BalcsiTéli tájoló

Balatoni farsangi forgatag – fesztiválok és téltemető programok

1 perces olvasási idő

Február a farsang és a tél elűzésének hónapja, melyet hagyományosan vidám programokkal, karneválokkal ünneplünk. Nincs ez másként a Balatonnál sem, így összeválogattuk a legjobb farsangi programokat a Balaton környékéről.

Balatoni farsangi forgatag

1. VII. Farsangi regatta – Balatonlelle

  • Időpont: február 11.

A Farsangi Regatta idén is része a Téli Regatta Vitorlás Versenysorozatnak. Február 11-én is érdemes Balatonlellére utazni, hiszen izgalmas versenynek lehetünk tanúi. A verseny mellett megcsodálhatjuk a téli Balatont is. A helyszín A BL Yachtclub & Apartments Balatonlelle központjában, közvetlenül a vízparton.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Balatoni Farsangi Regatta

Szállástippünk: Fine Apartman Balatonlelle

A balatonlellei szabadstrandtól pár percnyire található a Fine Apartman, melynek két kényelmes lakrészét egyben és külön is kibérelhetitek. Akár családdal, akár párosan érkeznétek, ez a szálláshely remek választás.

2. Dörgicsei Farsang

  • Időpont: február 18.

Az északi part egyik legkedvesebb települése Dörgicse, ahol idén sem marad el a farsangi mulatság. A programon fánkevő verseny, jelmezverseny és „Asszonyfarsang” is lesz, a napot élőzenés batyus bál zárja.

Szállástippünk: Zsóka Fogadója Vendégház Szentantalfa

Fedezd fel a festői Nivegy-völgyet a Zsóka Fogadója vendégeként! Akár páros üdülést tervezel, akár családdal pihennél, ez a hely ideális. Télen kandalló mellett melegedhettek egy jóleső bortúra vagy kirándulás után.

3. VII. Szerelmes Füredi futóverseny – Balatonfüred

  • Időpont: február 12.

A balatonfüredi Szerelmes Füred futóverseny szervezői senkit nem hagynak ki a programból. Felnőttek lefuthatják a 7 kilométeres távot párban és egyénileg, 60 év felettiek 3,5 kilométeres, kényelmes, sétálós versenyben vehetnek részt, kisgyerekkel érkezők pedig egy 600 méteres távot győzhetnek le. Mindenki megtalálja a neki való távot! A nevezés és részletek itt taláhatóak >>

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Futóverseny kicsiknek és nagyoknak

Szállás Balatonfüreden: Bakonyerdő Vendégház Balatonfüred

Csendes szálláshely, nyugodt helyen, pedig csak pár lépés a 71-es főút. Szépen felújítva vár, kitűnő felszereltséggel. Lemondási és előrefizetési díj nélkül foglalhattok!

4.  XXII. Keszthelyi Városi Karnevál – Keszthely

  • Időpont: február 18. 14.00 órától

Nagy hagyományokra tekint vissza a Keszthelyi Városi Karnevál, melyhez a város sétálóutcáján csatlakozhat a nagyközönség. A színpompás felvonulást jelmezverseny, koncertek és gyermekprogramok is kiegészítik majd. A parádés maskara-menet a Festetics-kastély parkjából indul.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Balatoni karnevál

Keszthelyi szállás: Akvárium Apartmanházak Keszthely

Az Akvárium Apartmanházak különleges stílusú, modern épületei a népszerű Helikon – strand közelében várnak. Ha itt foglalsz, nem csak a hagyományos vizes élményekben lehet részed, de még saját elektromos motorral felszerelt csónakot is használhatsz, mivel ezek az apartmanokhoz tartoznak.

5. Badacsonyi Gasztrohegy – Badacsony

  • Időpont: február 18 – 19.

A Badacsonyi Gasztrohegy rendezvénysorozata februárban is várja az ízek szerelmeseit, a program „Vadak & minden ami erdő” címmel kerül megrendezésre. Várnak az erdő ízei: őz, szarvas, nyúl, gomba és sok más ínyencség.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Program az ízek szerelmeseinek

Szállás Badacsonyban: Főnix Szálló Badacsony

Saját utacskán sétálhatsz le a badacsonyi strandra, ha a Főnix Szállót választod. A kényelmes, modern panzióban sokféle szobatípust kínálnak, s ha egy tetőtéri lakrészre voksolsz, gyönyörködhetsz a Balaton látványában is. 

6. Farsang farka – Tihanyi téltemetés 2023

  • Időpont: február 18.

Tihanyban idén is vidámságtól lesznek hangosak az utcák, amikor a helybeliek színpompás maskarákba öltözve elkergetik a telet. Ha épp erre jársz, érdemes csatlakoznod a forgataghoz. A vidám forgatag a Visszhang-dombon gyűlik össze, ami a híres tihanyi visszhang miatt is izgalmas élmény lesz.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Tihanyi látkép

Szállásajánlatunk: Kaktusz Ház Tihany

Tihany központjában áll a Kaktusz Ház látványos épülete, mely remek választás családoknak, pároknak egyaránt. Emeleti apartmanjaiból csodás kilátás nyílik a Balatonra.

7. Balatoni Téli Bringa Túra / Balatoni Bringa Farsang – Balatonfüred

  • Időpont: február 18. 

Elkötelezett biciklis vagy, ráadásul a Balaton szerelmese? Akkor már csomagolhatsz is, hogy részese légy az idei Balatoni Bringa Farsangnak! A körtúra Balatonfüredről indul és ide is érkezik vissza, az út során a bringások a déli parton is kerekezhetnek egy jót. Még több tavaszi biciklitúráért kattints ide.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
Balatoni bringa farsang

Szállás Balatonfüreden: Taverna Vendégház és Étterem Balatonfüred

100 méterre a Tagore sétánytól, a vízpart mellett vár 5 külön bejáratú vendégházzal a szállás. A földszinti étteremben finom, bőséges reggelivel indíthatjátok a napot. Kerékpár tárolására is van lehetőség.

8. Farsangi Futrinkák Futam 2023 Zalakaros

  • Időpont: február 18.

Csak semmi megerőltető maraton! Ez egy jó hangulatú, közösségi, jelmezes futás, ahol időmérés sincs. A legjobb jelmezeket díjazzák, és persze számíthattok finom fánkra is. A táv 8 km, a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A gyerekek a Korzón egy rövidebb, 700 méteres távon futhatnak.

Balatoni farsangi forgatag - fesztiválok és téltemető programok
A Zalakarosi Fürdő

Itt szállj meg Zalakaroson: Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel**** +superior

Az „Év Szállása 2018 – Szakmai Díj” I. helyezésével kitüntetett Park Inn szálló kitűnő helyen, a Zalakarosi Fürdő mellett fekszik, s fürdőbelépőt és közvetlen átjárást biztosít vendégeinek a vizes élményközpontba. Családok számára is kiváló szálláshely, hisz 6 éves korig az itt-tartózkodás ingyenes.

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved, hogy idén a telet a Balatonnál búcsúztasd. Ha kiválasztottad a legizgalmasabb programot, foglalj hozzá szállást is oldalunkon! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    9.2
    Wellness + Hotelek

    Csobbanj a nyárba Balatonfüreden – megújul a Danubius Hotel Annabella

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Wellness bakancslista 2024-re – mesés fürdők, látnivalók és szállások

    3 perces olvasási idő