Programok hétvégéreBalcsi

Hello Balatonmeggyes! Itt a Doktor Balaton – tudod, melyek a legújabb napi sorozat forgatási helyszínei?

1 perces olvasási idő

A Doktor Balaton, amelyet sokan csak a „magyar Dallas” néven emlegetnek, 2020. december 27-én debütált – úgy tűnik – a nézők legnagyobb örömére. A fergeteges balatoni kaland középpontjában egy olyan kincs áll, amire mindenki pályázik, de csak egyvalakié lehet. A sorozatról meglepően sok izgalmas kulisszatitkot tudtunk meg, mutatjuk, mit érdemes tudni a Doktor Balaton forgatási helyszíneiről!

Doktor Balaton - Tudod, melyek a legújabb napi sorozat forgatási helyszínei?
A szentendrei Skanzen, a sorozat egyik forgatási helyszíne

Mitől különleges Balatonmeggyes és a Doktor Balaton sztorija?

Mint ahogyan azt már írtuk, a Doktor Balaton cselekménye egy olyan kincs körül forog, ami igazán egyedülálló, ez pedig nem más, mint egy különleges helyi gyógyvíz. Balatonmeggyes gyógyvize! A napi sorozatban főszerepet játszik Bodrogi Gyula, Voith Ági, Mészáros András, Gula Péter, Hirtling István, Pálfi Kata és Sárközi Nagy Ilona. 

A több szálon futó történet helyszíne Balaton-felvidék, kicsit közelebbről Balatonmeggyes, amit hiába pötyögsz be, a Google nem fogja mutatni, ugyanis kitalált helyszín. Ennek ellenére egyre többen szeretnék felkeresni, akárcsak Pajkaszeget, amely valójában Pilisszentlélek. 

Balatonmeggyes, vagyis a Doktor Balaton legismertebb forgatási helyszínei

Mielőtt a sorozat elindult, azt már lehetett tudni, hogy a történet Balatonmeggyesen játszódik, ám a falu nem a Balaton-parton helyezkedik el. Azok biztosan csalódtak, akik főként a magyar tenger miatt szerették volna nézni a sorozatot, azonban úgy tűnik, a forgatási helyszíneket annyira jól választották ki, hogy a nézők elégedettek így is az eredménnyel. 

Doktor Balaton - Tudod, melyek a legújabb napi sorozat forgatási helyszínei?
Balaton-felvidék

Hol is van Balatonmeggyes?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Doktor Balaton nemcsak Balatonmeggyesen és Budapesten játszódik, hanem egyéb más helyszíneken is. A forgatások jelentős része egy budapesti stúdióban zajlott, hatalmas díszletek között. A stúdió 1200 négyzetméteres, ezen a területen 9 különálló díszletet építettek, a benti felvételeket itt készítették. A Balatonmeggyesen található házak belseje tehát a stúdióban felépített díszlet, a balatoni üzletek természetesen eredeti helyükön láthatóak. 

Mivel a Balaton-felvidékre pozícionált Balatonmeggyes nem egy valós település, a külső helyszíneket a szentendrei Skanzenben forgatják. Tenki Dalma és Mészáros András színészek egy videóban meséltek egy kicsit a Skanzenben játszó jelenetek kulisszatitkairól. A buszmegállóról, Zsóka házáról, a Polgármesteri Hivatalról, a háziorvosi rendelőről, a templomról, a pálinkafőzdéről, és a falu boltjáról, a Balatonmeggyes Vegyesről. Annak azonban, aki többet szeretne megtudni a sorozat napi eseményeiről, érdemes követni az epizódokat. 

Doktor Balaton - Tudod, melyek a legújabb napi sorozat forgatási helyszínei?
Szentendrei Skanzen

Milyen bakancslistás helyek várnak a Balaton-felvidéken?

Ne bánkódj, hogy Balatonmeggyesre nem tudsz ellátogatni, hoztunk néhány olyan úti célt, ami garantáltan különlegessé teszi a kiruccanást, ha úgy döntesz, megismernéd közelebbről a Balaton-felvidéket. Az alábbi 10 célpont fantasztikus élményeket tartogat számodra:

  1. Ábrahámhegyi kilátó, boglári és fonyódi panorámával
  2. Keresd fel Csobánc várának romjait!
  3. Egyél Dörgicsén egy igazi csibelevest!
  4. Sétálj a keszthelyi Festetics kastély bámulatos kertjében!
  5. Ismerd meg a Folly lombkorona-sétányt!
  6. Járd végig a Haláp tanösvényt!
  7. Voltál már a füredi Jókai Mór Emlékházban?
  8. Keresd fel a nagyvázsonyi Kinizsi vár lakótornyát!
  9. Nézd meg a Salföldi pálos kolostorrom maradványait!
  10. Jártál már a Káli-medence legszebb természeti képződményénél, a szentbékkállai kőtengernél?
Kilátás a csobánci várból

A hideg téli napokon egy bögre meleg teával a kezedben elrepülhetsz Balatonmeggyes utcáira és megnézheted a Doktor Balaton részeit. Közben pedig megtervezheted, hova látogatsz el legközelebb a Balaton-felvidéken. Jól hangzik, nem igaz? A szentendrei Skanzent is keresd fel mindenképpen, ha a Dunakanyarban jársz!

Hosszabb kikapcsolódást tervezel? Nézelődj a szállás.hu szálláshelyei között, és foglalj szállást a kínálatból, hogy a néhány napos pihenéshez a szállás is tökéletes választás legyen! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%