Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

2 perces olvasási idő

Ha szívesen kirándulsz, de a megszokott kirándulóhelyek és tanösvények helyett most egy kicsit izgalmasabb célpontot keresel, vegyél részt egy igazi barlangtúrán! Akár egy extrém barlangtúra, akár egy könnyű barlanglátogatás szerepel a terveid között, garantáltan nagy élmény vár rád. Mutatjuk, melyik az a 6+1 barlangtúra, amit akár hazánkban is kipróbálhatsz!

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

6+1 barlangtúra, a barlanglátogatás szerelmeseinek! 

Mielőtt útnak indulsz, tudnod kell, hogy az úti célt érdemes attól függően kiválasztani, hogy családi programot keresel a gyerekekkel, vagy extrém overálos barlangtúrát tervezel. A következő célpontokat mindenképpen a figyelmedbe ajánljuk, ráadásul a környéken szuper szállásajánlatok is várnak!

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

1. Extrém barlangtúra – Mészégető-források barlangja

A Mészégető-források barlangja a Mecsekben rejtőzik, és amit ígér, az egy olyan overálos barlangtúra élmény, amely az adrenalin bomba kalandok kedvelői számára biztosan nem okoz csalódást. A barlang járatai nagyjából 1 méter szélesek, magasságuk pedig 1,5-3 m közt mozog, ezért itt kúszva-mászva lehet csak közlekedni, fejlámpával, kapaszkodók és létrák nélkül.

Szállástipp! A 6 fő befogadására alkalmas Aqua Apartman Orfűn várja azokat, akik panorámás szállást keresnek, korlátlan és díjmentes wifivel, és okos tv funkciókkal. Az apartman erkélye közvetlenül a pécsi tóra néz.

2. Overálos barlangtúra – Vár a Mátyás-hegyi barlang!

A 4200 méter hosszú Mátyás-hegyi barlang igazi extrém túraélményt nyújt, a 2-3 órás túrát tapasztalt barlangjárók vezetik. A felszerelésről szintén a helyszínen gondoskodnak, overált és fejlámpát is biztosítanak a látogatók számára. A barlang csapatépítő tréningekhez, osztálykirándulásokhoz és baráti kikapcsolódáshoz kiváló célpont. 

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

Szállástipp! A kétszemélyes Napsugár Apartman Budapest 2. kerületében fekszik, sétatávolságra a Margit híd budai hídfőjétől. Az első emeleti, egyszobás, nagy erkéllyel és zuhanyozóval rendelkező apartmanból könnyen megközelíthető a Margitsziget és a Várnegyed is.

3. Barlangtúra gyerekeknek – Abaligeti barlang

Az Abaligeti-barlangban kiépített túraútvonalon történik a túravezetés, melyen akár kisgyermekes családok is részt vehetnek. A barlanglátogatás nem csak hangulatos családi program, de a helyet az allergiás és asztmás betegek is előszeretettel látogatják a klíma miatt. A kisebb gyerekek számára különösen ajánljuk a Manó Túrát, ahol egy mesés előadás keretében közelebbről is megismerkedhetnek a barlangokkal. 

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

Szállástipp! A 7 szobás, 19 férőhelyes abaligeti Cseppkő Panzió ideális választás azok számára, akik gyerekekkel keresnek kikapcsolódási lehetőséget. A bababarát szálláshelyen a wifi és a parkolás ingyenes, illetve számos túraútvonal is található a közelben.

4. Meseszerű cseppkövekkel vár Pál-völgyi-barlang

A cseppköveiről híres Pál-völgyi barlang hazánk leghosszabb barlangja, ahol hasadékszerű folyosók, és nagy szintkülönbségek várnak. A barlang 500 méteres, megújult túraútvonala a meseszerű cseppkövekkel, és a különleges szikla-alakzatokkal lenyűgöző látványt nyújt.

Szállástipp! Az Alfréd Panzió Budapest 3. kerületében, Csillaghegyen, zöldövezetben fekszik. A panzióhoz közel van a belváros, és számos kirándulóhely is. A 2, 3 és 4 ágyas szobáik zuhanyzós fürdőszobával, TV-vel és minibárral felszereltek, a wifi és a parkolás pedig ingyenes. 

5. Budai barlangtúra – A Budai Vár-barlang titkai

A Budai Vár alatt egy több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer húzódik, amelyet termek és folyosók tarkítanak, melyek korábban borospinceként, börtönként és óvóhelyként is funkcionáltak. A túra hossza 1,5 – 2 óra, amely könnyű sétának bizonyul majd, hiszen nincs szintemelkedés, és kevés a lépcső, ám a kényelmes túracipő viselése mindenképpen ajánlott. Ez a barlangtúra Budapest szívében igazi kuriózum, főként a történelmi háttér és a lenyűgöző látvány miatt.

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

Szállástipp! A 4-6 fő befogadására alkalmas Family Buda Apartman Budapest 11. kerületében helyezkedik el, közel a Gellért-hegyhez, a Duna-parthoz és a Feneketlen-tóhoz. A bababarát szálláshelyen a wifi használat ingyenes.

6. Sátorkőpusztai-barlang

A Sátorkőpusztai-barlang Esztergom közelében, a Nagy-Strázsa-hegy oldalában található. Minden korosztály számára ajánlott a megtekintése, annál is inkább, mert a hatalmas térnek köszönhetően a barlangnak különleges az atmoszférája. Túra közben átbújások, kapaszkodókötelek, és vaslétrák várnak, a legelképesztőbb látvány pedig egyértelműen a Kővirágok-termében fogad. A túrát kisebb gyerekeknek nem ajánljuk. 

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

Szállástipp! Esztergom egyik legszebb részén fekszik a Szent Tamás-hegyi Apartman, ahonnan kilátás nyílik a Bazilikára is. A 2 férőhelyes fiatalos stílusú szálláshely pár percre fekszik a városközponttól, illetve Esztergom legnépszerűbb látnivalóitól. A szálláshoz lépcsőzni kell, de a lépcsőzés fáradalmaiért a panoráma egyértelműen kárpótol.

+1. Barlanglátogatással és interaktív kiállítással vár a Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlang igazi mesevilággal várja a családokat, akár óvodás korú gyerekekkel is, iskolás csoportokat, baráti társaságokat, és az idősebb túrázókat is. A barlangtúra mellett a helyszínen az interaktív kiállítást is feltétlenül érdemes megtekinteni. 

Barangolj a föld alatt! 6+1 barlangtúra minden korosztálynak

Szállástipp! A barlangtúra után jóleső érzés lesz lepihenni a Pasarét Apartmanban, a barátságos, felújított lakás Buda zöldövezetében, a 2. kerületben fekszik. Az apartman baba- és állatbarát, jól megközelíthető, a wifi és a parkolás pedig ingyenes. 

Remek program számodra egy barlangtúra, ha

  • Nem félsz a zárt, olykor szűk helyeken
  • Kedveled a rendhagyó programokat
  • Családi vagy baráti kikapcsolódást tervezel
  • Örömmel kipróbálnád, milyen egy extrém barlangtúra
  • Érdekelnek a hazai barlangok kulisszatitkai

Reméljük, megtaláltad azt a barlangot, amely igazi kihívást jelent majd számodra, és ahova legszívesebben már ma elindulnál túrázni. Nézz körül, hogy milyen programok várnak a környéken, így még színesebb lehet a napod, vagy akár a hétvégéd.

Ha még több barlangot megnéznél, itt folytathatod.

Ha többnapos kikapcsolódást tervezel, foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és ragadd meg a barlangtúra-élményt mihamarabb! 

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%