását, ahol a rengeteg interaktív, szórakoztató megoldásnak hála a legkisebbek sem fognak unatkozni. 

A település központjában, a Kossuth téren is érdemes szétnézni, ahol a beszédes Bacchus-kút, valamint a neoromán stílusban épült Jézus szíve templom mellett haladtok majd el, de ugyanitt magasodik Szent István-szobra is. Anélkül pedig ne is menjetek tovább, hogy ne térnétek be a Borostyán Borszaküzlet és Borozóba, ahol remek nedűket kóstolhattok és vásárolhattok meg. 

TOP szállások a környéken >>

Tipp: A nyári hőség ellen a legjobb recept egy kiadós csobbanás, amit mesébe illő természeti környezetben, a Tutajos Beachen is nyélbe üthettek vagy ugorjatok be a Tokaji Vízitúra Központba, hogy csónakban ülve hódíthassátok meg a kanyargó folyókat!

TOP szállások a környéken >>

10 tokaji látnivaló, amiért érdemes útra kelni >>

Történelmi borvidék és világörökségi helyszín

Tokaj nevét kimondva persze egyből megjelenik előttünk a végtelen szőlőkkel borított hegyoldal és azok a csodás pincészetek, melyek falai között zamatos muskotályt, furmintot, hárslevelűt vagy épp szamorodnit, illetve aszút töltenek a poharunkba.

Ajánlunk is nektek 3 káprázatos helyet, ahol megízlelhetitek a fejedelmi kínálatot:

  • Hímesudvar pincészet: A Tokaj óvárosában fekvő, több mint 500 éves vadászház felújított falai között jobbnál jobb borokat szürcsölgethettek, és még egy különleges, 3-4 órás birtoklátogatáson is részt vehettek, ha szeretnétek.
  • Szerelmi pincesor: A vasúttal szomszédos hegylábon, katonás rendben követik egymást azok a kiváló pincék, ahol idilli környezetben, fantasztikus borok mellett élvezhetitek ki a nyugalom perceit.  
  • LaBor Bistro: A páratlan italokon túl a szenzációs ételekben sem lesz hiány a LaBor Bistroban, mely igazi kulináris kalandot ígér a gasztronómia szerelmeseinek.

3 kiváló szálláshely, ahol helyben is poharazhattok

Adjátok meg a módját a pihenésnek! Kössétek össze a tokaji kirándulást remek szállásokkal, ahonnan ki sem kell mozdulnotok ahhoz, hogy helyi borokat is megízleljétek

Paulay Borház és Vendégház:

Hűs, klimatizált szobák, kényelmes ágyak, borozásra csábító terasz és kedves házigazda vár benneteket ebben a kedves vendégházban. Itt saját termelésű nedűket is kóstolhattok.

Mercure Center Hotel****:

Elegáns, exkluzív, minden igényt kielégítő, tökéletes elhelyezkedésű szállodát kerestek, ahol finom borok sorakoznak és frissítő wellnessezésben is részetek lehet? Akkor ne is menjetek tovább!

Böne Vendégház és Borozó:

Hangulatos, kitűnő apartmanok, pezsgőfürdő és természetesen fantasztikus borok gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról a belvárosban fekvő Böne Vendégház és Borozóban. 

Ez a 12 szálláshely Tokaj szívében csak rád vár! >>

Ha úgy döntöttél, bebarangolod Tokaj történelmi borvidékét és szívesen böngésznél még a szállások  között, itt találod az összes ajánlatot >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő