Családi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégére

Barangoljatok a felhők között a legszebb hazai lombkoronasétányokon és tanösvényeken!

1 perces olvasási idő

Függőhidakon, árnyas hagymateraszon és izgalmas, interaktív játékokon keresztül vezet az út, ha elhatározzátok, hogy felkeresitek Magyarország legszebb lombkoronasétányait és ösvényeit. Szerencsére, ma már bárhol laktok, szinte biztosan rejtőzik legalább egy ilyen különleges látványosság a ti közeletekben is. Nem hiszitek? Akkor olvassatok tovább!

Barangoljatok a felhők között a legszebb hazai lombkoronasétányokon és tanösvényeken!

1. Lábon föl, csúszdán le: Makó

Sétáljatok 191 méter hosszan Makón, a Maros partjától karnyújtásnyira, az égbe nyúló fák lombjai között! A 10 méter magasan történő kirándulás közben pedig nem csak a csodás látvány ragad majd magával titeket, hanem az a sok érdekes információ is, melynek segítségével közelebbről is megismerhetitek az itt élő állat- és növényvilágot. Miután áthaladtok a függőhídon, pihenjetek meg egy kicsit a különleges hagymateraszon, majd kaptassatok föl a 18 méter magasan álló toronyba, ahonnan kanyargós csőcsúszdával akár másodpercek alatt földet is érhettek. 

Makói szálláshelyek >>

2. Kaland az Óriások erdejében: Jeli arborétum

A sokszínű növényvilágot számláló Jeli Arborétumot már eddig is „Varázskertként” tartották számon. Ám mióta az Óriások erdejében megépítették a 130 méter hosszú és 10 méter magasan húzódó lombkorona sétányt, azóta szinte minden utazónál kötelező bakancslistás úti cél lett ez a páratlanul szép hely. Nézzétek meg ti is testközelből a Sziklás-hegységben honos fenyőritkaságokat, hiszen itt óriás jegenyefenyők és mamutfenyők között fütyül majd a szél a talpatok alatt! 

3. Élmények földön, vízen és levegőben: Gyomaendrőd

Gyomaendrődön, a Hantoskerti-holtággal körülölelt apró szigeten rejtőzik az Erzsébetligeti lombkorona sétány és kilátó, amit nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fognak. A sok-sok szórakozást kínáló, interaktív tanösvényen a földön, a vízen és a levegőben is próbára tehetitek a tudásotokat. A 15 méter magasba nyújtózó kilátóban mesés panoráma fogad majd titeket, az igazán bátrak pedig – az átlátszó üvegterasznak köszönhetően – átélhetik azt az érzést is, hogy „semmi” sincs a lábuk alatt!

Szálláshelyek Gyomaendrődön >>

4. Erdei program a Mecsekben: Hetvehely

A Mecsek nyugati vidékén, Hetvehely közelében a Sás-völgyben bújik meg az az 50 méter hosszú lombkoronasétány, mely valósággal belesimul a környezetébe. A 6 méter magasan történő séta során lesz alkalmatok részletesen betekintést nyerni az erdő élővilágába. A tanösvény mellett kialakított odú- és fészektanodában pedig az itt lakók otthonába is bepillantást nyerhettek. A környéken ráadásul erdei tornapálya és több izgalmas túraútvonal is található, melyeket érdemes felkeresni.  

Barangoljatok a felhők között a legszebb hazai lombkoronasétányokon és tanösvényeken!
Sás-völgyi sétány

5. Tanösvény és kilátó egy helyen: Pannonhalma

A Pannonhalmi Főapátság árnyékában bizony nem csak egy látnivaló kapott helyet. Erre van az Illatmúzeummal gazdagított Gyógynövénykert, mely a mesés Arborétumban fekszik. Amennyiben kedvetek tartja, megállhattok itt egy hűsítő fagyira vagy levendulás különlegességre, melyről az alapanyagot a környező, lila mezőkről szakítják. Akik viszont szívesen megmozgatnák magukat egy kis jutalomért cserébe, azoknak bátran ajánljuk, hogy a mesés panorámát ígérő, halformájú lombkorona tanösvényt is keressék fel! A 80 méteres séta során érdekes olvasnivalókat is találtok, és ha megjött a kedvetek a magaslati levegőhöz, akkor a pár lépésre épült, 20 méter magas Boldog Mór-kilátóba is megéri felkapaszkodni!

Ezek a legjobb szállások Pannonhalmán >>

Barangoljatok a felhők között a legszebb hazai lombkoronasétányokon és tanösvényeken!
Pannonhalmi lombkoronasétány

+1: Nagykörű

Mesés ösvényt álmodtak a lombok fölé a Tisza-partjára, Nagykörűre is, ám egyelőre ez még építés alatt áll. Ha azonban minden elkészül, akkor a 400 méter hosszú tanösvény mellé kalandpark, csillagvizsgáló, játszótér és szabadtéri társasjátékpark is társul majd. Addig is 10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe! >>

Belföldi szálláshelyekért nézz körül a szallas.hu oldalán >>

Még több hétvégi programtipp, amikért érdemes útra kelni:

(fotók: szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
95%
Imádom
Imádom
4%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
1%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%