5+1 izgalmas európai repülőtéri hotel

Szallas.blog.hu 2019-10-24
szallas.blog.hu

Olykor úgy hozza az élet, hogy repülőtéri szállodában kell éjszakáznunk. De ha már, nem mindegy, hogy milyenben. Íme néhány izgalmas, európai repülőtéri hotel!

Ha sokat utaztok munka vagy egyéb miatt, előbb-utóbb meg fogtok szállni egy repülőtéri hotel szobájában. A repülőtéri szállodákról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy valami nagy szállodalánc unalmas háza és még drága is. A valóság ezzel szemben az, hogy földkerekség nagy repterein a repülőtéri hotelek világát is elérte a „butikosítás” vagyis, hogy egyedi, kisebb kapacitású házakból választhattok. Akár még a nagy láncok márkáin belül is.

Nos, ami az árat illeti, a repülőtéri szállodák többsége nem a budget kategóriába tartozik, ami bizonyára adódhat abból, hogy a vendégek jellemzően üzleti megfontolásból, vagy kényszerűségből vesznek ki szobát repülőtéri szállodákban. Utóbbi egyebek mellett olyankor lehetséges, amikor az ultra fapados fogja magát és törli a kétnaponta, lehetőleg késő este közlekedő járatát. Jaj!

Mit jelent a repülőtéri hotel kifejezés?

Szakmai értelemben és a fogyasztó meg nem tévesztése érdekében a termináltól járművel és gyalog néhány percen belül megközelíthető szálloda minősül repülőtéri hotelnek. De lesz egy kakukktojásunk.

5 érdekes repülőtéri hotel Európában

Szállástipp Párizs, Charles de Gaulle repülőtéren – citizenM Paris Charles de Gaulle Tremblay-en-France 

Én eddig szinte csak olyan emberrel találkoztam, aki Párizs központi repülőterét, Charles de Gaulle-t (CDG) átkozta. Szerintem semmi gond vele; franciás. Ahogy ez a repülőtéri szálloda is CDG 3-as terminálja mellett. A repüléshez kötődő berendezés szerintem csúcs, az éttermi kínálat ínyenc.

5 európai repülőtéri hotel

citizenM Paris Charles de Gaulle Tremblay-en-France

Szállástipp a Frankfurt-Main repülőtéren – Moxy Frankfurt Airport Frankfurt 

Frankfurtban mi, magyarok nagyon sokan szállunk át egyéb járatokra, de sokan érkezünk ún. hivatásturistaként. Ilyenkor jól jöhet egy repülőtéri szálloda. A Moxy nem kis hotel, de mérete ellenére mégis otthonos, terei mértéktartóak. A frankfurti repülőtéri hotelekben azt szeretem, hogy közvetlen közelükben egy csodás erdő van, ahol, ha az utazó ideje engedi, egy jó terepfutás, vagy bicajozás is belefér.

5 európai repülőtéri hotel

Moxy Frankfurt Airport Frankfurt

Szállástipp Madrid-Barajas repülőtéren – Air Rooms Madrid by Premium Traveller Madrid 

Az 22 szobás Air Rooms annyira repülőtéri, hogy a Barajas repülőtér 4-es termináljában talált otthonra. Ha netalán úgy szálltok át az Iberian Dél-Amerika felé, hogy egy rövid madridi éjszaka beleesik, ki sem kell mennetek a terminálról. Persze egy madridi éj a Puerta del Sol környékén megéri a fáradságot, de ez már egy másik történet. Apropó! Barajas 4-es terminálja, Antonio Lamela és Richard Rogers tervezők munkája, önmagában egy látványosság.

Air Rooms Madrid by Premium Traveller Madrid

Szállástipp Lisszabon repülőterén – TRYP Lisboa Aeroporto Lisbon 

Lisszabonban mindig megemelem leszálláskor nem létező kalapom a repülőtér szomszédságában élők előtt; kicsit közel vannak zajos lakótársukhoz. Ez persze egy repülőtéri hotel esetében előny. A TRYP esetében igazán formabontó szállodát rittyentettek a derék portugálok a repülőtér mellé; megér egy éjszakát!

5 európai repülőtéri hotel

TRYP Lisboa Aeroporto Lisbon

Szállástipp London Heathrow repülőtéren – Yotel Air London Heathrow (Landside) Hounslow 

Heathrow fontosságát a magyar utazóközönség – átszálló, üzleti, szabadidős – aligha kell magyarázni. A Föld egyik legforgalmasabb repülőterén meg-megesik, hogy az embernek repülőtéri szállodában kell éjszakázni. A Yotel Heathrow-i házában igazán futurisztikus körülmények közt várhattok két utazás között. 32 szobája olyan, mintha egy emberes Mars-expedícióra indulnátok.

Yotel Air London Heathrow (Landside) Hounslow

+1 Szállástipp London Heathrow repülőtér közelében – Harmondsworth Hall Guest House West Drayton 

Íme, a kakukktojásunk! Nem a repülőtéren van, de a közelben. Egy nagyon stílusosan angol repülőtéri vendégház, ahol ha megszálltok, akár a végén még rácsörögtök a légitársaságra, hogy nem is akartok tovább repülni, mert olyan jó itt. Hat szobájuk van.

5 európai repülőtéri hotel

Harmondsworth Hall Guest House West Drayton

Szóval, ha már repülőtéri hotel az éjszakai szálláshelyetek, nézzetek szintén alaposan körbe, a választék az igazi nagy repülőtereken igen színes! >>


A Szallasguru.hu oldalán egyébként  hétről hétre rengeteg külföldi repülős ajánlat közül választhatsz! 

Megnézem az akciós repülős utakat >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)