Családi kiruccanásWellness + Hotelek

Családi kikapcsolódás a Hunguest Hotel Aqua Solban

2 perces olvasási idő

Múlt heti szabad hétvégénket Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Aqua Sol négycsillagos szállodájában töltöttük a családdal.

Miért pont Hajdúszoboszlón?

  1. Olyan helyet kerestünk, ahol rossz idő esetén is garantáltan jól érezzük magunkat.
  2. Ahol biztosított a fürdőzési lehetőség belső fedett medencékben és jó idő esetén kint is.
  3. Figyelembe vettük a gyerekek fürdőzési igényeit, mint csúszdák, állatos vízi játékok.
  4. További szempont volt, hogy el tudjunk menni a közelben kirándulni.

Egy önfeledt délelőttöt töltöttünk a debreceni Kerekerdő Élményparkban.

Ellátogattunk a világörökséghez tartozó Hortobágyra is, ahol az Állatparkban megnéztük az őshonos háziállatokat. 

Hunguest Hotel Aqua Sol

Szállásunkat a Hunguest Hotel Aqua Sol szállodába foglaltuk, ami kitűnő választás volt két kicsi gyerekkel. Csak ajánlani tudom gyerekes családoknak.

Hogy miért pont itt szálltunk meg? 

  • Olyan szállást kerestünk, ahol közvetlen az összeköttetés fedett átjárón keresztül a gyógyfürdőbe és az élményfürdőbe is. Mindkét fürdőbe a belépő díjmentes volt a szállóvendégek számára.
  • Többféle gyerekmedence közül lehet választani: különböző méretű és nagyságú medencék, különféle élményelemek (barlangok, csúszdák, vízi állatkák, a szülőknek pezsgőfürdő, szaunavilág)
  • A szálloda étterme kitűnő. Az ételek igazán finomak, széles a választék és változatos a kínálat. 
  • Kicsiknek játszószoba biztosított, az X-box/ csocsó szoba pedig a nagyobb gyerekeket szórakoztatja.
  • Vendégértékelése a szallas.hu oldalon 9,4-es. A visszajelzések nagyon pozitívak a családosok körében.
Hunguest Hotel Aqua Sol

Budapestről a termálváros picivel több, mint 2 óra alatt elérhető autópályán. Éppen elegendő, hogy kialudják magukat a gyerekeknek. Amint megálltunk kocsinkkal a szálloda parkolójában, máris ott termett egy londiner, aki segített bevinni a bőröndjeinket és a két kis potyautast. Ez az apró figyelmesség nagyon pozitív élmény volt számunkra. 

Hunguest Hotel Aqua Sol

Miután Zsombi az összes számára fontos információt megszerezte a recepciós hölgytől, többek között, hogy merre is található a krokodilos medence, már rohant is fel a szobába fürdőruhába öltözni. Egy kétlégterű családi szobát kaptunk, ami teljesen komfortos, világos és kellően tágas volt a család számára. A franciaágy matraca kifejezetten kényelmes, olyan, amin saját otthonában is szívesen aludna az ember. A gyerekek két bekészített pótágyon aludtak a nappaliban, ahonnan az erkély nyílt. Zori rögtön kiszúrta a fürdőköntösöket, amibe örömmel bújtak bele tesójával.

Hunguest Hotel Aqua Sol

Wellness a Hungarospa fürdőben

A Hungarospa Gyógy és Strandfürdőbe és az Aqua- Palace Élményfürdőbe egy zárt folyosón keresztül lehet átjutni a hotelből. Az élményfürdőt mindenkinek érdemes kipróbálnia. A fenti emeleten egy külön gyermekrészleget alakítottak ki. Különböző méretű medencék: bébimedencék,  gyerekfoglalkoztató medencék, pezsgőfürdők, csúszdák várják a családokat. Mindegyik medencét különféle vízi állatok díszítik a gyerekek legnagyobb örömére.

Ha netán mégis megunják a standot a kicsik, vagy csak pihenésként ajánlom az emeleti játszó részleget. Itt trambulinon ugrálhatnak, mászófalon kipróbálhatják bátorságukat vagy becsúszhatnak a labda tengerbe. Személyes kedvencem a baba-mama csendszoba. Ide bármikor bevihetjük az elfáradt gyerkőcöt, hogy egy jót szundítson. Mások is alszanak bent a szobában, így csupán egy szabály van:  figyelni, hogy más gyermekét ne ébresszük fel. Emellett egy foglalkoztató szoba, baba-mama szoptató szoba és pelenkázó szoba is rendelkezésre áll. 

A földszinten egy igazi barlangfürdő komplexumot alakítottak ki. Mindenki megtalálj igényét, van itt jégbarlang fürdő, római fürdő, mozi fürdő, sőt még trópusi medence is krokodillal. Ha pedig aktív kikapcsolódásra vágyunk, akkor próbáljuk ki az uszodát, vagy szörfpályát.

Nekünk nagy szerencsénk volt, mert a kinti medencékből még több is üzemelt szeptemberben a jó idő miatt, így ezeket is kipróbáltuk. A hotelnek van egy saját finn szaunája saját jakuzzival a recepció mögött. Ezt a szolgáltatást elsősorban azoknak ajánlom, akik még este gyerekek nélkül vágynak egy kis kikapcsolódásra.

Állatfigurás rántott hús, mini palacsinta és pizza az étteremben

A nagy pancsolás után, éhesen indultunk a hotel éttermébe vacsorázni. A vacsora kínálata pazar volt, itt senki nem távozhatott éhesen. Ilyen finomakat már régen ettünk. Minden elismerésünk a szakácsoknak. A gyerekeknek egy kis gyermek részleggel kedveskednek: állatfigurás rántott husi, pizza, paradicsomos tészta is szerepel a menüsoron.

A nap sztárja számunkra Tamás volt, az  étterem teremfőnöke, aki tenyerén hordozta a vacsorázó gyerekeket. Kedves történeteivel néhány perc alatt a gyerekek legjobb barátja lett. Mindenkihez volt egy kedves szava, öröm volt ilyen helyen vacsorázni. Még mini palacsintákat is készített a gyerekekkel. Az étteremben játszó zenésznek is szólt, hogy játsszon néhány ismertebb gyerekdalt Zsombiéknak. 

Amíg a szülők pihennek: csocsó, X-box és játszószoba

Másnap több időnk volt és jobban felfedeztük a hotelt. A reggelivel szokás szerint gyerekeink szupersebességgel végeztek. Sikerült megegyezni velük, hogy próbálják ki a recepció mellett található játszószobát, míg férjemmel megisszuk a kávénkat. A játszószoba melletti helység a nagyobb gyerekeknek készült: X-boxszal és csocsóasztallal. Egy kisebb könyvtárat is kialakítottak itt. 

Hunguest Hotel Aqua Sol
Játszóház

Zsombi nagyon szerette volna kipróbálni a csocsót. Ennek a kérésének eleget is tettem, amiből hatalmas mérkőzés kerekedett. Ugyanolyan kezdő játékos, mint én, így még esélyem is maradt a győzelemre. Délután a lobbyban kávé és teasütemény (sós-édes) várta a kirándulásból,  fürdőzésből visszatérő vendégeket. A szállodának ezt a kedvességét mi is kipróbáltuk.  

Ezt a csodás hétvégi élményünket igazán felejthetetlenné a szálloda személyzete tette.

Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. A pincéreknek külön pirospont, hogy a gyerekek összes kérdésére türelmesen válaszoltak. A londiner és recepciós kollégák is bűbájosak és segítőkészek voltak. Sok szállodában jártunk már, de az ilyen kedves személyzet ritka. 

Hunguest Hotel Aqua Sol

Az itt töltött idő szempillantás alatt elrepült. Teljes kikapcsolódás volt az egész családnak. Szívből ajánlom kisgyerekes családoknak, főleg azoknak, akik szeretnek fürdeni.

Tovább a szálloda oldalára >>

(Fotók: Pajor Csilla, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%